Essent ISU EK Allround 2013, 11-13 januari in Thialf

Discussie in 'Lange baan' gestart door WS-OCT, 4 dec 2012.

 1. Danou

  Danou Active Member

  Ik hoop ook op een stuntje van Njåtun. En wat rijdt Antoinette de Jong goed, je zou toch zeggen dat die dit jaar het WK junioren met twee vingers in de neus moet gaan winnen.

  En jammer dat Ter Mors er niet is, hoewel dat ten koste van de Jong was gegaan, ik weet niet hoe de dag van morgen gaat verlopen maar ik denk niet dat Ter Mors hier zo makkelijk met Ireen afgerekend had.
 2. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Ben Friesinger moe.
 3. Danou

  Danou Active Member

  Sablikova rijdt ook in de top 10 tijden ooit in Heerenveen. Maar het verbleekt een beetje omdat haar 500m gewoon niet goed was en Wust sneller was.
 4. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Maar op dit forum lees je alleen maar dat Sablikova aansteller is, etc...toch?!
 5. Danou

  Danou Active Member

  Nee, ik denk dat je het nu een beetje overdrijft. Volgens is hier op het forum in de dagen tussen het NK Allround en het NK Sprint heel veel kritiek geuit op Ireen en sommige uitspraken zijn ook niet zacht geweest en dat mag, iedereen mag zijn mening hebben.

  Het ding met Sablikova is dat ze inmiddels al zo vaak een klacht heeft gehad, dit, dat, zus, zo, dat je bijna niet meer weet of het nou wel of niet zo is. Hoevaak had Sablikova iets en ging ze er weer met de winst vandoor. Vaak. Maar ik denk dat we inmiddels allemaal wel zien dat ze iets minder is dan de afgelopen jaren en dat is jammer.
 6. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ik houd van hoe Sablikova schaatst.
  Maar niet van hoe ze klaagt.
  Vorig jaar in Budapest had ze geloof ik last van haar ellenboog??? oid.
  Het is de manier waarop ze ermee omgaat.

  Wust is zeer duidelijk verkouden, kijk maar naar de beelden van gisteren waarin ze hoestend naar de rit tussen Kramer en Blok kijkt.
  Het maakt mij geen klap uit of iemand uit Nederland of uit een ander land komt.
  Van mij moet altijd de beste winnen, chauvenisme is me vreemd hoewel ik natuurlijk superblij met Wust ben en misschien nog wel meer met De Jong.
  Overigens roept dat bij mij even de vraag op, waar is Pien?
  Maar voor zeuren, ongeacht waar je vandaan komt, ben ik volledig allergisch.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat betekent dat er maar 1 Noorse aan het WK in eigen land mag deelnemer. Dat zal dan wel Njatun worden en dan zien we geen Bokko dit jaar...
 8. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

 9. Danou

  Danou Active Member

  Iemand trouwens enig idee waar je de top 10 lijstjes per afstand per baan kunt vinden? Hersman heeft het vaak over de top 10 tijden van een baan en ik ben wel benieuwd naar die tijden.
 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  zou het ook niet kunnen dat er bij haar meer aandacht aan besteed wordt aangezien zij topfavoriete en meervoudig winnaar is?
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Sablikova moest ook gewoon even starten om in ieder geval weer plekken vast te stellen voor komend Wk en (dacht ik) ook EK.
  want ondanks haar rugblessure kan ze op de langere afstand nog heel aardig mee.
  Ik vind het ook een beetje gezeur van het forum nu, want zeker voor de tv-kijker was duidelijk te zien dat ze er toch wel erg veel last van had.
  Maakt overigens nog steeds kans de 5 k te winnen
 12. Elina

  Elina Well-Known Member

  Wel leuk dat de Nederlandse dames 1 2 3 en 4 staan maar het is wel een EK.
  Die rug van Sablikova, ze rijdt toch een prima 3000m. Met een iets betere 500m had ze wellicht nog bovenin gestaan. Het is natuurlijk wel het jaar voor de Spelen en de 500m wil ze daar toch niet rijden.
  Ida Njåtun staat er ook mooi bij.
  Pechstein valt me wel tegen, gezien de 500m.
  De Russische dames had ik ook hoger ingeschat.

  Ben benieuwd naar de 1500m morgen. Lage 1.55 voor Wüst??
 13. Guusp

  Guusp Active Member

  1.54? Ze kwam op de 3000 aardig in de buurt van haar tijd van het WK 2007. Op de 1500 reed ze toen 1.54,0.
 14. Guusp

  Guusp Active Member

  En wat dat zeuren betreft: om te beginnen heeft Wüst juist niet gezeurd en alleen maar gezegd dat ze zich goed voelde. Het zijn anderen die roepen dat ze zo verkouden lijkt. En ten tweede ken ik zo gauw geen voorbeelden van Wüst die roept dat ze ziek, zwak of misselijk of anderszins niet in orde is en vervolgens gewoon ijzersterk rijdt. Het is die combinatie die Sablikova hier een beetje verweten wordt.
 15. Hannah

  Hannah New Member

  Hier ben ik het helemaal mee eens. Bij Sablikova heb ik altijd het idee dat ze zegt dat ze ergens last van heeft, om zo maar niet de favoriete voor een titel te hoeven zijn. Bij Ireen Wüst is het precies andersom: zelfs al heeft ze ergens last van (gehad), dan nog zegt ze altijd voor de titel te gaan.
 16. Cyclad

  Cyclad New Member

  Klaagbaak #1 Sablibova en klaagbaak #2 Beckert zijn toch ver verwijderd van hun normale vorm. Sablikova rijdt een acceptabele 3 kilometer, maar in topvorm blijft ze Ireen Wüst wellicht voor op de 3 kilometer of tenminste in de buurt. Stephanie Beckert loopt wellicht de 5 kilometer nog mis. Ik kan er niet mee zitten, iemand die 4.37 op de 3 kilometer rijdt zoals Sara Bak hoort niet op een Europees kampioenschap thuis, maar voor een "topper" die 43.2 op de 500 meter rijdt breng ik ook geen enthousiasme op.

  De Nederlandse dames doen het geweldig. Ireen Wüst, Linda de Vries en Antoinette de Jong Wat een megatalent!) super, Diane Valkenburg zeer gedegen. Dan is 1 t/m 4 als tussenstand gewoon dik verdiend.

  Bij de heren geniet ik helaas minder. Hoe goed Blokhuijsen en Kramer ook zijn, de 1500 meter was verre van goed. De Noren deden het beter, al krijgt Bokko er van langs van Pedersen. Nee, geeft mij dan de 3 Polen en Bart Swings maar. Laatstgenoemde doet ooit mee voor de titels. Als hij zijn 500 meter nog wat verbetert wellicht al heel snel. Wat een talent!
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Hoe goed de Nederlandse dames presteren, zo slecht presteren de Duitse dames. Slechts één vrouw in de top 10. Het is zelfs mogelijk dat niet één Duitse dame zich plaatst voor de afsluitende 5km. Als Beckert geen ijzersterke 1500m rijdt, dan heeft Duitsland 1 Hamar slechts één startplek bij de vrouwen. Volgend jaar mogen de oosterburen dan ook slechts met twee dames deelnemen aan het EK.
 18. naomie70

  naomie70 Active Member

  Wij wilden alleen maar aangeven dat Sablikova echt niet de enige is die zeurt/overdrijft over eventuele ziektes en blessures. Wij hebben nooit ontkent dat Sablikova dat doet/heeft gedaan. Maar het beeld wat nu door sommigen wordt gegeven over Sablikova en Ireen vind ik niet kloppen. Het komt nu net over alsof Ireen het lieverdje is en Sablikova alleen maar kan zeuren en klagen en daar ben ik het niet mee eens.

  Maar dat neemt niet weg dat Ireen tot nu toe gewoon een goede toernooi rijdt. Een prima 500 meter en een super goede 3km. Maar ook de andere Nederlandse dames doen het heel goed.
 19. Danou

  Danou Active Member

  Als Kramer (of Blokhuijssen) morgen de 10km wint, wat zeer waarschijnlijk is, dan heeft TVM op alle afstanden bij de mannen gewonnen.

  En als ik het goed gezien heb is deze 3km van Wust de snelste van iedereen dit seizoen.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Op speedskatingresults.com staat de 4.02.31 van Pechstein (Kolomna) als beste seizoenstijd. Wust zat daar onder, dus inderdaad een SB.

Deel Deze Pagina