Jelena Peeters zorgde ook mee voor het ontwerp van de schaatspakken van de Belgische deelnemers: (en neen, het zijn geen blauwe pakken) https://www.instagram.com/p/Beam7VoFgps/
(hoort meer de in de algemene belgentopic thuis) Swings baalde toch even van missen goud, snel knop omgedraaid naar tevreden met zilver en zei ook nog vier jaar door te gaan tot de volgende OS. "Ik ga sowieso nog 4 jaar door en weer met het doel om beter te doen en goud te halen. Ik wil nu wel even genieten van mijn prestatie, maar binnen een paar maanden gaat de focus weer volledig op het nieuwe seizoen." Wil ook medailles kunnen halen op individuele afstanden. "Ik heb er altijd in geloofd dat ik daar ook medailles kan halen. Ook nu had ik daar vertrouwen in. Op de 1.500 meter word ik 6e op minder dan een halve seconde van het podium. Dan is het podium ook mogelijk. Op de 5 km moet het podium ook lukken. Ik ga me daar zeker op blijven toeleggen. Als ik een iets minder hectisch jaar als afgelopen jaar heb, kan ik daar zeker naar toegroeien." http://sporza.be/cm/sporza/Pyeongch..._sporten/Pyeongchang-2018-schaatsen/1.3152888
Ik raakte ooit de draad kwijt, maar is Bart inmiddels afgestudeerd? Hopelijk komt hij ooit tot het inzicht dat het behalen van een ingenieursdiploma veel hoger dient ingeschat te worden dan om even welke olympische medaille! En dat aanmodderen is ongetwijfeld ook nefast voor de prestaties.
Er zijn een meer mensen in de wereld met een ingenieursdiploma dan met een olympische medaille. Ik ben dan wel geen ingenieur, maar zou mijn universitaire graad op zeker inruilen voor olympisch zilver op de massastart.
Ik niet. Je hebt nl. de rest van je leven ook nog. Als je je academische graad ineens kwijt bent wordt dat toch een stuk minder makkelijk, en of je je OS medaille goed ten gelde kan maken is nog maar de vraag natuurlijk. Gelukkig hoeven dit soort afwegingen nooit echt gemaakt te worden
Hmmm, na een paar jaar telt toch vooral de werkervaring, niet het theoretische deel wat je op de universiteit hebt geleerd. En met een bekende naam als topsporter kom je toch ook wel makkelijk aan een baan, onder andere omdat de werkgever weet dat je genoeg doorzettingsvermogen hebt.
Oh op die manier, dan wel ja. Ik interpreteerde het meer als "wel een OS medaille, maar dan geen (=nooit) academische titel". Als je er 1 inlevert voor die medaille maar daarna gewoon weer naar school kan om een nieuwe te halen, dan is het vrij makkelijk ja.
Ik kan intussen zelf op de vraag antwoorden. Nee, Bart is nog altijd niet afgestudeerd en hij vindt een olympische medaille belangrijker dan z'n studies. Hopelijk wordt hij ooit nog volwassen (dat is een persoonlijke mening). Hoe dan ook ben ik ervan overtuigd dat op een dergelijke manier aanmodderen nergens goed voor is. Misschien is het wel één van de redenen waarom hij toch vrij snel geen vooruitgang meer heeft gemaakt. Ik had ook altijd het gevoel dat de tien kilometer z'n beste afstand zou moeten zijn en dat hij en z'n omgeving wat dat betreft verkeerde keuzes hebben gemaakt, maar misschien vergis ik me daarin (alhoewel hij natuurlijk nooit Kramer ging kloppen).
Als topsporter is rust even belangrijk als trainen, die rust kan je opvullen met bv youtube-filmpjes maken, maar ook met studies als de universiteit soepel omgaat met je topsportstatuut (dat is bij ons steeds beter het geval). Het een sluit het ander niet uit, die dingen kunnen elkaar net aanvullen. Dat heeft niets met aanmodderen en volwassen worden te maken imho. Er is wel degelijk vooruitgang gemaakt, alleen is de concurrentie ook niet blijven stilstaan, en als je om het jaar op zoek moet naar een nieuwe ploeg/omkadering maakt dat het er niet makkelijker op. Ik vermoed dat keuze 1500-5000 ook met MS en allrounden te maken heeft, met je vooral op de 10k te richten laat je veel vallen voor die 2-3 wedstrijden per jaar.
@VictorP @De Goudsche Doorloper @leenstrafan Zowel 'de' als 'het' zijn toegelaten lidwoorden voor topic. Klassiek hebben de meeste Engelse leenwoorden 'de' als lidwoord (mannelijk), een paar uitzonderingen enkel 'het', en er zijn er ook een paar die gewoon een dubbel lidwoord hebben, zowel 'de' als 'het' dus, waaronder topic... zowel mannelijk als onzijdig maw, een hermafrodiet heeft kenmerken van beide geslachten, maar iets wat zowel mannelijk als onzijdig is, heeft dat ook een term?
De gemeente Herent (vlakbij Leuven) heeft het ereburgerschap ingevoerd om het aan Bart Swings te kunnen geven Ik ben niet zo voor titeltjes, maar wel een mooie erkenning: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180315_03411320