Hellup, insturen blokkeert.

Discussie in 'Techniek & training' gestart door EMGEE-IKS1, 23 nov 2012.

 1. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Ik heb haastig nieuwe schoentjes op mijn schaatsen gezet, ze staan misschien wel een beetje naar voren.

  Daarna ging ik schaatsen, even rustig uit proberen en daarna wat sneller in een diepe houding en lange slag. WAT gebeurt er?... Bij het insturen met links "blokkeert" de schaats opeens. Wat is dat nu weer? Rijdt ik te veel op mijn punten? of stuur ik te vroeg in? of staan de schoenen te ver naar voren?
  Door goed achterop te gaan staan en geconcentreerd te blijven ging het weg, maar ik wil natuurlijk ontspannen kunnen rijden. Weet iemand wat dit "blokkeren" is??
 2. schaatsgirl

  schaatsgirl Member

  Het zou kunnen liggen aan dat de schoen te veel naar voren staat, dit omdat je zelf ook aangeeft, als je achterop gaat staan dat het dan weg is.
  Als je te veel op de punten rijd, duwt je schaats overdreven met de punt in het ijs.
  Ik zou gewoon proberen de schoen wat meer naar achteren te zetten en het dan weer opnieuw proberen.
  Als je hier tenminste met je oude schoenen geen last van had, als je er toen ook al last van had, dan ligt het waarschijnlijk aan je manier van rijden.
 3. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Het kan ook nog zijn dat de schaats te ver naar binnen staat. Voorkant van het ijzer beetje meer naar buiten zetten. Dan alleen aan de kant waar het probleem zich voordoet linkerijzer naar links, rechter naar rechts. Op deze wijze kan het ook beter gaan.

  Van de lengterichting zal je schaats normaal niet blokkeren. Dan moet je wel heel extreem kunnen verstellen waardoor je op de punten komt. Hoe is je techniek verder? Hang je met je bovenlichaam naar voren of zit je op je billen? Hoe meer je op je billen zit hoe makkelijker het gaat.
 4. ijsmonster

  ijsmonster Member

  Ga maar eens op ijshockeyschaatsen of shorttrackschaatsen rijden wanneer je noren gewend bent. Dan merk je dat dat wel degelijk kan. Ik weet bijna zeker dat Schaatsgirl gelijk heeft en dat de schoenen erg ver naar voren staan.

Deel Deze Pagina