EK allround + sprint 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 dec 2016.

 1. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ik denk dat Nuis wel sneller was gegaan dan 35.2 zonder die flinke misslag bij de start. Ihle zie ik niet snel onder die 34.9 duiken. Als Nuis morgen geen fouten maakt, moet p2 goed komen. Ook die 4 afstanden in 2 dagen werkt in zijn voordeel tov zijn concurrenten.

  Het is natuurlijk ook niet even het tijdsverlies dat je lijdt door die misslag die je mist. Dat weegt de hele rit door. De eerste 100 meter kost je hierdoor meer energie die je op het einde tekort komt en je mist de aansluiting op de kruising. Het had me niet verbaasd wanneer Nuis weer vlak bij die 34.9 van vorige week was gekomen zonder fout bij de start. Hij haalde zelfs nu nog 10.0 dacht ik?
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Uiteindelijk zijn er op een toernooi als dit twee mogelijkheden.
  1. De nummer laatst eindigt op behoorlijke afstand van het podium
  2. De nummer laatst eindigt behoorlijk dicht bij het podium
  Als scenario 2 het geval is dan betekent dat het allemaal heel dicht bij elkaar zit en dat er mogelijk mensen die actief mee hadden kunnen strijden gemist zijn; als scenario 1 het geval is dan weet je dat in principe alle mensen die een kans maken meedoen. En dat tweede is belangrijker dan het eerste vind ik.
  Sidekick vindt dit leuk.
 3. Harwi

  Harwi New Member

  Veel meer Nederlanders lijkt me een bijzonder slechte zaak voor de (Olympische) toekomst van het schaatsen. We moeten oppassen dat het geen 'Belgisch-veldrij-folklore' wordt. Meer (niet Nederlandse) deelnemers, maar dan hoeft niet alles live op tv. Daar hebben we dan een live-stream op internet voor.

  Ik zou trouwens het toernooi op dezelfde manier vormgeven als het WK junioren en de afstandskampioenschappen combineren met de allround en sprint klassementen.
  G1ant vindt dit leuk.
 4. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Dan mis je denk ik wel het echte toernooigevoel dat je met een WK Sprint/Allround hebt.
  De Keizer vindt dit leuk.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het laagste gemiddelde op het laatste PDC WK Darts kwam van Sun Qiang die in de voorronde 68,04 gooide.
  Het hoogste gemiddelde op het laatste PDC WK Darts kwam van Michael van Gerwen die in de voorronde 114,05 gooide.
  Dat is 68% minder goed ten opzichte van de winnaar

  R.Mulder 34,87 en Suomalainen 36,71, iets van 5%
  Wüst 4:03,93 en Møller-Rigas 4:38,15, iets van 10%.

  Natuurlijk reed Møller-Rigas hier een waardeloze 3000 meter, maar er moet toch iemand laatste worden en de verschillen zijn vergeleken met het darts, maar ook vergeleken met het door @Hakkie2 zo bewonderde langlaufen (ik heb geen zin meer om het op te zoeken, maar nummer laatst ook 50% achter de winnnaar) niet echt zo enorm.

  Plus, hé, het is een Europees kampioenschap. De besten van Europa doen mee.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dan gaat iedereen op afstand focussen omdat daar financiële steun aan is gekoppeld. Ofwel je kunt het allround en sprint toernooi opdoeken. Juist het afstandstoernooi zou je eruit moeten gooien en de eindwinnaar van de World Cup upgraden naar wereldkampioen. Moet je eens kijken hoeveel afzeggingen er dan minder zullen zijn.
 7. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Wat een rare vergelijking :) Alsof je aantoont dat bij een basketbalwedstrijd die in 89-30 eindigt het krachtsverschil minder groot is dan bij een voetbalwedstrijd die in 3-1 eindigt.

  Die Sun is overigens ook wel een megaprutser. Maar kennelijk hebben ze in China niets beters (nog). Deed voor 't tweede jaar op rij mee. Benieuwd wat een Turk zou schaatsen tussen de toppers als men daar een kwalificatietoernooi voor het EK zouden houden met 1 plek.
  G1ant vindt dit leuk.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Wat ik bij langlaufen altijd goed noem, zijn twee onderdelen. Bij onderdeel 1, de sprint, komt alleen de top door de kwalificatie. En bij onderdeel 2, de massastart, komen de slechteren nooit in beeld. Dan zit je dus niet eerst een halve wedstrijd naar mensen die er niet toe doen te kijken.

  Maar ik vond het gister minder ergelijk. Pas op de 5km waar het verschil altijd meer dan een ronde is, wordt het echt vervelend. Daarom mag het damestoernooi dus zo blijven en moeten de heren de 3km rijden ipv de 10k, wat mij betreft.
  G1ant vindt dit leuk.
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Hahaha, sorry, dat eerst is wel het meest creatieve rekenwerk dat ik hier in lange tijd heb gezien. En dat wil wat zeggen. Hoe groot is het niveauverschil bij een tenniswedstrijd die 6-1 6-1 wordt? 500%?

  Inhoudelijk heb je wel gelijk, vind ik. Al mag van mij de 3 / 5 kilometer limiet wel een stukje strenger.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  De Keizer vindt dit leuk.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In zekere zin is de toegang tot het toernooi voor "de compleet kanslozen" al beperkt. In het verleden had ieder land dat aan de limiet voldaan had tenminste één startplek. Dat is al niet meer zo. Nu gaan de startplaatsen in principe naar de X besten, met een maximum van drie per land.

  En om het EK (of WK) gevoel te hebben, vind ik het wel goed dat het aantal startplekken per land beperkt is. Als je de nummer 8 van Nederland bent, heb je ook gewoon te weinig laten zien om de indruk te geven dat je Europees kampioen kunt worden.
  G1ant vindt dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bjertnes had de zwakste 3km tijd staan : 4:21.83 in Astana. Moller-Rigas reed 4:19.51 in Nagano.

  Bij de heren Nagy 6.42.84 in Calgary (en met 6:53.44 haalde hij de laagland limiet niet). Hänggi 6.40.74 in Inzell. De limiet zou naar 6.35 kunnen.
 12. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Men moet niet te strak gaan voorselecteren, dat is volgens mij een flinke dooddoener voor het internationale schaatsen. Wanneer je nog maar een handjevol schaatsers hebt dat strijdt om de titels/podiumplekken zullen veel jongens/meisjes in landen waar het al moeilijk genoeg is om te kunnen/mogen schaatsen en/of met zeer beperkte financiële middelen zich gaan afvragen of het nog wel leuk is om te gaan schaatsen.
  Verder is het ook zo dat zelfs de achterhoede rijders wel enige exposure verdienen, ook voor de paar sponsoren.
  Het is voor de titelstrijd misschien niet interessant om naar te kijken maar het kan toch niet zo zijn dat men die rijders dan maar moet 'negeren'?
  Probleem is vaak simpelweg geld en know how, wellicht kan men beter een soort van foundation in het leven roepen waarin sponsoren etc geld storten en dat geld gaan gebruiken voor internationale schaatsopleidingen dan wel faciliteiten.
  Om het schaatsen aantrekkelijk(er) te maken heb je veel meer goede concurrentie nodig en dat doe je niet door het schaatsen smaller te maken.
  Laatst bewerkt: 7 jan 2017
  EenBrabander vindt dit leuk.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  De charme van een EK of WK is inderdaad dat je een groot aantal verschillende landen hebt. Als een EK een veredeld NK wordt, maak je de sport kapot. Niet-Nederlanders hebben al genoeg nadelen, ze hebben recht op het voordeel van makkelijke plaatsing.

  Vinden Duif en 49 ook dat Duitsland, Spanje en Brazilië drie of vier teams zouden moeten kunnen inschrijven voor het WK voetbal? Ik denk namelijk dat Duitsland 3 wel wint van Iran of Nieuw-Zeeland.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  EenBrabander vindt dit leuk.
 14. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Samenvatting van gisteren teruggekeken. Blij dat ik winst voor Wüst op de 3000 meter heb voorspeld. Dat Mulder 1 honderdste sneller zou zijn dan Murashov had ik niet verwacht.

  Ik zit in ieder geval klaar voor de Dione en Erben Show.
 15. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ready?
 16. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Wat een belachelijk goede tijd van Wust, 1.56 , en dat onder deze zware omstandigheden.
 17. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Halve ronde voorsprong op Sablikova.
  Toch weet je nooit wat die gaat doen.
  Laatst bewerkt: 7 jan 2017
 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Antoinette moet 11 seconden goedmaken op Wüst. Dat wordt een hele lastige opgave. Had verwacht dat het verschil kleiner zou zijn. Sábliková is nu wel zo goed als uitgeschakeld als titelkandidate.
 19. schaatsvolger

  schaatsvolger Member

  Maar vlak Antoinette de Jong ook nog niet uit. Zij kan goede 5 kilometers rijden
 20. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Wordt een strijd voor zilver tussen De Jong en Sábliková waar het verschil 6,3 seconden is en Nauta moet 2 seconden goedmaken op Graf om 4e te worden. Dat zijn denk ik de enige duels die er nog toe doen.

  We maken ons toch geen zorgen meer om Wüst toch???
  Zij is houder van Olympisch zilver op de 5 km. Een wereldtopper op deze afstand.
  Sidekick vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina