goede visie op schaatstechniek

Discussie in 'Techniek & training' gestart door schaatsbart, 2 mrt 2011.

 1. schaatsbart

  schaatsbart Member

 2. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Aparte opmerking...

  De toppers rijden minder breed en meer recht uit... o ja wie dan.. eigenlijk alleen Skobrev rijd heel compact. De rest allemaal breed met veel meer beweging bovenlichaam. Het rect naar voren rijden van de jaren "90 met als toppers Ritsma en Koss zie je nauwelijks meer. Als de toppers compact zouden rijden zou een Dr. Bibber NOOIT ter sprake zijn gekomen!!!!
  Wel zie je veel meer bochtenrijders..mn door het skeeleren.
 3. allard

  allard Active Member

  Dat is als je alleen naar afstanden langer dan 1500 meter kijkt Krizz. Bij de kortere afstanden zie je eigenlijk alleen maar smal rijdende schaatsers, met een enkele uitzondering.

  Bij de lange afstanden zie je inderdaad veel breed rijdende schaatsers. Ik denk dat dat vooral komt omdat in de afgelopen 10 jaar 2 schaatsers waren met een zeer brede slag die erg succesvol waren(Romme en Kramer). Dan zie je dat de andere schaatsers dat ook gaan kopiëren omdat ze hopen daar zelf beter van te worden.
  De nr's 1 en 2 van de afgelopen WK Allround waren echter beide smal rijdende schaatsers (Bøkko en Skobrev)
 4. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Ik vond de tweede alinea juist interessant! "ongeduld als tegnstander"; meer inzicht waar men zich in het eigen leertraject bevind; het is uiteindelijk de bedoeling dat de schaatser zelf......!

Deel Deze Pagina