Gold 2000 versleten?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Niek, 3 dec 2009.

 1. Niek

  Niek New Member

  Na opmerkingen van de trainer over niet goed aangetrokken veters eens goed naar mijn schoen gekeken. Veters konden nl echt niet strakker zonder de bloedstroom tot stilstand te brengen.
  Vergeleken met een paar nieuwe gold 2000 in de winkel en ook die van een andere schaatscollega bleken mijn gold 2000 schoenen een stuk slapper te zijn dan de andere twee 'test' paren. Aan de buitenzijde van de schoen gaat het nog wel, maar de binnenzijde is makkelijk om te buigen. Het thermoplast is niet gebroken (denk ik) want er komt geen lelijke knik, maar leer buigt mooi rond. De schoen is ongeveer 5 jaar oud en de Buitenzijde en binnenzijde zijn zonder beschadigingen. Ik schaats gemiddeld 2 keer per week.

  Kortom zijn mijn schoenen gewoon op (steun weg) en wordt het tijd voor nieuwe? Nog een keer fitten zullen ze niet sterker van worden (is al twee kere gedaan)
 2. Arepol

  Arepol New Member

  Hoi,

  Ik heb zelf ook een aantal jaren op de nagano gold 2000 schoenen gereden, en kreeg na een jaar of 4 ook het probleem dat jij beschrijft.
  Nu rijd ik al 3 jaar met de nagano 2005 schoenen, maar die beginnen ook al behoorlijk wat van hun stijfheid te verliezen.
  De schoenen zijn dan denk ik (jammer genoeg) gewoon op.
  Wat je misschien nog kan proberen is de schoen bij het verwarmen wat extra naar binnen te duwen (dus zonder je voet erin te hebben).
 3. Tjark

  Tjark Active Member

  Hoe bedoel je dit precies?
 4. Niek

  Niek New Member

  Ik bedoel dat de buitenzijde bij de knokkel van de enkel soepel is (zo'n beetje gelijk aan de gewone vikings zonder thermoplast) Bnnenzijde is ook wel minder sterk dan nieuw maar nog wel redelijk hard.
 5. xRedStar

  xRedStar New Member

  Het thermoplast zit niet in de hele schoen. Alleen de kuip (onderkant schoen). Dit zal daarom ook wel hard blijven maar de bovenkant zal hoe vaker je je schaatsen draagt soepeler worden. Leer is eerst immers stug en wordt bij gebruiken steeds soepeler

Deel Deze Pagina