Gezocht voor documentairefilm: bijzondere schaatsverhalen & personages

Discussie in 'Aangeboden/Gezocht' gestart door Laura, 13 feb 2018.

 1. Laura

  Laura New Member

  Dag schaatsliefhebbers!

  Met enige spoed i.v.m de naderende lente ben ik voor een documentaireserie over Friesland in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 op zoek naar verschillende verhalen en personages die verbonden zijn met schaatsen.

  Wie verklaart de Elfstedenkoorts en de gepassioneerde liefde voor het ijs? Hoe kan het dat Friese schaatsers al decennia achter elkaar wereldkampioen schaatsen worden en Olympische medailles winnen? Wat is de invloed van de opwarming van de aarde op deze beleving? Is de Elfstedentocht vooral een droom geworden? In hoeverre heeft dat invloed op je identiteit en sportbeleving?

  Wie kent er bijzondere mensen en verhalen over schaatsen in Friesland?


  Je kan denken aan bijvoorbeeld een jong schaatstalent met zijn/haar vader die ooit de Tocht der Tochten heeft geschaatst en praten over heden en verleden, of iemand die zich iedere dag gepassioneerd voorbereidt voor de Elfstedentocht, of iemand die eigenlijk niet wil dat de tocht plaatsvindt omdat hij/zij denkt dat Friesland de druk niet aan zou kunnen, iemand met een handicap die de tocht wil schaatsen - of iemand die alle sporten die met het water verbonden zijn (ook het zeilen en fierljeppen) beoefent. Is er iemand die de invloed van de opwarming van de aarde bemerkt in zijn/haar beleving in de voorbereiding naar de Elfstedentocht?

  We staan open voor alle verhalen.


  E-mail mij op [email protected]
  en dan gaan we met elkaar in gesprek.

  Groet!

  Laura Bouwmeester

Deel Deze Pagina