Heerderstrand

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 12 feb 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag even vanuit het Groningse op bezoek in Epe. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus toch nog even (niet te veel tijd) op zoek naar een stukje Gelders ijs om te schaatsen. :roll:
  Daarom het Heerderstrand geprobeerd. Prachtig landschap met heerlijk zonnetje. Helemaal bevroren met een laagje sneeuw erop van ca 3cm. Helemaal niemand aan het schaatsen ... hoe kan dat ... zo'n mooi plaatje? Zou het niet vertrouwd zijn? Eerst op schoenen geprobeerd (aan de strandzijde bij de parkeerplaats ... ook in de winter betalen ... 2 euro ... wel een beetje flauw, zeker als je geen sneeuw schuift), zag er onder de sneeuw solide en glad uit. Dus toch de schaatsen ondergebonden en voorzichtig (want zo'n waaghals ben ik niet) met ijspriem om de nek de eerste slagen door de egale sneeuwlaag, steeds op zo'n 4 meter uit de kant. Ging goed, op een enkel plekje wat sneeuw vastgevroren en vooral aan de overkant (zuid/zuidwestzijde, die de meeste tijd in de schaduw ligt) wat onhandige bobbeltjes (vermoedelijk van voetstappen in smeltende sneeuw van de vorige vorstperiode), vooral onhandig omdat ze door de sneeuw niet zichtbaar zijn.
  Uiteindelijk door tijdgebrek slechts twee rondjes geschaatst, maar wel lekker!
  Ben dus niet middenover geweest, maar langs de kanten had ik geen moment het idee dat het niet vertrouwd was ... het voelt erg solide!
  Kortom, prima ijsvloer mensen. Zoek je een leuk rondje (zou het twee kilometer zijn?) om te schaatsen ga dan naar het Heerderstrand. En als nu een man of drie, vier een sneeuwschuiver meenemen, heb je binnen de kortste keren een mooie ijsbaan.

  Veel plezier!

  gr. dickb
 2. VvW

  VvW New Member

  even met google maps gemeten, 2 km zal het niet zijn maar een driehoek van ruim 1,5km, met een bochtje hier of daar 1,7 a 1,8km.

Deel Deze Pagina