Coronagevallen

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door sysya, 3 feb 2022.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, maar jij gaat er dan weer vanuit dan men sowieso alsnog besmet gaat worden. Dat is al erg twijfelachtig om te stellen, omdat er teveel variabelen zijn die bepalen of iemand besmet raakt, en hoe ziek die persoon dan wordt.

  Maar zelfs als we de stelling zouden accepteren dat iemand later alsnog besmet raakt (gezien algehele besmettingsgevaar), dan is er nog altijd het 'uitspreiden' van besmettingen over de tijdslijn, wat dan weer positieve effecten heeft op het algehele zorgsysteem.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja vind ik ook. Ze moeten ook gewoon 1 lijn trekken, als voor de 1 twee genoeg is dan voor de ander ook. Twee lijkt me ook wel voldoende.
  proeme en chicagodude vinden dit leuk.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Detail vind ik ook dat je door het niet in quarantaine zetten van een besmet persoon je voor andere mensen dus ook een beslissing maakt. Leuk dat de persoon die corona heeft geen klachten heeft, maar als die naar de ijsbaan gaat en 4 ploeggenoten aansteekt weet je niet of die ook geen klachten krijgen, laat staan als je ieder besmet persoon gewoon lekker laat mee doen. Dan zit je in drie weken toch echt op heel veel besmettingen. Dat is voor de sporters die wel klachten krijgen ook niet eerlijk, als een schaatser verkouden is of op welke manier dan ook ziek is doet dat af aan hun prestatie. Dan vind ik het eerlijker om besmette sporters af te zonderen dan om alle andere sporters bloot te stellen aan corona, uiteindelijk slachtoffer je daar veel minder mensen mee.

  En daarnaast blijf je zitten met de lokale bevolking. Chinezen hebben er niet voor gekozen om een corona bom te laten af gaan in hun land. Kunnen wij vanuit Nederland wel leuk zeggen dat het wel kan, maar de wij zitten ook niet met de gevolgen.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, dat is natuurlijk ook waar.

  Uiteindelijk heeft de lokale bevolking al met enorm stricte maatregelen te maken gehad. Daar kunnen we van alles van vinden, maar het lijkt er iig wel op dat het het gewenste effect heeft gehad tot nu toe (tenminste, als we China zelf mogen geloven v.w.b. aantal besmettingen en hoe ziekenhuizen erbij liggen...).
  Zou wel wat cru zijn als China dan nu ineens vrij laks zou omgaan met sporters die positief testen en daarmee alsnog problemen zelf binnenhalen.

  Wat dat betreft was het dan weer nog beter geweest als ze helemaal de OS niet door hadden laten gaan, maar ja.....waar hadden we het dan over moeten hebben! ;)
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Haha ja. Gelukkig gaat het wel door, waar moeten wij het anders over hebben ;)

  Het is ook gewoon lastig uit te leggen als je twee jaar lang heel streng bent en dan met Olympische sporters opeens zegt dat het niks meer uitmaakt. De bevolking heeft heel veel offers moeten brengen dan vind ik het niet buitensporig dat ook sporters offers moeten brengen. Ze mogen dan topsporter zijn, maar dat betekent niet dat hun verantwoordelijkheid begint en eindigt op een ijsbaan.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  precies daarom
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Bij de Noordse combinatie is na Riiber nu ook Frenzel positief getest. Iedereen kan opeens een medaille gaan winnen daar (behalve de positief getesten natuurlijk, en dat zijn er ondertussen al 4 van de top van de wereldbekerstand).
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De Keizer vindt dit leuk.
 9. kernploegfusie

  kernploegfusie Active Member

  Is Corona gevallen? Hoe kan dat nou wanneer de grond recht is?
  Palko en Asterisk vinden dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En ook die shorttrackster, Natalia Maliszewska, is weer in het Olympisch dorp.

  Maliszewska is een groot kandidaat voor goud op de 500m, waarvan de series morgen al worden verreden. Weet niet of ze mee kan doen. Ze staat op de startlijst...
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als het goed is mag ze dan mee doen. Zodra je uit isolatie bent gelden er soms nog wel extra regels, maar je mag mee doen aan je wedstrijden. Of ze fit is, is een tweede natuurlijk, maar ze mag mee doen
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Er is een specialr commissie die daar blijkbaar over vergaderd en ook beslist of je uit isolatie mag als je dus na negatieve test, weer positief test.

  Zurek en Bosiek zullen maandag naar Beijing vliegen als alles goed gaat.
  De Keizer vindt dit leuk.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Apart. Ik snap op zich die comissie wel, maar je zou toch zeggen dat je bij bepaalde waarde negatief bent en dus mag mee doen?

  Naja, ik ben er ook niet voor opgeleid. Hopelijk gaat het allemaal goed met Zurek en Bosiek
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Maliszewska heeft de strijd verloren.
  Mag niet starten. Weer positief getest
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Balen voor haar zeg. Hoorde het idd tijdens de uitzending

Deel Deze Pagina