Dwarsgracht

Discussie in '2010-2011' gestart door gortkwak@telfort.nl, 19 dec 2010.

 1. gortkwak@telfort.nl

  gortkwak@telfort.nl New Member

  Dwarsgracht. Prachtig geschaatst van Dwarsgracht naar Blokzijl. Helemaal schoongeveegd en geen scheuren.
 2. surfingfrans

  surfingfrans New Member

  Dus rondje weerribben is weer mogelijk?
  Hoe is de ijskwaliteit?
  Kun je van blokzijl door over het giethoornse meer richting de beulakker?
 3. bantega

  bantega New Member

  dinsdag toertocht 20km Blokzijl/Dwarsgracht
 4. iceman123

  iceman123 New Member

  Zou mooi zijn :) Op de knsb site staat er nog niets over, laten we het hopen!!
 5. luitzenb

  luitzenb Member

 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Toertocht!
  Jammer dat Blokzijl vanuit Groningen niet heel goed te bereiken is met het OV. Dan maar vroeg opstaan...
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Als je kleine kinderen hebt is zo'n tocht wel leuk, maar met het Paterswoldse Meer op loopafstand zou ik toch daarvoor kiezen. Of zuidlaardermeer.
 8. bullie

  bullie Member

  Hier sluit ik me bij aan ik ben vandaag zelf ook even in blokzijl geweest Het ijs was wel redelijk, maar als je met het ov naar blokzijl of dwarsgracht moet zou ik gewoon lekker in groningen blijven. En vergeet niet het is maar de verkorte versie van de Blokzijler merentocht van een kleine 20 km met een aantal lussen over het giethoornse meer.
 9. Tonio

  Tonio Member

  Ik heb vanmiddag hier prima geschaatst. In Dwarsgracht opgestapt je kunt heen en terug naar Blokzijl. Het is een mooie afwisselende route, het zonnetje deed ook mee. IJs is redelijk tot goed te noemen, her en der wat ribbelig maar geen scheuren. je kan lekker erop schaatsen. De voorbereidingen voor de toertocht van morgen (bordjes, stempelhok) waren al in volle gang.
  parkeren in Dwarsgracht is erg beperkt en het zal er morgen wel druk worden. Ik zou dus beter starten in Blokzijl.
 10. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

  Re: Dwarsgracht-Blokzijl

  Vanmiddag fantastisch geschaatst, in fraai zonnetje en bij weinig wind.
  Eenderde van de route, vooral op de vaarten en grachten, was doorwerken, maar niets vergeleken met vorig jaar. Het Giethoorns(ch)e Meer is heel mooi glijden, en daar mag je vier keer overheen.

  De route is, volgens afstandmeten.nl, 16,8 km, dus dan maar wat meer rondjes!

  Parkeertip: langs Thijssengracht, ten noorden van Dwarsgracht (ik zou het dorp niet inrijden als het druk is); zie website organisatie: http://www.ijsclubdwarsgracht.nl/index.php?menu_id=62.

  Bijgevoegde bestanden:

 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dat lijkt dezelfde route als vorig jaar (toen was het ook al ingekort vanwege teveel sneeuw). Klopt dat? Vond het toen een erg mooi rondje, dat ik ondanks de harde wind 2x heb afgelegd.
 12. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

  Klopt, exact de route van vorig jaar, maar dan véél beter te doen.

  Overigens meldt de lokale krant een verlenging, maar die werd vanmiddag niet geveegd (ik was er nog om 16.30u), dus dat zal wel niet doorgaan:

  http://steenwijkercourant.nl (houd die krant in de gaten voor het laatste schaatsnieuws, evenals: http://www.hetwaterreijk.nl/

  Blokzijl – De Blokzijler Merentocht wordt dinsdag 21 december verreden. Het ijs van de route van de schaatstoertocht over 20 en (onder voorbehoud) 25 kilometer is in prima conditie. Radio en TV Oost gaan uitgebreid aandacht besteden aan de tocht, die voor de tweede keer dit jaar wordt gehouden.
  Ook in februari werd de Blokzijler Merentocht verreden. In verband met de kerstvakantie wordt rekening gehouden met 5000 deelnemers. Volgens de weersverwachting blijft het droog, maar wordt het wel koud.

  De schaatsliefhebbers kunnen vanuit Blokzijl starten tussen negen uur ’s ochtends en twee uur ’s middags. Opstapplaatsen zijn De Ploats en Sluiszicht. Ook in Dwarsgracht kan men in gedurende deze periode voor deze tocht het ijs op, bij restaurant De Otterskooi en museum Histo Mobiel.

  De route voert onder meer over het Giethoornse Meer en het Beulaker Wijde. Verslaggevers van Radio Oost zijn langs de route aanwezig en doen gedurende de hele tocht in live flitsen verslag. TV Oost doet van 10.00 tot 16.00 uur elk heel uur verslag van de Blokzijler Merentocht in extra nieuwsuitzendingen. Tussendoor zijn live tv-beelden van de tocht te zien vanaf het ijs in Blokzijl
 13. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

  Correctie t.a.v. route:

  Ik heb het stuk tussen de opstapplaats bij de rotonde en de stempelpost in Blokzijl gister niet geschaatst en ook niet meegerekend; dus 16,8 + 1,2 = 18 km. Kan 100m verschillen.
  Iemand van de organisatie zelf meldde vanochtend 19 km.
 14. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Het was genieten vandaag. Prachtig ijs. Alleen donders goed opletten dat je niet in een scheur kwam, maar dat hoort er ook wel een beetje bij als je op natuurijs gaat schaatsen.

  Het was heerlijk :)
 16. Mandark

  Mandark Member

 17. iceman123

  iceman123 New Member

  Was weer heerlijk vandaag :) mooi ijs en gezellige mensen.. hoop dat er donderdag ook nog tochten zijn, ben dan namelijk vrij.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  Om vergelijkbare reden hoop ik juist dat er vrijdag nog tochten zijn...
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  er staan nog geen toertochten voor morgen op knsb.nl/natuurijs
  ik vrees dat je pech hebt (maar je kunt natuurlijk uit jezelf ergens het ijs op gaan)
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weten jullie of Dwarsgracht /Blokzijl ook na de toertocht nog wordt geveegd? Of is er niet veel sneeuw meer gevallen?
  Ik zou graag morgen of overmorgen de Blokzijlermerentocht willen schaatsen, maar ik moet er een aardig eind voor rijden, dus ik zou graag willen weten of het de moeite waard is.

Deel Deze Pagina