Damsterdiep

Discussie in '2011-2012' gestart door ijsenweder7, 4 feb 2012.

 1. Janwolm

  Janwolm New Member

  Het ijs wordt nu onder de bruggen en bij steigers wel slechter. Daar staat allemaal water. Voor de rest nog steeds goed te doen.
 2. eoosterhof

  eoosterhof Member

  Ben van plan morgen vanuit appingedam of Delfzijl naar Groningen te schaatsen. Iemand een tip waar ik morgen kan opstappen in delfzijl of appingedam?
 3. JeedeBee

  JeedeBee Member

  Vanwege een marathonwedstrijd zal Appingedam waarschijnlijk afgesloten zijn. Ik weet alleen niet vanaf welk tijdstip. Starten aan de westkant van Appingedam is daarom het beste.

  NB: heb je wel lekker wind mee.

  Edit: bij rtvnoord.nl zie ik dat de dames al om 10.00 uur starten.
 4. RutgertH

  RutgertH New Member

  Ik heb vanmiddag van Groningen naar Appingedam gereden en via het Schildmeer weer terug (route van Kingma, bedankt!)

  Bij de brug in Ten Post moet gekluund worden, in Appingedam ook als je rechstreeks naar de afslag naar het Eemskanaal gaat, niet als je omrijdt via het noordelijke stuk. Bij de sluis aan het Eemskanaal stond iemand met een auto, die je voor 2 euro naar de overkant brengt, mocht je geen schoenen mee willen nemen. De 3 bruggen in het Slochterdiep zijn erg laag en ik vertrouwde ze ook niet helemaal, maar er gingen wel mensen onderdoor.

  Het ijs was over het algemeen goed en overal netjes geveegd. Het laatste stukje van de Borgsloot was heel slecht, maar daar moet je er toch af, dus kijk optijd waar dat goed kan.
 5. sita

  sita New Member

  Hoi,
  Wij willen morgen van Appingedam naar Groningen schaatsen waarschijnlijk hebben we dan de wind mee denk ik? Wat is dan de mooiste route? Via het damsterdiep dachten wij.
  Is het mooi ijs op deze route? Moet je ook klunen?
  We zijn van plan met 2 auto's te gaan zodat we voor de wind kunnen schaatsen.
  Heeft iemand deze route vandaag nog geschaatst?
  Groet, Sita
 6. tom1971

  tom1971 New Member

  Sita,

  Vandaag rondje gronigen, appingedam, schildmeer, slochterdiep gedaan..
  Eerst tegen de wind over het dampsterdiep. Het is iets meer dan 20 km over prachtig ijs.
  Maar houdt er rekening daar er daar morgen een marathon is en een grote tourtocht.
  Traject is wel een aanrader.
 7. sita

  sita New Member

  Hoi Tom,
  Waar ben je dan precies langs gegaan? Ik dacht dat van Appingedan naar Groningen over het damsterdiep toch al wel zo'n 25 km is? En jij bent heen en terug gegaan of niet helemaal terug tot Groningen? En die toertocht van morgen gaat toch niet richting Groningen vanuit Appingedam of ik heb niet goed gekeken, waar gaat die toertocht precies langs?
 8. Pigion

  Pigion Member

  Volgens mij zijn er 2 toertochten die over het Damsterdiep gaan:
  - Leermenster-toertocht 45 km tot Garrelsweer
  - Leermenster-toertocht variant 75 km tot Oosterhogebrug
  - Toertocht Oosterhogebrug naar Oosterwijtwerd v.v.
  Alleen zal je niet zijn. Als de banen breed genoeg zijn geveegd, moet dat kunnen.
  Pigion
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  De precieze route van de Leermster toertocht weet ik niet, maar het keerpunt voor de 35km is bij Garrelsweer en de 75km gaat nog door naar Oosterhoogebrug. Lijkt me logisch dat dat over het damsterdiep gaat.

  Ik heb vandaag van Groningen (opgestapt bij de Regattaweg) naar Ten Post geschaatst en daarna terug tot Ten Boer. Het stuk in de stad is niet meer het mooiste ijs. Daar is overduidelijk al heel veel ijsplezier beleefd. Gecombineerd met de tegenwind was ik daar niet erg blij mee. Met wind mee vlieg je er waarschijnlijk overheen, zo goed was het nog wel. Buiten de stad was het ijs duidelijk beter. Je kon onder alle bruggen door, ook al moet je daarvoor soms ver door je knieën. Onder de brug bij Garmerwolde lag wel wat water én het ijs was daar enorm slecht. Daar kun je niet meer glijden. Oppassen dus, voor je het weet lig je op je snufferd.

  Het stuk tussen Ten Boer en Ten Post had het mooiste ijs. In Ten Post kun je niet onder de brug door. Aangezien ik me toch al afvroeg hoe ver ik nog door zou gaan (ivm schemering en het feit dat ik in Ten Boer moest eindigen) leek me dat een mooi moment om om te keren. Prachtig naar de zonsondergang kijkend met de wind in de rug over het schitterende ijs glijden. Heerlijk.
 10. ArjanK

  ArjanK New Member

  Inderdaad een mooie route, lekkere koude, snijdende tegenwind maar mooi in het zonnetje wat erg hielp.
  Het ijs is na Appingedam nog mooier, tot Appingedam eenmaal gekluund.
  Het stuk klunen vlak na Appingedam (bij de sluis) om naar het schildmeer te gaan is erg lang, schoenen zeker meenemen!!
  Die hadden wij niet mee maar gelukkig hebben wij ook gebruik kunnen maken van de verdiensten van die aardige juffrouw.
  Schildmeer prachtig ijs en vanaf daar alleen nog maar wind mee, je vliegt terug, afwateringskanaal en slochterdiep ook mooi ijs.
  Slochterdiep heeft wel een viertal onmogelijke limbo bruggetjes waar je kruipend onderdoor kunt, een ervan was net alsof je over kapot glas kroop, u voelt niets. Laatste stukkie is inderdaad niet mooi maar gelukkig ook erg kort. Vanaf de vishandel klunen naar damsterdiep, is te doen, linksaf naar groningen.
  Goed gevoel, heerlijk ijs
 11. Waver

  Waver New Member

  :D Zaterdag ook de route geschaatst van Ruischerbrug - Appingedam - Schildmeer - Slochterdiep. Wat een schitterende route. Tot Appingedam ijs prima te doen. Na Appingedam FORMIDABEL IJS.
  Hulde voor de mensen die de banen hebben geveegd!!!! Af en toe stukje klunen en bij het Eemskanaal even de beentjes strekken. En dan verder in ons Anton Pieck landschap.
  Twee blaren :( maar dat mag de pret niet drukken.

  Vandaag maar naar de Lauwers. Moet ook mooi zijn.

Deel Deze Pagina