Goed vervormbare skeelerschoen?

Discussie in 'Skeeleren' gestart door joahim132, 24 mrt 2014.

 1. joahim132

  joahim132 New Member

  Goedemorgen,

  het skeeler- wielerseizoen is weer zo'n beetje daar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en dus de gelegenheid het materiaal weer een stapje te verbeteren. Afgelopen 2 seizoenen heb ik geskeelerd op powerslide schoenen. Zogenaamd thermoplastisch, maar in praktijk toch niet helemaal geweldig. Vaak instabiel, veel blaren etc. Na het aanschaffen van een paar maple schaatsschoenen heb pas écht ervaren hoe thermoplastische schoenen horen te zitten. Echt fantastisch, geen blaren, niet instabiel, heel comfortabel. Als ik toch eens datzelfde gevoel op de wieltjes zou kunnen ervaren...

  De vraag dus in het kort: welke skeelerschoen is echt goed vervormbaar?
 2. Eveen

  Eveen Member

  Hoi,

  Mag ik vragen welke schoenen je nu hebt? Ik zat zelf te denken om de powerslide vision aan te schaffen maar als deze tegen valt zal ik toch wat meer moeten investeren.
  Ik schaats op de Evo Helium schoen en deze bevalt super,ook goed vervormbaarEvo heeft ook skeelerschoenen dus dat is misschien ook wel een goede optie.
  jaap vindt dit leuk.
 3. Eveen

  Eveen Member

  Heb je inmiddels al nieuwe schoenen gevonden? Ik heb inmiddels toch maar een paar schoenen van Evo (krypton)genomen,goed vervormbaar en bevallen echt super! Gekocht bij Meester in Deventer,zaak waar je nog heel goed aandacht krijgt en waar je pas vertrekt als je echt iets hebt dat goed bij je past.
  Heb nog wel een paar nieuwe Maple MPL-2 schoenen maat 44 in de aanbieding voor de liefhebber!
 4. 1997giorgio1

  1997giorgio1 Member

  Goed vervormbaar:

  Alle Maple MPL modellen. Worden super zacht.
  Luigino ook super. Wel de wat duurder modellen.

  Bont en de duurdere Raps zijn ook oke.

  Powersldie Vision doet niks.
 5. luwe

  luwe New Member

  top schoen Powersldie Hawk 2010 zeer tevreden
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2015
 6. joahim132

  joahim132 New Member

  Dank voor de reacties. Vorig seizoen door omstandigheden niet kunnen skeeleren, dus dit jaar zet de zoektocht naar nieuwe schoenen zich voort. Hoor uit verschillende hoeken goede verhalen over de EVO schoenen. Het schijnt dat dezelfde mensen die verantwoordelijk waren voor de goed vervormbare Maples, nu bij EVO zitten (en dat Maple tegenwoordig veel minder goede schoenen maakt). Ook hoor ik uit betrouwbare bron dat de Powerslides inderdaad niets doen in de oven (lompe Chinese makelij).

  Binnenkort maar eens naar de speciaalzaak.
 7. janneman

  janneman New Member

  Sorry maar dat is generaliserende onzin.

  95% van de schoenen worden gefabriceerd in china. Powerslide wordt ontwikkeld in duitsland. Ze hebben inderdaad goedkope schoenen (bijvoorbeeld de R2) van Zyxel die niet veel doen. Zelf heb ik de C2, als die uit de oven komt kan ik er een knoop in leggen zo soepel - bij wijze van spreken.
  Die heb ik gekocht bij een zeer degelijke speciaalzaak ; http://koolesport.nl/ . Ze steunen prima, zitten na het "bakken goed", had nog ooit ergens bij mn hiel één correctie nodig en rij nu al jaren blaarvrij en kaarsrecht.

  powerslide, prima spul.
  sltwg vindt dit leuk.
 8. luwe

  luwe New Member

  dacht ook uit duitsland maar ik skeeler al 5 jaar op powerslide, top tevreden
 9. joahim132

  joahim132 New Member

  Ok, ok, een beetje gechargeerd. Excuus. Hoe dan ook: feit blijft dat (het Duitse) Powerslide 95% van z'n schoenen laat maken in China. Ja, ook het topmodel 'icon'. Ik vraag me dan af welke modellen die overgebleven 5% zijn. Check: https://www.zauba.com/import-powerslide-hs-code.html

  Ik rijd op de visions, niet het topmodel, maar toch in het betere segment binnen de powerslide-range. Dat deze schoenen in de oven geen fluit doen, vind ik ronduit idioot, vooral omdat er door de fabrikant wél mee gepocht wordt. Het labeltje 'handmade' gaat dus blijkbaar ook op als het uit een anonieme Chinese fabriek komt. Nogmaals, ik heb ook een paar maple schaatsschoenen (luigino) aan laten meten en dat is echt een wereld van verschil. Datzelfde zoek ik in een skeelerschoen.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Kan het zijn dat je smalle voeten/lage wreef hebt waardoor de Visions sowieso te ruim zijn?
 11. joahim132

  joahim132 New Member

  Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Maar ik denk eerder breed, dan smal. Destijds bij het passen (nog voor ze de oven ingingen) zaten de Visions het lekkerst. Na het 'vervormen' nog steeds (logischerwijs, want geen verschil). Ik heb vooral last van instabiliteit in de voet/enkel.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Lastig te zeggen waar die instabiliteit dan door komt. Wat ik zo kan bedenken:
  - de hoge wielen, heb je nog weinig skeeler ervaring?
  - plaatsing frame (standaard is voor tussen grote teen en tweede teen, achter bij achillespees) , heb je de neiging dat je steeds naar binnen valt?
  - techniek, druk je je knie genoeg naar voren, dus ter hoogte tenen?
  Wat ik zelf ervaar is dat het superstrak aantrekken van de veters waardoor je je voet min of meer op slot zet niet werkt omdat je dan niet lekker kunt 'dansen'. Ik heb dan het gevoel dat ik geen goede slagen kan maken omdat ik mijn wielen niet goed recht neerzet. Gevolg is wel dat ik dan sneller blaren op loop aan de binnenkant van de voet.
 13. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Member

  Wat mij opviel aan de PS Vision is het relatief lage enkel gedeelte, geeft weinig steun. Dat in combinatie met een modern frame zou je instabiliteit kunnen verklaren.

Deel Deze Pagina