EenBrabander het ijs op [BLOG]

Discussie in 'Techniek & training' gestart door EenBrabander, 8 sep 2016.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Terwijl we in Nederland weer eens het broeikaseffect aan levende lijve ondervinden, ga ik morgen vrolijk weer naar de ijsbaan in Eindhoven. Ja, die blijft bestaan, en ja, er ligt ijs. Niet op de 400-meter-baan, wel op de shorttrackbaan die tevens het ijshockeyveld (veld?) is voor de Kemphanen.

  Vertel meer.
  De semi-overdekte 400-meter-baan van Eindhoven gaat vrij laat open (half oktober) en sluit niet laat (half maart). Om ervoor te zorgen dat schaatsfanatiekelingen zoals jij en ik bijna het hele jaar ijs onder hun ijzers voelen, ligt er het grootste deel van het jaar ijs op de shorttrackbaan. Zo kan er bijvoorbeeld zomershorttrack (april-juni) en herfstshorttrack (september-half oktober) georganiseerd worden. Nu zou je die beter lenteshorttrack en nazomershorttrack kunnen noemen, maar ik ga natuurlijk niet over de naamgeving.

  Maar je deed toch langebaan?
  Dat klopt, maar als ik niet kan langebanen en wel kan shorttracken, ga ik natuurlijk shorttracken. Half oktober switch ik weer naar de langebaan en schuif ik het shorttracken tot begin april op de ... lange baan. :D Tja, de grap lag erg voor de hand, maar ik kon het niet laten...

  En je typt er hier dus wat over?
  Inderdaad. Ik ga dit jaar een kleine blog bijhouden op deze plek (een blog is dus hetzelfde als een vlog, maar dan geschreven ;) ).
 2. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member  Maar dan wel in het Bløjhvåtterskyll bloggen he !
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. Spits

  Spits Active Member

  Veel plezier straks op 't ijs!
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zhurabei mi soegskäkjæ queg!
  Ja, dat ga ik zeker doen!

  Moinnä mi leith nybbounnei ma Carien Kleibeuker jätorda åvk šävimedetinna éjvelänsan gæ myn skæli...
  Ik ben er trouwens net achter gekomen dat Carien Kleibeuker lid is geweest van dezelfde ijsclub waar ik nu lid van ben...
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Blog 1, inclusief vertaling naar mijn geconstrueerde taal Bløjhvåtterskyll op verzoek van @kritischkijker24.

  EenBrabander se asintxe #1

  Wänšetik hvava paizhyðéniän tréj traihvänddur drouhøštchat, m’äb gounniäm pytten la pzegeckowa outtašieddinai pjæcszt. Mym l’åth áñuþustan éjsa wøhvy tjøråvyc pidi æh. Seioiru stéj henntaim mym iákenni. Queg nour, uemáta m’éj fry šyške eib deigun gådti… Vegdekónllei goinn ñut. Mym la hvéjl næstan hvouñúvyc niigärniihväns la kowai äsko. Kavoulithny mynno soegfæje. Moinnä traihvänsþur, hvy feišrexe kätaltte åhjy heddarn len deiguman etto. Ñáou gæny relayipin ojg skouren hvy skälithny jouren ðisíån. Segkanve quouhjou, stéj la grope drounernåran. Fåtøtåcchin, outtaxount tystikurei outtašieddintñær mi feišrexe. In áre mym einsei quouhjou, stak apriles m’int sägpoisina. Néj sototraihvänsec… Äte tanar montimipatåre ett wænskjumæs se fjoroundeinnt reppei äte!

  EenBrabander het ijs op #1

  In de drie nazomertrainingen die ik er inmiddels alweer heb opzitten, heb ik m’n shorttracktechniek weer wat verbeterd. Mijn grootste probleem was dat ik te hard wilde rijden. Dat is er nu eindelijk een beetje uit. Raar eigenlijk, dat ik best hard kon rijden zonder een goede balans… ‘t Is in ieder geval beter nu. M’n volgende doel is het minder laten schudden van m’n lichaam. Had niet echt door dat ik dat deed. Trouwens, tijdens de trainingen doen we bijna alleen maar oefeningen voor de balans en dergelijke. Behalve een relaytje of startjes, doen we geen dingen voor wedstrijden. En da’s logisch, want dit is de beginnersgroep. Ik doe namelijk langer aan langebaan dan aan shorttrack. Dat is eigenlijk best nieuw voor me, ik doe het sinds april. Zomertrainingen he… Nog een paar weekjes en dan de vierhonderdmeterbaan weer op!
  kritischkijker24 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina