Gouwzee (Monnickendam)

Discussie in '2010-2011' gestart door Hugo, 19 dec 2010.

 1. landrovermen

  landrovermen New Member

  vanochtend nog geschaatst op de gouwzee prima ijs! zeker op het stuk dat wij (burgerinitatief) zelf vegen
  ik ga morgen weer!
  hier een video van onze nieuwe (1972) veger
  http://www.youtube.com/watch?v=6Q1qgMcjBaU
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Klinkt goed landrovermen! Ik wilde de moed al opgeven maar denk nu dat ik morgenochtend toch even ga kijken. Waar vind ik de geveegde baan, en waar kan ik het beste opstappen: bij Monickendam, Volendam of Marken? Alvast bedankt!
 3. landrovermen

  landrovermen New Member

  Zeker ik weet dat het nu onder 0 is op de gouwzee met een klein laagje sneeuw, wij (burgerinitatief) vegen er dit morgen ochtend af,om er zelf ook lekker op te kunnen schaatsen, wij vegen vanuit ons beginpunt "de Nes" een baan richting monnikendam, en waarschijnlijk veegt ijsklub Olimpia ook vanuit Monnikendam, je kan het beste opstappen in Monnikendam bij "het Hemmenland" of op een van de parkeerplaatsen op de dijk van Monnikendam naar Marken/uitdam, echter voor de splitsing naar Uitdam, het ijs aan de dijk Marken/Uitdam is naar mijn mening onbetrouwbaar als je er geen lokale kennis van hebt, (wij waren een week voor kerst al op het ijs)
  Ook is het leuk als je aan het vegen bent om een opgestoken duim te krijgen! ook de bijdragen voor ons burgerinitatief vegen worden door ons op prijs gesteld, en hebben ook een 2e hands dieselveger aangeschaft, om sneller een baan te kunnen hebben.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Beste landrovermen,

  Hoe denk je over de kansen om morgen te schaatsen vanuit Hemmeland? Zijn er meer mensen, kan het hele rondje geschaatst worden? Qua weer ziet het er redelijk uit voor morgen, lichte vorst en geen aanzienlijke dooi volgens mij.
 5. landrovermen

  landrovermen New Member

  Kom net van het ijs, prima te doen, ik weet niet wie er op ekkel.com meld dat het onbetroubaar is op de Gouzee, het is onbetrouwbaar tussen Marken en Volendam, maar dat vind ik zelf al de hele week en kom daar dus niet (iets met eigen verantwoording) maar op de baan die Ijsclub Olympia en wij (burgerinitatief) vegen tussen Monnikendam,de Nes en Marken is het volgens mijzelf prima te doen.
  Tuurlijk scheelt het of je een beetje redelijke natuurijsrijder bent, het is namenlijk geen ijsbaan.
  Het ijs is nu nog droog, en ik laat morgenochtend wel weten of het is hard is.
  mvg Landrovermen (burgerinitatief)
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag heerlijk geschaatst op de Gouwzee, landrovermen heeft niets te veel gezegd! Het ijs was niet super, maar er was prima op te schaatsen en ik heb niet één kraak gehoord. Veel dank ook voor het vegen van dat baantje! Ik denk dat het morgen, met de verwachte lichte vorst, nog wel te doen is. Daarna gaat het echt dooien...
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Afgelopen zondag en maandag was het schaatsen in één woord geweldig, zondag perfect weer en maandag veel wind maar ontzettend veel ijs om te schaatsen (behalve Volendam en omstreken).

  Morgen (donderdag) ga ik weer schaatsen en wellicht één van de laatste keren met zulke goede omstandigheden.

  Overigens nog bedankt voor de tip om bij Hemmeland op te stappen.

  Als iemand nog tips heeft voor morgen dan hoor ik het graag en bedankt bij voorbaat!
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag ook prima geschaatst op de Gouwzee (met dank ook aan de vegers). Later op de middag werd het hier en daar wel wat werkijs, maar ach, het blijft naturrijs. Ook nog van Monnickendam naar Volendam en terug geschaatst. Dat was prima te doen. Volg de sporen en takkenbewijzering. let wel op voor een paar kleine wakken op dit spoor halverwege (net om de punt tussen Monnickendam en Volendam).
 9. landrovermen

  landrovermen New Member

  Net op het ijs geweest bij "de Nes" (tussen Monikendam en Uitdam het is daar -4 dus goed te doen ijs hetzelfde als gisteren, dus veel plezier.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  OK bedankt voor de info. We gaan er zometeen schaatsen.
 11. landrovermen

  landrovermen New Member

  Kom net van het ijs, was goed te doen,lekker rustig echter wel op blijven letten!! morgen eerst maar kijken wat het weer brengt, ook namens het burgerinitatief nog bedankt voor de bijdrage voor onze veegmachines, ik hoop ook dat het gratis warme drinken en de koek/snoepjes gesmaakt hebben.
  kijk hier voor een video van een van onze veegmachines : http://www.youtube.com/watch?v=6Q1qgMcjBaU
  mvg Landrovermen
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kom ook net van het ijs en wat was het weer geweldig. Zelfs het ijs is best oké, zeker niet minder als de vorige dagen. Helaas jammer dat het weer aan het veranderen is en dat de temperatuur aan het oplopen is. Maar meestal komt het dan weer gauw terug, laten we het maar hopen!
 13. arel

  arel New Member

  Ben net bij de Gouwzee/Monnickendam wezen kijken (10:30) en je kunt er absoluut niet meer schaatsen. Er staat 2cm water op het ijs, het is er 6C en het moet vannacht ook al gedooid hebben.
 14. landrovermen

  landrovermen New Member

  Helaas,

  Het klopt voorlopig uit met de pret :( maar het ijs komt vast weer terug! nu tijd voor onderhoud aan onze vegers .
  Nogmaals bedankt aan een ieder die ons geholpen heeft met ons burger initatief, ook ijsclub Olympia bedankt voor de samenwerking.

  mvg Landrovermen
 15. Emile

  Emile New Member

  Er kon vanmorgen nog redelijk geschaatst worden op Gouwzee. Ik verwacht dat het vanmiddag nog goed gaat. Tientallen mensen op het ijs. Route Monninckendam-Marken langs de kustlijn is goed te doen. Wel veel wind.

Deel Deze Pagina