Giethoorn

Discussie in '2010-2011' gestart door SchaatserIJ, 19 dec 2010.

 1. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

  Op het Molengat in Giethoorn-Noord heeft de ijsclub een mooie, brede baan geveegd van naar schatting 1,15 km lengte; met binnenin een 400m-baantje. Heerlijk en wat een schitterend decor http://twitpic.com/3hfjy5! Het ijs is enigszins bobbelig en na een ochtend al weer wat aan het slijten, maar alles (is) beter dan vorig jaar!
  Met deze ijskwaliteit moet er in de Wieden en Weerribben absoluut veel meer mogelijk zijn. Zeker gezien de weersverwachting voor de komende dagen. Welke club neemt het voortouw? Na het kwakkelen van vorige winter zullen ze wel op hun hoede zijn.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand waneer het mogelijk is om in de slootjes van giethoorn te schaatsen?
  en is er eventueel al sprake over een dorpentocht?

  groeten lysanne
 3. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

  Dit meldt Steenwijker Courant:

  IJs in en rond Giethoorn nog niet betrouwbaar
  dinsdag 21 december 14:03

  Giethoorn - De 'IJsclub Giethoorn' heeft op dit moment nog pech wat betreft het organiseren van ijsactiviteiten in en rond het waterdorp.
  Oorzaak ervan is dat toegangsvaarten en grachten nog niet betrouwbaar zijn. Wel heeft men op het Molengat een schitterende baan van 1500 meter weten te creëren.
  Dinsdag zijn de vrijwilligers van de IJsclub druk in de weer geweest een baan op het Bovenwijde schoon te maken. 'Op het Bovenwijde liggen nog grote wakken. Zelfs in de Dorpsgrachten zwemmen de eenden nog rond. Wij kunnen gewoon niks. We doen dat ook niet zolang wij denken dat het nog niet overal betrouwbaar is. Voorlopig tillen we al onze activiteiten maar over Kerst heen', zo laat Gerrit de Vries als woordvoerder namen de IJsclub Giethoorn weten.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  IJsclub is nu bezig met voorbereidingen om ijs en wederdienende a.s. dinsdag de Giethoornse Dorpentocht te houden. houdt de website http://www.ijsclubgiethoorn.nl in de gaten.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand of er al mogelijkheden zijn om in de grachten te schaatsen zoals voor de fratellie en bij smitspalvijoen?
  Ik zou graag morgen die kant op komen maar woon in groningen dus vandaar dat ik om deze informatie vraag.
  alvast bedankt!
 6. jwvandalen

  jwvandalen New Member

  Afgelopen donderdag ben ik op het Wiede geweest (bij Smits Paviljoen). Je kon toen ook door een deel van de grachten schaatsen (bij café Fanfare).
  Doorsteken naar Wanneperveen en de Beulaker kon echter niet.
  Zie ook topic Merentocht

Deel Deze Pagina