hardloop-blessure shin splints & schaatsen???

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Corne, 19 nov 2011.

 1. Corne

  Corne New Member

  Hoi allemaal,

  even een vraag over een blessure waar ik nu al een maandje mee loop...(en schaats) Ik heb sinds afgelopen voorjaar goed aan mijn conditie gewerkt, heb zelfs 10k wedstrijden gelopen (waaronder de Tilburg Ten Miles 10k en de WinterTijdChalenge).

  Ik heb hier in rustige opbouw gehad, goed op het terrein gelet waar ik liep, enfin, geen probleem. Nu het schaatsen weer is begonnen echter ik last van een spier aan de binnenkant van mijn rechterscheenbeen. Een collega attendeerde mij op de hardloopblessure "shin splints" - remedie: RUST HOUDEN!!! Ik dus: "Nee, joh, dat is het niet!" maar goed, google is my friend en wat blijkt: het lijkt er dus verdacht veel op. :( :(

  Mijn vraag is nu: hebben jullie hier ook wel eens te maken gehad (zeker met de combinatie hardlopen + schaatsen), en.... kan/mag ik hier wel mee schaatsen?

  Ik heb nog niet de huisarts of fysio geraadpleegt.... Toch maar doen???

  Over shin splints: http://www.runinfo.nl/shinsplints.htm

  Nou, graag hoor ik jullie bevindingen!

  groetjes,

  Corné
 2. Coosc

  Coosc New Member

  Beste Corné,

  Hier heb ik tien jaar problemen mee gehad. Bij mij waren het de spieren aan de buitenkant van mijn beide schenen. Na tien jaar was de blessure zo ernstig dat ik nog maar vier rondjes kon schaatsen. Daarna was het weer afgelopen voor die avond. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij het SMA in Veldhoven. Na een spierdrukmeting en aansluitend twee kleine ingrepen schaats ik weer pijnloos en met veel plezier.

  Groeten,

  Coos
 3. HA01761

  HA01761 Active Member

  (loge-syndroom?)


  De attente lezer ziet dat het hier dus 2 heel verschillende klachten betreft ;)


  Ja dus!
  Tip: zoek een gespecialiseerde sportfysiotherapeut.
 4. Corne

  Corne New Member

  Nou, dat zal ik ik zeker doen! Ik begrijp van allerlei fora dat het wel ook aan de buitenkant kan zitten. Bij mij dus rechts-binnen. De ijsclub Tilburg heeft connecties met een fysio-praktijk. Die zal ik eens contacten! I'll keep you posted!

  Groetjes

  Corné
 5. Coosc

  Coosc New Member

  Yep, kan overigens ook aan de binnenkant van de schenen.

  Tien jaar lang zoeken via fysiotherapie, manuele therapie, privé schaatslessen, röntgenfoto's, sportfysiotherapie, aanpassingen aan het materiaal en uiteindelijk bij het SMA terecht gekomen.

  Ik wens Corné een kortere zoektocht toe.

  Succes,

  Coos
 6. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik heb ook last gehad van shin splints. Ben er niet voor in behandeling geweest, met rust ging het al snel beter en ik ben toen helemaal gestopt met hardlopen. Met schaatsen heb ik er nooit last van gehad en dat ben ik dus ook blijven doen, ook met sprongtraining heb ik geen last.
 7. VvW

  VvW New Member

  Ook een optie ter voorkoming van of ter ontlasting van, Compressie kousen van Herzog of Skins of een ander merk. Zelf heb ik altijd Herzog tubes aan tijdens schaatsen, niet dat ik veel last had van mijn schenen, maar nu zeerzeker helemaal niet meer.
  Tijdens het sporten gebruik ik Herzog tubes en na het sporten nike compressie sokken.

Deel Deze Pagina