cado motus pro: iets mis mee?

Discussie in 'Skeeleren' gestart door EMGEE-IKS1, 15 mrt 2012.

 1. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Ik wil nieuwe skeeler schoenen kopen en heb mijn oog laten vallen op de CADO MOTUS PRO. Ik zie alleen dat de schoen van cado motus overal in de aanbieding liggen, en daar word ik achterdochtig van.
  Heeft iemand ervaring met die schoenen; IS ER IETS MEE ????
  Vorig jaar heb ik Raps Parrots gekocht en daarin kreeg ik pimpelpaarse enkels door de positie van de buckle. Meerdere parrot-rijders gesproken die daar ook last van hadden. Nu liggen die schoenen ook in de uitverkoop.
  Vind Bont heel mooi maar mijn smalle voet "zwemt" in de brede pasmaat. Heb altijd met genoegen op MOGEMA gereden vandaar dat ik naar opvolger Cado motus lonk. Alleen die uitverkoop maakt mij wantrouwig, of is de boel weer failliet????
 2. 1997giorgio1

  1997giorgio1 Member

  nee, niets mis mee prima schoen, vervormaarheid kan beter, maar absoluut niet slecht, heeft een pasvorm die redelijk overeenkomt met mogema, alleen al je ze heel strak aan trekt, dan willen de ogen wel eens verschuiven..
  Suc6
 3. josba

  josba New Member

  Niet nodig om achterdochtig te zijn, is gewoon een model van een tijdje terug. Prima schoen overigens! Advies: passen!
 4. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Schoen is wat slapper dan andere schoenen.
 5. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  Die schoen is niet zo slap. Ik heb hem zelf afgereden in enkele seizoenen. Wel zijn sommige lage modellen van andere merken nauwelijks te verbuigen aan de bovenzijde bij de enkel en in vergelijking met sommige van die (Powerslide of Bont) is de Cado wat flexibeler. Nu heb ik een schoen die nog flexibeler is.
  Persoonlijk vind ik het voetbed van een schoen erg belangrijk , omdat techniek bij het skeeleren en schaatsen mijns inziens niet gebaseerd is op een ´hangen´ in de enkel steun maar op de balans van het hele lichaam zodat die bij een zo optimaal mogelijk groot moment de kracht maximaal kan uitoefenen op de ondergrond. De enkel is wel een belangrijke mee werkende factor maar zelf niet de ´hinge´ waarom de zaak draait.
  Die´hinge´ moet uiteindelijk toch tussen de wielen en het wegdek of tussen het ijzer en het ijs gesitueerd zijn?
 6. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Heb ze gepast. 40,5 is bij CMtus 42. Koste me meer dan vijf minuten om erin te komen en ze goed dicht te krijgen. Dacht dat er iets met mijn voeten mis was. Zit wel comfortabel maar voor mij wat te ruim.
  vervolgens een Powerslide vision geprobeerd. Gleed ik in een beweging in. Twijfel nu nog wel. Op die hoge wielen van tegenwoordig is balans geen vanzelsprekendheid. Zie toch heel veel mensen op powerslides en andere lage schoenen die er niet recht op staan, lijken te zwikken naar binnen of buiten. Vanwege het comfort en de controle zit ik er aan te denken om "vals" te spelen met hoge schoenen, C8 of R4. Of geven die beperkingen?
 7. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  Het druist wat in tegen de modegevoeligheid of merkentrouw, maar het beste is om de schoen te kopen die je beste past..of het wordt pijn lijden om mooi te zijn :lol: Wat die andere mensen aangaat..het is moeilijk om in werkelijk goed vergelijk mee te komen..andere voeten, andere coordinatie, andere..nou vul zelf maar in. Als u in de winkel, staande op de hele set-up uw balans hebt gevonden en u lage schoenen (op het ijs) gewend bent, bedenk dan dat skeeleren iets zwaarder is dan schaatsen, maar bedenk ook dat u sterker worden zult als u geregeld wilt rijden.
  Er mag toch ook een stukje uitdaging blijven bestaan?

Deel Deze Pagina