Haglundse-exostose

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Ronald Kramer, 27 feb 2023.

 1. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  De topictitel klint wel heel definitief en onaangenaam, maar ik heb, ondanks mijn onwetendheid op dit gebied, klachten die hieraan gerelateerd zijn. Vrijwel zeker heb ik dit ook gehad rond m'n 13de - 14de jaar toen ik op noren van m'n vader schaatste. Deze waren (natuurlijk) te groot, met als gevolg dat het hielbot rechts begon te irriteren met daaruit voortvloeiend een ontstoken achillespees. Uiteindelijk is dat met rust overgegaan, maar de rechterachillespees is wel altijd wat dikker gebleven met een ietwat dikker stuk bot bij het hielbeen rechts achter en iets aan de buitenkant.

  Nu heb ik sinds 2 maanden andere schaatsen gekocht. Viking bronse schoenen met vaste ijzers. Ik ga 1 maal per week een uurtje lessen, en 1 maal per week ruim een uur schaatsen. Nu bemerk ik dat ik heel geleidelijk weer wat klachten krijg rondom het hielbot en aanhechting van de achillespees, en dan iets aan de rechts achterkant van het hielbot. Hier zit bij mij ook een iets dikker stukje bot, net als de uitleg in het stuk in de bijlage. Nu zijn de Viking bronse schoenen thermoplastisch vervormbaar. Is het soms mogelijk om de rechterschoen nogmaals te verwarmen en daarbij wat meer ruimte te creeren op de plek waar ik de last/lichte irritatie voel opkomen?

  https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening/108/haglundse-exostose
 2. Mannes viking

  Mannes viking Active Member

  Ik kan uw situatie natuurlijk niet
  Maar je zou andere merk schoenen kunnen proberen.
  Ik wil niet zeggen dat viking slecht is hoor maar ik lees hier geregeld over voet klachten. En dergelijke en lees dat ze overgestapt zijn naar een ander merk
  Ik zelf ben van viking overgestapt naar groothuis en dat was een genot!
  Je kunt ook schaatsschoenen laten aanmeten dat is wel erg duur
 3. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Je kan schaatsschoenen meerdere keren vervormen. Gewoon naar je dealer gaan en aangeven wat het probleem is.

  Als de schoen goed past dan heb je geen last.
  Mannes viking vindt dit leuk.
 4. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Bedankt voor het meedenken. Toch is het speciaal laten aanmeten van schoenen voor mij geen optie. Voor mij is het schaatsen een heel prettige tijdsbesteding en bezigheid, maar ik heb geen intenties meer om wedstrijden te gaan doe of toertochten als de Weissensee. Lekker 1 of 2 keer in de week goed een uurtje rond rijden is voor mij voldoende. De optie om op gegeven moment naar andere schoenen te gaan kijken hou ik zeker open. Zolang de kosten daarvan binnen het redelijke blijven.
 5. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Als de schoen goed past , heb je geen last. En dat is dus ook precies waar m'n linkerschoen aan voldoet. Hel;emaal goed zonder enig spoortje van knellen of pijn. Ik zal deze week eens even bij de winkel langs gaan waar ik de schaatsen vandaan heb. Misschien dat ze er daar een voor de hand liggende oplossing voor hebben.
 6. Mannes viking

  Mannes viking Active Member

  Even een vraag hoe hebben ze je schaatsen om je voeten laten passen?
  Ik kreeg op elke drukpunt schuimpjes geplakt en toen pas de schoenen aan
  En na het vacuĆ¼m trekken zaten ze als gegoten.
  Dat zou ook een optie zijn
 7. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Na verwarming van de schoenen heb ik ze aangetrokken en goed vastgemaakt. Geen vacuum, en ook geen drukpunt schuimpjes. Misschien dat zoiets wel gebeurt als ik daar weer heen ga. Donderdag ga ik daar even langs en weet ik meer/
 8. Mannes viking

  Mannes viking Active Member

  Ik zelf kwam bij forty-six sports in alkmaar uit.
  en daar werd eerst goed door de verkoper naar mijn voeten gekeken hoe de bouw van mijn voeten zijn
  Aan de hand daarvan kwamen we uit bij groothuis schoenen en alvorens werden er eerst schuimpjes geplakt op drukpunten op mijn voeten en ze zaten als gegoten
  Daarvoor had ik viking schoenen bij kardinge schaatsbaan in Groningen
  En ook geen schuimpjes laten plaatsen en had niks anders als ellende en veel pijn
  Wat bleek achteraf dat viking niet voor mijn voeten bestemd waren.
  Met andere woorden je schaatsschoenen moeten als slofjes aan je voeten zitten
  Dan maakt het merk schaatsschoenen niets uit
 9. Mannes viking

  Mannes viking Active Member

  Niet vacuum getrokken?? Dat is vreemd
  Kijk hier maar eens naar zo zou het moeten
 10. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Gisteren even teruggeweest met de schaatsen. Het drukpunt is aangepakt, voelt nu als dat ik wat meer ruimte in de schoen heb. Nu nog praktijkondervindelijk ervaren als ik ga schaatsen. Overigens gaf de verkoper mij nog een tip, weliswaar met een knipoog. Door het vervangen van de vaste buisen voor een klaponderstel komt er ook minder druk op het hieldeel van de voet te liggen, omdat je dan niet meer op de punten kunt afzetten.

Deel Deze Pagina