Botshol

Discussie in '2011-2012' gestart door Sprinter, 2 feb 2012.

 1. Sprinter

  Sprinter New Member

  L.S.

  Ik weet dat het niet de bedoeling is om hier vragen te stellen, maar toch vraag ik mij bij deze af of iemand weet hoe Botshol erbij ligt? Ik wil morgen vrij nemen, maar wegens de verwachtte sneeuw, is het erg waardevol om een bericht van vandaag te lezen. Bijvoorbeeld of er veel windwakken zijn op de plassen en liefst zelfs ongeveer waar die zitten zodat ik morgen weet welke plekken ik moet vermijden als er een sneeuwlaagje op h et ijs komt.

  Bij voorbaat dank voor een reactie van iemand die daar vandaag heen gaat!

  Gr. Bas
 2. Sprinter

  Sprinter New Member

  Fantastisch #natuurijs op #botshol, betrouwbaar, schitterend. Komt allen, maan neem SNEEUWSCHUIVERS mee en help een handje!!!
 3. hkt

  hkt New Member

  Zou je aan kunnen geven waar je kunt schaatsen? Kun je nu nog veilig schaatsen met de sneeuw? Ik heb geen sneeuwschep, maar als iemand anders er morgen of overmorgen staat met een sneeuwschep ben ik wel bereid een stuk te vegen, iedereen een stuk. Maar kun je aangeven waar je algeschaatst hebt? Ik zou het echt geweldig vinden als je op een kaartje aan zou willen geven waar je geschaatst hebt. op de riviertjes? in de ronde hoep? vinkeveense plassen?
 4. Sprinter

  Sprinter New Member

  Hoi, ik heb geschaatst o.a. po de grote wije, maar maak je geen zorgen, we hebben de hele ronde geveegd (ca 5km) en het is veilig en mooi (in tegenstelling tot veel andere plaatsen). Opstappen Botsholsedijk.
 5. Smartie

  Smartie New Member

  Vanmiddag ook te Botshol geschaatst. Prachtig rondje te doen van 6.2km over de Grote en Kleine Wije.
  Voor de snelle jongens, rondje te doen in zo'n 17 tot 20 minuten.
  Inderdaad bewoners Botshol e.o actief aan het sneeuwvegen. Schaatsomgeving is prachtig. (Nog) geen koek en sopie.
  Wijk niet van het spoor af ajb. Vriend is in wak gereden vanmiddag zo'n 8 tot 10 meter buiten het gebaande spoor.
  't Gaat 'm weer goed.
 6. Ricky

  Ricky New Member

  Prachtig gebied, was goed te doen. Opgestapt op Botsholse dijk. Rondje, bijna 5 km. geveegde baan. Door de lengte scheuren reden veel mensen ernaast in de sneeuw. Na vier rondjes vond ik het mooi geweest.
 7. Taan

  Taan Member

  Ik heb hier ook geschaatst. Het was erg mooi qua natuur, maar het is geen plek om hard door te rijden. Best wat linke scheuren en een vrij smalle baan geveegd. En ook wat kinderen waar je natuurlijk rekening mee moet houden.
  Dus gewoon rustig aan en genieten van de natuur en de mensen.
  Je kon bij Waver ook de weg over klunen en dan helemaal de Waver volgen richting Oudekerk. En vervolgens nog een stuk van de Angstel (???) tot aan de A9. Dat was een mooi stuk schaatsen. Sommige stukken waren geveegd, maar door de sneeuw was ook vrij goed te rijden. Weinig scheuren hier. Veel sporen, dus ik vertrouwde het wel, maar toch af en toe wat krakend ijs.
 8. Geleentje

  Geleentje New Member

  Vanmiddag opgestapt in ouderker ad Amstel. Van daaruit naar botshol geschaatst. Er kon met gemak onder de a9 doorgeschaatst worden. Bij de waver moets er even gekluund worden ter hoogte van een koek en zopie. Vervolgens botshol in geschaatst, geweldig mooi daar. Keihard ijs met af en toe een scheur maar adembenemend mooie omgeving. Vanuit botshol terug naar Holendrecht en door naar Abcoude onder de a2 door. Alle stukken waren geveegd. Overdag druk denk ik maar ik startte rond 16 uur en dat was perfect.
 9. pasulu

  pasulu New Member

  Op zaterdag 11 feb gereden vanaf Ouderkerk (vanaf Bullewijk, bruggetje bij de Oude Smidse). Smal deel geveegd, en erg druk! Vanaf de brug onder de A9 door werd het breder, gesplitse banen voor heen en terug. Bij de Voetangel onder de brug door, daarna op de Waver, even klunen bij Stokkelaarsburg, daarna weer smal tot vlak voor Waverveen, dan links over de dijk Botshol in. Leek eerst netjes over hout en kleedjes te gaan, maar de trap naar beneden was gewoon kale klinkers :shock:

  Botshol was prima, ruim geveegd, goed ijs, veel scheuren maar goed zichtbaar. Prachtig weer, heerlijk schaatsen. Druk aan de zuidkant van de Grote Wije met koek en zopies.

  Terug via de slootjes noordelijk van Botshol, en weer terug. Veel plekken met koek en zopie, zelfs poffertjes vlak voor de A9!
 10. HA01761

  HA01761 Active Member

  Idd, die poffertjeskraam stond daar prima :mrgreen:

Deel Deze Pagina