Geschikte skeelers?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door studente, 25 feb 2010.

 1. Enkeltje

  Enkeltje New Member

  Nou ja, elk voordeel heeft zijn nadeel :D Dus je levert veel in (flexibiliteit), en krijgt er veel (steun) voor terug. Ik heb ze zelf, en heb ook op andere schoenen geschaatst, dus ik weet waar ik het over heb......
 2. ducatif1

  ducatif1 Member

  Let wel op dat dit frame een zg steekmaat van 16,5 cm heeft. Om toch 100mm wielen onder een steekmaat van 16,5 cm te krijgen hebben ze 1 wiel eronder gezet van 90mm met frameaanpassing waardoor schoenen met steekmaat 16,5 cm erop kunnen.

  De meeste nieuwe skeelerschoenen hebben tegenwoordig een steekmaat van 19,5 cm en dan past dit frame helaas niet.
 3. studente

  studente New Member

  Bedankt voor alle tips!

  Ik ga eens kijken of deze passen en anders nog even verder speuren mocht ik nog vragen hebben dan meld ik me wel weer :wink:

  Groetjes
 4. ClaudiaB

  ClaudiaB New Member

  Hallo allemaal!!

  Ik wil dit jaar gaan beginnen conditie opbouwen met wat goede skeelers om in de winter op schaatsen te gaan. Nou heb ik even op marktplaats rondgekeken voor wat skeelers maar weet dus als startende niet zo veel over de kwaliteit hiervan. Ik had deze op marktplaats dichtbij mijn huis gevonden.. Kunnen jullie misschien een paar reacties plaatsen over of dit een goed keuze is of niet?

  Powerslide R3 schoenen maat 41 met stevige carbon hak voor extra stevigheid, zowel als schaats als skeeler te gebruiken.incl: maple 58 chrome schaatsbuis en Powerslide skeelerframe Spirit Frame met hyper xtr wielen 80mm ABEC 7.

  Alvast bedankt!!

  Claudia
  Hier foto's:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
 5. RedHotWilliePepper

  RedHotWilliePepper New Member

  De ijzers die je laat zien zijn en omschrijft zijn voor shorttrack, dus niet geschikt voor langebaanschaatsen.
  Het skeelerframe is wat origineel bij deze schoenen hoort, lees de meningen over aantal wielen en wielmaten etc. even in de voorgaande posts.

  Ik heb zelf afgelopen twee seizoenen ook op deze combinatie geskeelerd (afgelopen seizoen weinig overigens) en de schoen ansich biedt mij niet voldoende steun. Ik heb er een buckle bij (zie ook http://schaatsforum.nl/viewtopic.php?f=3&t=5013#p92689) om zo de schoen nog wat beter om m'n voet te spannen. Dit seizoen ga ik weer meer skeeleren maar dan met een 4x100mm frame eronder. Of deze schoen dan nog voldoet weet ik nog niet. Het is verder geen slappe schoen, maar ook niet thermoplastisch vervormbaar. Het is ook al een wat ouder model.
 6. ijsmonster

  ijsmonster Member

 7. studente

  studente New Member

  Hoe kun je zien dat dit shorttrack schaatsen zijn?
 8. HA01761

  HA01761 Active Member

  O.a. de zijdelingse verstelbaarheid en de lengte van de buizen.

  Wanneer je er een ronding van 22m in slijpt (daarvoor moet er wel héél veel materiaal weggeslepen trouwens; zonde) en ze neutraal onder je schoen monteert moet er trouwens best mee op de langebaan te rijden zijn denk ik.
 9. RedHotWilliePepper

  RedHotWilliePepper New Member

  En toen waren ze ook gebend... (over de lengte as gebogen). Daar ga je als beginner alleen maar last van hebben op het rechte eind.
  Laten ze die shorttrackbuizen nu maar mooi aan een ST-er verkopen en koop zelf een langebaanschaats.


  PS: is er niet een moderator die wil ingrijpen en de discussie beperkt houdt tot één (dit) topic? Zo wordt het niet duidelijker voor degene die echt informatie zoeken en ik heb geen zin om over een maand in 5 topics telkens hetzelfde antwoord te kunnen gaan geven. :idea:
 10. studente

  studente New Member

  Hoi!

  Ik wilde graag nog even met jullie delen dat ik sinds gisteren de trotse eigenaresse ben van de Powerslide R2 (zilveren schoen) met daaronder de powerslide V-type en 100mm wielen.
  Heb alles gepast en deze zaten het lekkerst (in mijn prijscategorie :wink: )

  Bedankt voor alle adviezen!

  Heb zin om eropuit te gaan!

  Groetjes
 11. ijsmonster

  ijsmonster Member

  Plaotje!

Deel Deze Pagina