Extra spanner op schaatsschoen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Coosc, 4 jan 2010.

 1. Coosc

  Coosc New Member

  Beste shaatsliefhebbers,

  Laatst zag ik iemand op de ijsbaan een extra hielband met behulp van een spanner over de wreef van haar schaatsschoen vastmaken. Volgens mij wordt dit gedaan om te voorkomen dat je de veters te hard moet aantrekken. Ik ken dit probleem in ieder geval. Ook bij mijn thermoschoenen moet ik de veters toch goed vast trekken om te voorkomen dat mijn hiel te veel loskomt van mijn schoen.

  Kent iemand van jullie deze voorziening? Is dit een eigen product of is dit ergens te koop?

  Coos
 2. allard

  allard Active Member

  Dat is inderdaad een los opzetstukje. Powerslide maakt zoiets in ieder geval, en het is te krijgen bij de meeste schaatswinkels.

  Je zou ook een custom schoenenmaker kunnen vragen of hij zoiets in kan bouwen in je schoen. Kost alleen wel wat meer denk ik.
 3. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Dit dingetje?

  [​IMG]

  Het heet de power strap micro buckle (jaja), via google kun je wel webshops vinden die het verkopen. Maar de plaatselijke schaatsspecialist zal ze ongetwijfeld ook verkopen.

  Ik heb ze zelf nog nooit gebruikt, maar ik weet dat een aantal mensen ze gebruiken om wat meer steun bij de enkels te krijgen.
 4. Coosc

  Coosc New Member

  Beste Allard en Schaatsfan86,

  Bedankt voor jullie uiterst snelle reactie. Ik ga het zeker proberen.

  Coos
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik geloof dat die dingetjes ongeveer 15-20 euro waren, maar ik kan er ook helemaal naast zitten. Maar voor die prijs is het het proberen waard in elk geval.
 6. Principia

  Principia New Member

  Ah, ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaring met de Power strap Micro Buckle. Zou zomaar eens kunnen helpen
 7. Enst

  Enst New Member

  Hallo,
  er bestaan 2 maten van deze straps. S en L geloof ik.
  Weet mss een van jullie bij welke schoenmaten die horen?
 8. Coosc

  Coosc New Member

  Hallo Ernst,

  De maat S geldt tot maat 41 en L vanaf maat 41. Tenminste volgens skeelerwinkel.com.

  Coos
 9. Enst

  Enst New Member

  Thnx!
 10. Niek

  Niek New Member

  Ik rij met zo'n ding. Mijn schaatstrainer zag dat ik wat te ver doorzakte in de bocht (mijn gold 2000 hebben de langste tijd gehad) Hij adviseerde mij die dingen en ik moet zeggen het werkt enorm. Ik had ze nog liggen omdat we het ooit bij mijn dochter van toen 8 hebben geprobeerd alleen die vond het niets en pakte een keiharde shorttrackschoen. We hadden ze verkleind door om te stikken nu stiksel eruit en ik sta er prima op. Voldoende bewegingsvrijheid naar voren, maar geen doorbuigen meer naar binnen of buiten.

  Kortom goedkopere oplossing dan nieuwe schoenen (die vraag ik volgend jaar wel voor mijn verjaardag eind augustus)
 11. Coosc

  Coosc New Member

  Powerslide enkelverstevigers vandaag voor het eerst geprobeerd op de baan. De eerste ervaringen zijn bijzonder positief. Het geeft inderdaad extra support zelfs bij een thermoplastische schoen. Overkomen gaat beter en voelt minder onzeker aan. Ik hoef mijn veters minder strak aan te trekken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je minder koude voeten krijgt.

  Kortom een aanrader.

  Coos
 12. Principia

  Principia New Member

  Hoi Coos, dank voor je bericht. Klinkt goed, ze blijven dus goed zitten en steun bieden (enkels ontlasten)? En kan je nog wel goed de enkelhoek klein maken of enige remming hierin?
 13. Taan

  Taan Member

  Ik vond het al vreemd dat ik viking schoenen met een extra gesp zag. Die kende ik niet. Dit verklaart het. Die dingen kraken trouwens wel enorm.
 14. Coosc

  Coosc New Member

  Ze blijven uitstekend zitten. Ik merk zelf nog geen beperking maar ik zit niet heel erg diep. Op de foto hierboven kun je bovendien zien dat de band op de wreef zit.

  Ik heb nog geen gekraak opgemerkt.

  Coos

Deel Deze Pagina