bosvijver Heidestein bij Driebergen

Discussie in '2009-2010' gestart door Wakrijder, 8 feb 2010.

 1. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Vandaag mijn rondjes gedraaid op bosvijver Heidestein bij Driebergen. Ijs matig van kwaliteit maar meer dan 10 cm dik. Morgen kun je volgens mij op de ondiepe plassen in MN rijden. Natuurlijk wel onbetrouwbaar ijs, maar voor oplettende rijders die hun voorzorgsmaatregelen genomen hebben, zal er al volop te schaatsen zijn.
 2. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Het kan nog steeds! Vandaag geschaats op Heidestein. Rondje gehalveerd. Schaduwzijde nog ongeveer tien cm ijs. Zonzijde geschikt voor eenden. Helaas geen tijd om te onderzoeken, maar ik vermoed dat er nog wel enkele trekgaten van de Molenpolder berijdbaar zijn. Ijs trouwens slecht en rondje, meer een heen en weer van 200m, nauwelijks de moeite waard, maar ik kom er toch langs onderweg naar mijn werk.
  Trouwens een mooi voorbeeld van de grote verschillen in macro-, meso- en microklimaat:Heuvelrug, bossen en schaduwzijde. Deze vijver is nu berijdbaar vanaf tweede helft december tot nu, dus bijna drie maanden!
 3. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Vandaag voor het laatst op het ijs gestaan. Schaatsen ging niet meer. Het is echt over. Schaatsen wordt nu ingeruild voor wadlopen. Zou iemand ook zo'n leuke site voor moeten maken. Ben zelf helaas digibeet.

Deel Deze Pagina