Craenepoel in Aalter (Belgie)

Discussie in '2009-2010' gestart door spoorzoeker, 5 jan 2010.

 1. spoorzoeker

  spoorzoeker New Member

  Op de Craenepoel (ook "Kraenepoel" gespeld) in Bellem (gemeente Aalter) was schaatsen vandaag nog verboden, al zijn wel al een paar enkelingen op het ijs gesignaleerd. Wel wordt alles in gereedheid gebracht om een grote massa mensen op het ijs toe te laten. Naar alle waarschijnlijkheid kan er vanaf donderdag of vrijdag (7 of 8 januari) geschaatst worden.

  Je kan er een rondje van ongeveer 2 km schaatsen.
 2. spoorzoeker

  spoorzoeker New Member

  Nog een aanvulling: je kan best op het ijs aan het kruispunt Lotenhullestraat - Kraenepoelpad. Dat is op circa 1,5 km van station Bellem. Vanaf donderdag of vrijdag dus.

  Er ligt een dun laagje sneeuw op het ijs (minder dan 1cm): niet optimaal maar wellicht doenbaar. Komende zaterdag zou er meer sneeuw vallen.
 3. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  donderdag vriest het nog lekker
  vrijdag of zaterdagvoormiddag ideaal dus, voor er weer pak sneeuw op ligt...
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  K'ben er gisteren nog gepasseerd voorbij de Craenepoel en alles stond nog volledig afgezet, hopelijk zal het in de loop van de week beter zijn, alleen jammer van de sneeuw :(
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  is vandaag vrijgegeven. Het glijdt niet perfect, maar is toch goed te doen
 6. spoorzoeker

  spoorzoeker New Member

  Vandaag werd er volop geschaatst op de Craenepoel. Er zijn een tweetal baantjes sneeuwvrij gemaakt: één van pakweg 800m en een ander van een kleine 2km. Het schaatsten is zo best aangenaam. Ook waar er geen baantjes zijn, is het met 1cm sneeuw best doenbaar. Alleen de niet geruimde maar wel belopen stukken schaatsen niet lekker.

Deel Deze Pagina