Eelderwolde

Discussie in '2012-2013' gestart door eoosterhof, 17 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. eoosterhof

  eoosterhof Member

  In het kanalenstelsel van Eelderwolde kan nu prima geschaatst worden. Opstappen bij sluisje of bij boothelling, daartussen 1,1km prachtig zwart ijs van 5 tot 6cm. Onder de brug door bij de boothelling is nog wat link, maar dat hoef je niet te doen.

  [​IMG]
 2. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  Ben vanmiddag naar Eelderwolde geweest maar vond het niet fijn daar. Ons gezelschap bestond uit 3 twintigers en 1 zestiger .Allen vonden het niet betrouwbaar en zijn van het ijs gegaan.Je hoorde het scheuren en voelde het golven.Er waren verder nog 2 die- hards die wel heen en weer schaatsten.Iedereen kan afwegen hoe (on)betrouwbaar het voelt.Het vroor ook niet meer zo hard en aan de kant en soms in het midden was water te zien.
 3. eoosterhof

  eoosterhof Member

  IJs wordt inderdaad steeds slechter. Door de lichte vorst en harde wind brokkelt het ijs van onderen af. IJs is onbetrouwbaar geworden! Hopelijk morgen geen mensenmassa's uit de hele wijk op het ijs, want dat komt dan niet goed. Als het vannacht en morgen goed vriest kunnen we zondag weer schaatsen.
 4. Impstoker

  Impstoker New Member

  Ik ben 1 van de 3 twintigers die er vandaag waren. Na een paar x heen en weer te zijn gegaan begon het behoorlijk te kraken en knallen, na een paar zichtbare scheuren zijn we redelijk vlot van het ijs af gegaan.
  Hoop dat het komende dagen lekker blijft vriezen want het ijs was wel prachtig.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina