Bussloo?

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 8 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kan er al geschaatst worden op Bussloo (Wilp)?
 2. MatKasemir

  MatKasemir New Member

  Ik ben ere gisteren geweest en toen zag het er zo uit:
  http://twitpic.com/wwwpz
  http://twitpic.com/wwwnn

  Ik heb 1 iemand zien schaatsen. Naar mijn mening was het toen nog wel iets te gevaarlijk omdat er in het midden nog een redelijk groot wak zat. Dus het was nog vrij onvoorspelbaar. Langs de kanten is daarentegen wel redelijk te doen. Ik ga nu nog even kijken dus zal wel weer even wat foto's maken. Van het weekend zal er vast meer geschaatst worden. Hoewel er wel veel sneeuw is gevallen nog. Meer info vanavond

  Mat
 3. MatKasemir

  MatKasemir New Member

  Ik ben op Bussloo geweest en het ziet er twijfelachtig uit.

  Foto's:
  http://twitpic.com/x7jse
  http://twitpic.com/x7jtu
  http://twitpic.com/x7jye

  Er ligt zo'n 3 a 4 cm sneeuw op het ijs. Hierdoor groeit het ijs niet aan. Maar de staat van het ijs onder de sneeuw is relatief goed. Ik heb alleen niet gemeten hoe dik het is. Op de foto zit ook een scheur in het ijs. dat was vorig jaar ook. Dit was toen dik genoeg maar nu weet ik het niet zeker omdat de sneeuw daar niet wit meer is.

  Meer informatie kan ik (bij gebrek aan kennis :roll: ) niet geven.

  Mat
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bussloo --> Stedendriehoek schaatstocht zondag 17 januari

  zondag, 10 januari 2010 09:32 |

  Als (zoals de verwachtingen op dit moment doen geloven) deze week de vorst doorzet, zullen we zondag 17 januari a.s. de ‘Stedendriehoek schaatstocht‘ op de recreatieplas Bussloo organiseren.

  De ijsdikte op Bussloo was gisteren (zaterdag 9 januari) zo’n 7 cm op Bussloo. De eerste schaatsers waren op de plas aanwezig. Met de komende vorst zal het ijs dienen aan te groeien tot de vereiste 12 cm die de KNSB adviseert voor sneeuwijs. Vanwege de verwachte deelnemers aantallen (in voorgaande tochten liep deze uiteen tussen de 1000 en 2000 deelnemers) zullen we dan ook de dikte van het ijs nauwlettend in de gaten blijven houden de komende week om aan deze vereiste dikte te komen. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden.

  Inschrijven
  Onze sportclub is lid van de KNSB en heeft deze tocht inmiddels 5 maal georganiseerd. De laatst georganiseerde tocht dateert alweer uit 1997. De tocht zal over grote ronden van 5 kilometer worden verreden. Hierbij kan worden ingeschreven voor afstanden van 10, 25, 40, 60 en 100 km.

  Voorinschrijving is mogelijk de dag voorafgaand aan de tocht (zaterdag vanaf 16:00 in ons clubhuis. Het is uiteraard ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven op de locatie bij de recreatieplas. Deze opent om 08:30. De stempelposten zijn open van 09:00 – 17:00.

  Bereikbaarheid Bussloo
  Er wordt een zogenaamde finishstraat ingericht in de buurt van de bootsteiger op Bussloo. Er is ruim parkeerplaats aanwezig (parkeertarief Bussloo a 2 euro van toepassing). Parkeerplaats bij start/finish kan worden bereikt via de ingang ‘De Withagen’ (de ingang bij Pitch&Put).

  Vrijwilligers
  Uiteraard zijn er voor de tocht vele vrijwilligers nodig, voor een veelheid aan taken. Denk hierbij aan het opbouwen en inrichten terrein, maar ook taken op de dag zelf, zoals bemanning van de inschrijfposten, stempelposten, uitgifte medailles, foto’s maken, baan vegen, koek & zopie verkoop etc. Het zijn niet alleen taken op de dag zelf, maar ook de dag ervoor en komende week.

  Heb je zin om mee te helpen met het laten slagen van deze fantastische gebeurtenis, meld je dan aan via het e-mail adres schaatstocht@scklarenbeek.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Je krijgt er spijt van als je er niet aan hebt bijgedragen!

  Sponsoring
  Naast vrijwilligers, zal onze sponsorcommissie de komende dagen actief ons sponsoring bestand benaderen voor het sponsoren van de schaatstocht. Er zijn vele sponsor mogelijkheden zijn. U kunt zich echter ook bij ons melden, via het e-mail adres schaatstocht@scklarenbeek.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

  U wordt op de hoogte gehouden via deze website en de locale media.

  Bron: http://scklarenbeek.nl/component/conten ... 17-januari
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik zag vanmiddag tijdens het wandelen nog een hele beste strook water helemaal open liggen. Vorig jaar nog was Bussloo geheel dichtgevroren en toen is er niet eens sprake geweest van organiseren van een tocht ?
  En om nu te zeggen dat het heel erg gaat vriezen deze week. Ik denk zelf dat het wat te voorbarig is.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  weet iemand of busloo inmiddels wat schaatsbaar is? er zou eerst een tocht komen, die is afgelast, maar misschien ligt er voor de liefhebber toch een mooie baan. wie weet er meer van?
 7. ducatif1

  ducatif1 Member

  Afgelopen zondag bij Bussloo geweest.. Helemaal niks.. Teveel sneeuw op het ijs.

Deel Deze Pagina