Fabris zet punt achter loopbaan

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marrek, 21 nov 2011.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Erg jammer dat zo['n held nu al moet stoppen maar als het niet meer gaat, dan heeft het ook geen zin om door te gaan...
 2. flitsgordon

  flitsgordon New Member

  Haaaaa LeeMoZovski, je haalt me de Italiaanse woorden uit de mond, na Sighel zat ik ook zo hard te hopen op een goeie nieuwe rijder.... en ik in Italië maar uitleggen dat schaatsen een hele spannende sport is en dat ze er zowaar een wereldkampioen in hadden. Goddank, in 2006 kregen ze het met Fabris dan eindelijk ook op televisie te zien.
  En ze kregen dan ook meteen de rijder te zien die ik, persoonlijk, de mooiste stijl vind hebben van allemaal.

  Jawel, als Enrico meedeed dan was ik voor Enrico, en meestal praatte ik dan iemand in Italië live bij over de telefoon! En als Enrico niet meedeed, dan vond ik dat echt heel jammer, dan was de wedstrijd voor mij niet compleet. Ik hoop van harte dat hij een mooi afscheid krijgt, in Thialf, in een vol stadion.

  Ontzettend jammer dat hij stopt, ik hield mijn hart al een tijdje vast met al die blessures en tegenslagen de laatste jaren. Bovendien is hij nu ook vader geworden, dus dat slaapt waarschijnlijk een stuk minder vast dan voorheen. Naast de nieuwe, leuke, prioriteiten die je sowieso gaat stellen als je je gloednieuwe kindje aankijkt.

  Maar goed, voor mijn gevoel gaan er een heleboel niet complete wedstrijden komen, het duurt nog wel even tot ik eraan gewend ben. Zou er hierna iemand net zo goed worden als Roberto en Enrico?
 3. zwemmer

  zwemmer Member

  Heel jammer dat hij stopt. Zat er inderdaad aan te komen. Ik vond het een fijne schaatser en een leuke en sympathieke persoon. Gemis voor de schaatssport.
 4. RobertJ

  RobertJ Member

  Volledig eens met de vorige posts en hoef daar niet veel aan toe te voegen, behalve dat ik niet echt een kenner ben op het Italiaanse schaatsen. Vandaar ook mijn vraag: Staan er nog talenten op de deur te hameren bij de Italianen of gaat het lange baan schaatsen daar als een nachtkaars uit na Fabris en Simionato?
 5. flitsgordon

  flitsgordon New Member

  Jawel, er wordt nog volop geschaatst hoor.

  Matteo Anesi, Luca Stefani en Ermanno Ioriatti zijn bekend.
  Zeekoei en Leenstrafan hadden al een paar nieuwe jonge rijders genoemd (Nenzi, Daldossi, Bosa), in de Italiaanse juniorengelederen hoorde ik ergens begin 2010 deze erelijst van junioren voorbijkomen:

  - Men -
  Bazzoni Gianmarco
  Bosa David
  Daldossi Jan
  Nenzi Mirko
  Signora Matteo
  Untermarzoner Hannes

  -Ladies -

  Daldossi Yvonne
  D'Eletto Valentina
  Lollobrigida Francesca
  Merlo Giulia
  Ravnic Tea
  Simionato Paola

  Tijdje terug, inderdaad, dan heb je het over 2010, maar wie weet, er zit hopelijk iemand bij die heeft besloten er helemaal voor te gaan. Het is in Italië nou eenmaal een stuk moeilijker om te schaatsen, om op binnen-ijs te trainen moeten ze uitwijken naar het buitenland. Ingewikkeld als je dat wil combineren met een baan, of überhaupt met een leven in je eigen woonplaats. De buitenbanen liggen in Italië zelf ook niet voor het oprapen en de onderlinge afstanden zijn daar een stuk groter, met hier en daar nog een berg ertussen om overheen te moeten. Het zal in de andere landen trouwens niet veel anders zijn, b.v. Polen, Tsjechië, Frankrijk...

  Maar je ziet de lijst, er is hoop!
 6. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  kleine toevoegingen aan je lijstje gemaakt
 7. flitsgordon

  flitsgordon New Member

  Kijk!!! Toevoegingen! Hoop! Hoera!
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bij de heren hebben een aantal bekende inliners zoals Saggiorato en Presti het, zonder veel succes, geprobeerd.
  Momenteel waagt Fabio Francolini een poging. Hij heeft op dit moment 'dames' tijden staan.
  Bij de dames komt Lollobrigida uit het inlinen maar lijkt niet het nivo te halen. Eigenlijk zou sprintkanon Erika Zanetti het eens moeten proberen.
 9. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Als het op schaatsen aankomt, ben ik een dromer en een hoper, maar ...

  ... Italie zonder Enrico Fabris is helaas weer gewoon wat Italie was voor Roberto Sighel.

  Een klein Europees schaatslandje met twee prachtige buitenbanen waar best hard gereden kan worden, maar waar echte toppers een zeldzaamheid zijn.

  Nu Fabris gestopt is, moeten we helaas constateren dat zijn geweldige Olympische successen het schaatsen in Italie geen stap verder hebben gebracht. Er is zeker geen stroom inliners op de Sanfratello-trein gesprongen. En de enige allroundende jongeling die ik op dit moment eventueel ver zie komen is Giovannini.

  En Nenzi heeft potentie. Dat rijmt mooi, maar verder is het schaatsplaatje in Italie momenteel even niet zo romantisch meer. Nee, de absolute schoonheid van het Italiaanse schaatsen ligt voorlopig even in het verleden.

  Enrico was wat Roberto was. En wat bij de dames Chiara Simionato en Elena Belci waren.
  Uitzonderingen.

  Rozen in de woestijn.
  Juist daarom zullen we Fabris zo verschrikkelijk gaan missen.
 10. RobertJ

  RobertJ Member

  Misschien een idee om ze te tippen over het fenomeen "overdekte schaatsbaan"? Leg dat ding bijvoorbeeld in Milaan en gooi er wat schoolschaatsen tegenaan en over 10 jaar staan ze sterk bij de OS.
 11. flitsgordon

  flitsgordon New Member

  Ze hebben de Oval in Turijn als overdekte baan. Bij mijn weten nu in de handen van een Franse beursorganisatie. Voor de afgelopen olympische spelen hebben ze die oval heel eventjes terug getoverd naar ijsbaan zodat de Italiaanse equipe kon trainen. Dat was dan de impact die Fabris had, met zijn Olympische titel om te verdedigen.

  Schoolschaatsen.... wat een prachtig visioen... ze hebben het fenomeen schoolzwemmen ook nog niet uitgevonden daar, en dat met die kustlijn! MAAR op lokaal niveau wordt er wel hard aan gewerkt hoor, en in Roana (woonplaats van Fabris) is de nieuwe schaatsbaan bijna af, met dank aan een heleboel lokale inzet. Dussss... misschien dat daar wel gaat worden geschoolschaatst? In elk geval hebben ze er een enthousiaste ijsvereniging.

  Ja LeeMoZovsky, je zegt wat ik liever niet wil horen maar wel donders goed weet. En toch. Na Sighel kwam Fabris, na Belci kwam Simionato. Daar klamp ik me dan maar aan vast, aan de mogelijkheid dat er zelfs in de woestijn uitzonderlijk mooie rozen kunnen groeien, desnoods eentje tegelijk. PLUS het feit dat er vóór Fabris echt helemaal nooit aandacht voor afstandsschaatsen was, ondanks Sighels wereldtitel. En nu weten ze in elk geval wat het is. Dankzij die plaatselijke interesse en die paar baantjes in het noorden komt er misschien wel weer een nieuwe hele goeie rijd(st)er.

  Ik weet het, bril met roze wolk erin, maar ja, die zit zo lekker!
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ze hebben wel superploegen in het waterpolo ;) Pro Recco is ongeveer het 'Real Madrid' van die sport
 13. Corne

  Corne New Member

  jaah, inderdaad!!! mooie schaatser, vond het er bij hem altijd mooi uitzien, nou ja, altijd.... heb 'm toch ook wel eens flink zien ploegen op de 10k...

  Jammer, tja, eens houdt het op toch? Ik denk zel;fs dat hij iets eerder had moeten stoppen, helemaal top was hij toch al een jaartje of twee niet meer???

  groetjes,

  Corné
 14. flitsgordon

  flitsgordon New Member

  :D
  jaaaa ook zonder schoolzwemmen gaat dat daar best goed, sportliefde zat!
  eh, heel erg off topic natuurlijk maar ik kan het EVEN niet laten, mijn favoriete Italiaanse zwemgrootheid is... Bud Spencer

  http://it.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer

  Nou weer richting topic terug forceren: misschien dat Fabris ook nog... jaja.... 8o)

Deel Deze Pagina