Bonkevaart naar Dokkum

Discussie in '2010-2011' gestart door herbertpaling, 26 dec 2010.

 1. herbertpaling

  herbertpaling New Member

  Ik wil na 14 jaren eindelijk eens wat herinneringen ophalen aan de laatste keer dat ik daar was.
  Kan iemand mij vertellen hoe de ijscondities zijn tussen Dokkum en Leeuwarden.
  Ik ben van plan dinsdag a.s. het het eind naar Friesland te rijden vanuit Eindhoven.
  Maar het ijs moet dan natuurlijk wel betrouwbaar zijn.
  Ik hoor graag jullie ervaringen!
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ben ook benieuwd naar de recente ervaringen. Ik had begrepen dat de Dokkumer Ee Lwd-Dokkum helemaal schaatsbaar was, alleen bij Burdaard wat tricky. Oudkerk nog niet betrouwbaar las ik ergens, dus je moet op de Ee blijven. Wel vriendelijk verzoek aan de mensen die hier vragen stellen, ook tips te geven over plaatsen waar je zelf wel info over hebt. Geven en nemen, zo heeft iedereen er wat aan. Voor elke vraag ook even een suggestie, dan maken we het leuk met z'n allen! Probeer ik ook (topic Tjeukemeer).
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ben donderdag en vrijdag voor het laatst op de Dokkumer Ee geweest. Donderdag van Dokkum naar Bartlehiem geschaatst, was toen mooi, ik kon onder alle bruggen door. Vrijdag was Birdaard al een stuk minder betrouwbaar, bruggen afgesloten. ook net buiten Dokkum (industrie terrein) onbetrouwbaar (erg dun). Na de sneeuw van afgelopen uren zal het nog minder zijn geworden.

  Vandaag van leeuwarden naar oudkerk gereden, kwaliteit wordt snel minder... Er zou eigenlijk massal geveegd/geschoven moeten worden, zij het niet dat het ijs dit net/wel/net niet toelaat...
  Algelopen donderdag getuige geweest hoe een sneeuwveger naar de bodem van de Dokkumer ee verdween in Birdaard.

  Mijn advies: het is de reis de eerste dagen niet waard, ik zou wacvhten tot we weer een paar goede nachten vorst hebben gehad.

Deel Deze Pagina