Buiten (vierkamp)schaatsen als aparte discipline?

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 4 jun 2017.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  @G1ant: probleem is dat Nederland geen goede buitenbanen meer heeft. Dan kom je terecht bij tijdelijke banen zoals in Amsterdam. Ook de keus in het buitenland is beperkt. Als tijdelijke banen eens goedkoper werden..
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Italië, Noorwegen en Polen hebben nog wel wat banen die je ervoor kan gebruiken :)
 3. kernploegfusie

  kernploegfusie Active Member

  Het is eeuwig zonde dat de baan van Inzell is overkapt. Dat was een betrouwbare snelle buitenbaan.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  En dat Davos gesloten is - Collalbo een optie?
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het is inderdaad zonde van de mooie plaatjes. Maar kijk eens wat een overdekt Inzell de schaatssport brengt. Heel schaatsend Europa migreert in oktober naar Inzell om er te trainen. De faciliteiten zijn er geweldig. Voor WK's allround zijn buitenbanen fantastisch, maar om te trainen wil je een goede binnenbaan. Daarom zijn de Polen ook zo blij met de Arena Lodowa in Tomaszów-Mazowiecki. En voor buitentoernooien kun je natuurlijk altijd nog naar bijvoorbeeld Collalbo, Baselga di Pinè, Innsbruck, Zakopane, Warschau, de nieuwe natuurijsbaan in Sankt Moritz, Budapest, Amsterdam, Alta, Oslo, Falun, Helsinki, Seinäjoki, Ulaanbaatar, Karuizawa, Ikaho, het Baikalmeer, Ushuaia en de Zuidpool.
  Wil je toevallig het WK houden op een plek waar geen ijsbaan ligt, dan kies je voor de optie van een tijdelijke baan. Het WK allround 2022 in het centrum van Praag zodat duizenden Tsjechen in eigen land nog een keer voor hun grote heldin kunnen juichen. Dat zou me wat zijn!
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Voor trainingsmogelijkheden lag er al een baan in Berlijn (en Heerenveen), daarvoor hoefden ze niet één van de mooiste banen ter wereld te verpesten.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Heerenveen is 970 km reizen vanaf Inzell, Berlijn is 692 km en Erfurt nog altijd 520 km als je niet voor Baustellen om hoeft te rijden.
  Dat zijn niet bepaald verwaarloosbare afstanden.
  En geen van die drie plaatsen ligt zodanig dat je vanaf je hotel meteen de Alpen in kan voor een fietstraining.

  Ter referentie: Groningen - Maastricht is slechts 351 km en Parijs - Brussel is 314 km.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nou doe je alsof mensen uit Inzell in Inzell trainen. Voor de Nederlandsers, Russen, Kazachen, Polen, Australiërs en Brazilianen maakt het qua afstand weinig uit of ze een hotel in Inzell of Berlijn of Erfurt moeten boeken. En ook van de Duitsers die er trainen zal praktisch 100% gewoon een hotel boeken of ze zijn verhuisd vanwege de schaatsbaan. Kortom: die afstanden doen er helemaal niet toe. Of je nou op Munchen of Berlijn vliegt...

  Alleen dat fietstrainen in de Alpen zou nog een argument kunnen zijn. Al valt dat naar mijn ervaring daar wel tegen, bijna alleen grote drukke wegen tussen de bergen door, weinig mooie fietsroutes.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik zou er voorstander van zijn om gedurende één seizoen per Olympische cyclus alle internationale wedstrijden buiten te rijden. Bij voorkeur in het na-olympische jaar. Dan staat er voor velen minder op het spel en krijgt zo'n seizoen toch een bijzonder karakter.

  Ik denk dan aan een seizoen met wedstrijden in bijvoorbeeld Amsterdam, Roseville, Québec, Nikko (schitterend stadje), Karuizawa, Almaty, Ulaanbaatar, Arkhangelsk, Kirov, Helsinki, Seinajoki, Eskilstuna, Geithus, Bergen, Grefrath, Collalbo, Baselga di Pine, Budapest, Innsbruck, Zakopane, Sanok, etc. Ongetwijfeld zijn een paar banen ongeschikt, maar ik heb er ook nog een aantal overgeslagen.
  proeme, fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina