Eerste natuurijsmarathon 2023-2024

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 9 jan 2024.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Giet it oan? https://www.schaatsen.nl/nieuws/202...tuurijs-vanavond-al-eerste-natuurijsmarathon/

  Het lijkt alleen nog de vraag waar en wanneer de eerste natuurijsmarathon van dit jaar wordt uitgeschreven. Mogelijk vanavond al in Winterswijk. Met een beetje mazzel kan de KNSB het zo plannen dat we vanavond in Winterswijk of Haaksbergen terecht kunnen; morgenochtend op de locatie die vanavond helaas afvalt en dan morgenavond in Burgum. Moet het behoorlijk meezitten en de schaatsverenigingen moeten er ook zin in hebben als het niet meer de 1e natuurijsmarathon betreft, maar een meerdaagse ligt toch voorzichtig in het verschiet. Héérlijk!
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het is Winterswijk geworden!
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De winnares van de eerste natuurijsmarathon van 2023, Maaike Verweij, zit nog op Tenerife en kan niet meedoen. Ook de mannen van Anema zitten, op Gert Wierda na, op Tenerife en komen vanavond pas terug. Daar had Anema een mooie quote over: "Het zou een grote verrassing zijn als hij wint", zegt Anema. "Maar hij zal het niet zomaar weggeven. Het hele team rijdt vandaag voor Gert!"
  Zie: https://www.omropfryslan.nl/nl/nieu...-live-bij-omrop-fryslan-het-is-een-klassieker

  Verder mooie grote deelnemersvelden. Schouten, Groenewoud en Dul vliegen komende week pas naar Tenerife en zijn er waarschijnlijk wel bij vanavond. Jorrit Bergsma heeft speciaal zijn trainingskamp in Collalbo uitgesteld om deze week de natuurijswedstrijden nog mee te pikken. Ook de andere marathonteams zijn, zoals JV, Okay en Reggeborgh, bivakkeren nog in Nederland.
  fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Na prima wedstrijden in Winterswijk gisteravond (en met Marijke Groenewoud en Harm Visser representatieve winnaars) gaan we vanavond door met een wedstrijd in Noordlaren. https://www.schaatsen.nl/nieuws/2024/januari/marathonpeloton-woensdag-naar-noordlaren/

  Of men het daarna kan rekken tot een driedaagse is nog maar de vraag. Haaksbergen is definitief afgehaakt nadat zij het ijs hebben vrijgegeven voor de leden; de ijskwaliteit is niet meer voldoende voor een wedstrijd. Burgum liet gistermiddag al weten geen wedstrijd te kunnen verzorgen door een te natte ondergrond rondom de baan. Wie weet kunnen Veenoord of Nieuw-Buinen morgenochtend nog een wedstrijd rondkrijgen, maar ik reken er eerlijk gezegd niet op.
  fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina