Evaluatie Wielerspel

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 16 okt 2018.

 1. Camila

  Camila Well-Known Member

  Als je echt geen vrouwenkoersen erin wilt, is dat natuurlijk jouw beslissing als organisator en heeft het helemaal geen zin om hier verder over te discussiëren. Ik vind het alleen wel erg bijzonder dat er in dit tijdperk nog zo´n probleem van wordt gemaakt als er wordt gevraagd om vrouwenkoersen in de kalender op te nemen en dat er zo denigrerend gesproken wordt over het vrouwelijke wielrennen.
  Het argument dat er te weinig kanshebbers zouden zijn slaat natuurlijk ook nergens op. Sinds 2007 heeft Sven Kramer elke keer dat hij de 5 km reed bij de WK afstanden dat onderdeel gewonnen en daarnaast heeft hij 3 keer op rij de Olympische gouden medaille gepakt op dit onderdeel, dus dat was zeker wel lekker spannend om te voorspellen met heel veel kanshebbers. Wust en Sablikova wonnen lange tijd toch bijna altijd de lange afstanden bij het vrouwenschaatsen, dus dat hoef je dan ook niet meer te voorspellen en als we toch bezig zijn ook niet meer te kijken.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Je zou kunnen beginnen met de Giro, La Course en het WK op de weg.
  Jippie en ZeeKoei vinden dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  oh, mijn opmerking over weinig kanshebbers was niet bedoeld om vrouwenkoersen af te kraken. Integendeel. Ik zou het zonde vinden als alleen niet-spannende koersen worden opgenomen. Heeft het nog geen serieuze positie in dit spel...

  Welke dat dan precies zouden moeten zijn weet ik niet. Het voorstel van SprintMaster klinkt goed.
 4. Camila

  Camila Well-Known Member

  Nee die indruk had ik ook niet hoor! Nogevendit daarentegen met zijn opmerking dat niemand nog 10 kanshebbers zou weten vind ik niet echt een constructieve bijdrage aan de discussie. Als de leiding van dit spel geen vrouwenkoersen op wil nemen, vind ik dat jammer maar is er weinig aan te doen. Ik denk echter dat er in de bovenstaande discussie veel goede voorstellen zijn gedaan, zoals inderdaad dat van SprintMaster en dat er dus wel echt een goede oplossing zou kunnen komen. Ik hoop dat Nogevendit hier ook aan mee wil werken i.p.v. zulke opmerkingen te maken.
 5. fudd

  fudd Active Member

  Er is eerder een koers van de spelkalender gehaald omdat het een geheel ander deelnemersveld had, op nationaal niveau. Ik vind het op zich een valide argument of de speldeelnemers hier diverse kanshebbers bij het dames wielrennen kennen. Ik kan zelf in elk geval geen 10 namen noemen.

  Maar daarmee hoeft het nog niet een doorslaggevend argument te zijn: het lijkt mij wel leuk als een of enkele dameskoersen ook op de kalender komen. Ik heb afgelopen jaren alleen de wk- en os-wegritten gevolgd bij de dames, en vond het geweldig.
 6. Boertje

  Boertje Active Member

  Er mogen wel wat vrouwenkoersen in de wielerVSS. Ik vraag me alleen af stel dat de Nederlandse dames nou niet tot de wereldtop horen zou dat dan nog zo voor een ieder gelden? Het niet kennen van deelnemers vind ik geen valide argument om dameskoersen te weren van dit spel. Kwestie van 10 minuten in het deelnemersveld en koers verdiepen en je kan een lijstje maken.

  De puntentelling vind ik in de kern wel oké, ik vind het alleen niet nodig om wedstrijden verschillende zwaarte mee te geven. persoonlijk vind ik een onderscheid in ééndagskoersen en meerdaagse koersen meer dan voldoende. Of een wedstrijd nou 1.1 of HC is doet er voor een voorspelling eigenlijk niet toe.

  Met de jokerregeling is er meer dan voldoende clementie voor het vergeten van een wedstrijd. En te laat is te laat. Ik heb wel eens om clementie gevraagd, maar ik weet dat ik 'm niet zou geven. Dus ik krijg 'm ook niet. Er kan voor grote rondes natuurlijk wel worden opgerekt, maar dan is het einde zoek, zodra er een grens wordt overgegaan en die wordt dan opgerekt is er alle reden om ook die grens over te gaan, zodat die ook weer wordt opgerekt. Dus begintijd koers is eindtijd inschrijving is een prima regel.
  De regel is duidelijk en het is aan de deelnemer om de wedstrijden te kennen en te zorgen dat hij/zij tijdig een voorspelling doet.

  Bonuspuntenregeling is ok, naar mijn idee niks aan doen.

  Over de kalender, er mogen van mij wel wat koersen af zoals de nationale kampioenschappen, de drie-ééndaagse de Panne, Plouay. Hier ben ik niet volledig, maar dit zijn wat koersen waarbij ik me afvraag waarom ik hier nog iets invul. Belangrijk is een mooie spreiding van koersen. Voor mij betekent dat er tijdens een grote ronde best nog wat bij kan. Iets invullen en dan drie weken naar zo'n grote ronde koekeloeren vind ik een nadeel voor de Wieler-VSS. Ik begrijp wel dat de organisator zijn rust nodig heeft, maar ik redeneer nu even voor het spel zelf. Ik kijk naar een grote ronde voor het wielrennen en niet voor het wieler-VSS.

  Verder een grote pluim voor de jury en het spel.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 7. eddy

  eddy Well-Known Member

  Een flinke waslijst om door te nemen, ik ben er een beetje globaal doorheen gelopen(gelezen), extra koersen met/zonder vrouwenwielrennen oke. Dit jaar heb ik bij sommige wedstrijden ook op het laatst nog even gauw een voorspelling kunnen doen. Een mogelijkheid die ook wel ver gaat zou kunnen zijn iedereen stuurt "blind"in , dan kan er in ieder geval niet afgekeken worden. Ik vond het dit jaar in ieder geval leuk met af en toe een ""te"" volle agenda, maar ja je moet er toch ook wat voor overhebben. De organisatie nogmaals bedankt voor het afgelopen jaar, en er nog meer koersen aan toevoegen voor volgend jaar prima. Een andere mogelijkheid is dat iedere deelnemer voor de gewone wedstrijden over het hele seizoen zelf 3x een joker mag inzetten, maar om dit ook nog erbij te verwerken voor de organisator wordt misschien toch iets te veel!!!
  Nogevendit vindt dit leuk.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  .
  Hoe bedoel je dat?


  en dat vind ik dan weer geen valide argument.
  Voorspellen is iets anders dan eventjes tien minuten voor deelnemers én parkoers verdiepen en dan (lukraak?) een paar namen noemen. Dat noem ik gokken.

  ik doe helemaal niet denigrerend over vrouwenwielrennen, je moet de seksisme-kaart niet spelen in dit geval.
  "slaat nergens op' is wel heel erg straf gesteld. het is gewoon een feit, dus aantoonbaar met getallen, dat de top in het vrouwenwielrennen veel smaller is dan bij de mannen. Van den Breggen en van Vleuten winnen veel meer verschillende typen koersen.
  Maar dat maakt voor voorspellen ook niet uit.

  Het ging mij erom dat voor het grote publiek de vrouwen gewoon veel minder gevolgd kunnen worden. Er zijn nauwelijks koersen op tv, de berichtgeving erover is veel minder, en je kunt dus ook nauwelijks een eigen mening vormen over wie er in vorm is, hoe het met de blessure van X staat, of Y een dergelijk parkoers aan kan...

  Het is gewoon een andere discipline, een ander veld, andere parkoersen, andere tactieken.
  Laten we er dan ook een andere wedstrijd van maken. Een apart topic ben ik helemaal voor.
  Laatst bewerkt: 25 okt 2018
 9. eddy

  eddy Well-Known Member

  Ik bedoel hiermee, dat je bij het insturen van de namen, dan zelf de mogelijkheid mag gebruiken om bij de gemaakte voorspelling wel of geen joker in te zetten, en dat deze mogelijkheid dan over het gehele seizoen 3x gebruikt mag worden
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  de joker is toch juist bedoeld voor als je geen namen instuurt? Hoe kun je dan bij het insturen van de namen een joker inzetten?
  Nogevendit vindt dit leuk.
 11. eddy

  eddy Well-Known Member

  Ik bedoel meer een joker, voor een wedstrijd waarin je deze wilt inzetten, en je dan voor deze wedstrijd dubbele punten kan krijgen, dus bv 6 winnaars goed, dan 12 punten erbij voor je totaal.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  bij wielrennen voorspel ik zeer zelden 6 winnaars goed in 1 wedstrijd...
 13. eddy

  eddy Well-Known Member

  Toch knap van mij was meer met het schaatsen bezig, maar bij het wielrennen kan je natuurlijk ook voor een wedstrijd een joker gebruiken, als je denkt dat je de winnende combinatie hebt, alleen moet je deze dan wel in het geheim bij de organisator melden, dat je voor deze wedstrijd de joker inzet.insturen, anders ziet de concurrentie al dat je deze gebruikt.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  bij wielrennen is de puntentelling al ingewikkeld genoeg. Ik denk niet dat een joker wat toevoegt.
 15. eddy

  eddy Well-Known Member

  Ik had het oorspronkelijke bericht voor het schaatsen bedoeldo_O:)
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, dat vermoedde ik al
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  komt er dit jaar weer een editie?
  Nogevendit vindt dit leuk.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ja. lijkt me leuk. ik heb het na paar jaar schaven nu aardig op de rit, al heb ik wel (veel) minder tijd dit jaar.
  Eendachtig eerdere seizoenen misschien goed om het hoogtepunt langebaan met de enige échte WK dit weekend nog even af te wachten.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  super, ik kijk er naar uit! (naar het WK én de wielerprono)
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  't zjin wel alvast alleen maar Belgen voor de Strade Bianche zie ik.
  of halve belgen

Deel Deze Pagina