Grote schaatsers zonder prijzen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Asterisk, 23 nov 2021.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Die laatste omdat ze niet lang na het WK Junioren gewonnen te hebben, het klooster inging: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kirstin_Holum
 2. rhalbersma

  rhalbersma Active Member

  Peter Adeberg: 5x top-10 op 4 olympische spelen, nooit ergens een medaille gepakt (behalve een afstandsmedaille op een allroundtoernooi), wel 9x WB 1500m gewonnen.
  Duif en strawbale vinden dit leuk.
 3. rhalbersma

  rhalbersma Active Member

  En verder een heel trits Nederlanders die wel een klein aantal brons/zilveren medailles haalden maar nooit echt wat wonnen: Jan Bols - Hans van Helden (wel 3x brons OS 76) - Frits Schalij - Yep Kramer - Beorn Nijenhuis - Jakko-Jan Leewangh etc.
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Mooi topic. De mannen en vrouwen van de 'inleidende beschietingen' ofwel de 'mindere goden'.

  Anice Das
  . Won ooit het OKT en meerdere medailles op NK's, maar pakte internationaal nooit een medaille.

  Yvonne Nauta. Oké dan: 1x brons op een WK Allround, maar die sla ik internationaal toch wat minder hoog aan dan een afstandsmedaille.

  Artur Was. Kon flink uithalen op World Cups, maar haalde op kampioenschappen nooit een medaille.

  Øystein Grødum. De Noor met het armpje won wereldbekers en reed vaak podium, maar haalde nooit een medaille op een groot toernooi.

  Ida Njåtun. Stond te boek als zeer groot talent, maar dat kwam er maar sporadisch uit. Reed een fantastisch baanrecord op het WK Allround in Calgary en won ook brons op dat toernooi, maar buiten dat pakte ze nooit grote prijzen.

  Lasse Sætre. Grote naam. Kleine prijzenkast. Wist ondanks zijn fluwelen techniek nooit écht door te breken.

  En wat langer geleden: Ben van der Burg. Op 1x zilver op een WK Allround na pakte deze man nooit grote prijzen, ondanks dat hij wel meerdere wereldbekers op zijn naam wist te schrijven.
  Tuft vindt dit leuk.
 5. Wolfman

  Wolfman Member

  Nick Thometz, Wereld snelste man op de 500m en 1000m. Mooiste bochtenrijder in de vorige eeuw.
  WK sprint (82-86) 6 - 4 - 4 - 4 -4 . OS'84 4e en 5e op de 500 en 1000m.
  Wk Sprint 87, Geen Zhelezovsky, geen Jansen. Akira Kuroiwa moet 0.4 s goedmaken en was op de eerste dag 1.2s langzamer dan Thometz.
  Kuroiwa is op de afsluitende kilometer 0.9s sneller en dus geen wereldtitel. Wel 2e, dat dan nog wel
  Duif vindt dit leuk.
 6. Tuft

  Tuft Active Member

  Simon Kuipers heeft brons op het WK Sprint en Team Pursuit op de OS, maar kwam verder ondanks een geweldige 1.42,37 op de 1500 meter en enkele schitterende World Cup-zeges nooit echt dicht bij grote internationale overwinningen.

  Øystein Grødum was in het seizoen 2004/2005 weergaloos, schaatste samen met Gianni Romme bijna het WR van Uytdehaage uit de boeken in Berlijn en maakte het de Nederlanders enorm lastig op de 10km. Won nooit een klassementsmedaille op een internationaal toernooi en ook geen medaille op de WK Afstanden.

  Dmitrij Lobkov haalde 17x de top 10 op de WK Sprint / WK Afstanden, maar slechts 1 podiumplek daartussen: zilver op de WK Afstanden in 2005. Verder 6 WC-zeges en 4 deelnames aan de Olympische Spelen.

  Edit: de Noorse zeis is al genoemd door De Goudsche Doorloper
  Laatst bewerkt: 26 nov 2021
  strawbale en RodyTur10 vinden dit leuk.
 7. alexlondon

  alexlondon Active Member

  Sandra 't Hart, Hanneke de Vries, Herma Meijer.
  Niet echt hele grote namen, maar zouden toch wel wat gewonnen moeten hebben.
  Laatst bewerkt: 26 nov 2021
 8. Basje

  Basje Active Member

  Ik kan mij ook een mooie 10km van Grodum herrineren, waar hij volgens mij samen met Bob de Jong de 10km won door op de honderdste tegelijk te eindigen.
  Tuft vindt dit leuk.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Frits Schalij. Altijd in de schaduw van de Hilbert, maar op de 1500m meestal beter. Pas in zijn nadagen kwam de World Cup op het programma, het WK afstanden volgde nog 10 jaar later. Was zonder twijfel iemand die op de 1500 wereldkampioen of wereldbekerwinnaar had kunnen worden.

  Edit: zie nu pas dat Schalij hierboven al was genoemd.
  kernploegfusie en rhalbersma vinden dit leuk.
 10. Tuft

  Tuft Active Member

  Ja schitterend, 13.05.44 in Heerenveen tijdens de World Cup-finale! En ook leuk om hem tijdens de EK in 2005 dan een 39'er te zien rijden op de 500 meter om een dag later de 10km in 13.06 te winnen (voor Kramer die met 13.09 definitief doorbrak op internationaal terrein)
  [​IMG] [​IMG]
  Basje, sanghwa _o_, Nickel en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina