Blokzijler Merentocht

Discussie in '2011-2012' gestart door Beaub, 2 feb 2012.

 1. Beaub

  Beaub Member

 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  Vorig jaar waren ze ook al één van de eersten.

  Vorig jaar was de keus tussen 15 en 35 een beetje flauw.
  1 ronde was toen ruim 16km, en 2 rondes noemen ze dan 35.

  Is dat dit jaar ook zo? Of is er, nu er geen sneeuw ligt, een grotere ronde mogelijk en is 35km echt een andere route dan 2 rondes van 15?

  anyway: als er niet meer tochten komen ga ik zondag naar Blokzijl. Anders misschien ook, hangt er vanaf wat die andere tochten zijn ;)
 3. angekimberly

  angekimberly New Member

  Zondag met z'n allen naar blokzijl!! Hopelijk komen er meer tochten om de drukte te spreiden!
 4. Pigion

  Pigion Member

  Probeer zo vroeg mogelijk te gaan. Uit ervaring weet ik dat het op zo'n zondag verschrikkelijk druk is met krabbelaars en meestal is de baan bij sneeuwval zo smal, dat je moeilijk kan passeren. Eigenlijk kan je op zo'n kort traject niet meer dan 6000 schaatsers laten rijden.
  Op een door-de-weekse dag zijn de vooruitzichten om tot schaatsen te komen, veel beter.
  Pigion
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik denk, het gebied kennende, dat er sprake is van in beginsel de tocht van Blokzijl naar Dwarsgracht en terug, met een slinger door de slootjes daar. 2x = 32 km. Afhankelijk van de aanhoudende vorst zou men dan pas zondag kunnen besluiten ook richting St Jansklooster te kunnen en over de Beulaker terug, dat is dan de 'originele' tocht van 35.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ok, dat zien we dan zondag wel
 7. BP

  BP Active Member

  Wordt dit een gekkenhuis als er verder geen andere tochten zijn of kan Blokzijl dit wel aan? Ik bedoel dan de toestroom, ruimte op het ijs en parkeerruimte.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Gezellig druk. Het beste is net als met de files op de weg: of heel vroeg, of heel laat komen. de mensen it het westen zijn er om 9.00 nog niet (..allemaal); en ze zijn rond 17.00 allang weer vertrokken.
  maarre...hoe is het nu dan in Blokzijl ? Het moet dan nu toch al dicht liggen, die gracht naar het Gieterse Meer, en dit meer zelf ? Of toch minimaal zaterdag gewoon goed te berijden ?
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  parkeerruimte kan ik niks van zeggen, maar vorig jaar was Blokzijl ook de eerste. Ik ben toen met het OV van Groningen naar Blokzijl gegaan (wat een reis...) en heb heerlijk kunnen schaatsen. Zoals Nogevendit al zegt: gezellig druk. Toen was het weliswaar niet in een weekend, maar wel in de kerstvakantie. Ik denk dat ze in Blokzijl wel weten wat ze doen.
 10. Beaub

  Beaub Member

  Alles zal afhangen van het aantal mensen dat gaat komen. Er zijn verschillende startplaatsen en lokale boeren stellen weilanden ter beschikking om te parkeren. Ook zijn er verkeersregelaars om de verkeersstroom te regelen. Neemt niet weg dat het waarschijnlijk wel druk gaat worden, zodat er her en der ongetwijfeld wat opstoppingen zullen ontstaan. Maar ach: je móet er wat voor over hebben om in dit prachtige gebied te schaatsen :).
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Tocht gaat niet door ! Door de overmatige sneeuwval zijn de windwakken niet meer te zien. Een beetje sneeuw had men ingecalculeerd, de nog niet bevroren gedeelten zijn dan goed te zien, en je kunt er met de schuivert bijlangs. Nu is dat niet meer te zien, en wordt het te gevaarlijk. De org heeft daarom besloten de tocht af te gelasten.

  je kunt het ook omdraaien: men was er erg vroeg bij om hem al aan te kondigen. Niks voor die Noordelijke nuchterheid, maar je moet tegenwoordig mee in het circus, om al vroeg op de agenda te staan, zodat mensen er rekening meekunnen houden. Ook de KNSB-agenda speelt mee. En tja, dan is er des te meer kans dat je eens moet terugkomen.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik was er al bang voor. Stomme sneeuw. Donder op, de sneeuw is de afgelopen jaren al genoeg spelbreker geweest.
 13. BP

  BP Active Member

  In tilburg ligt ook al meer dan 10 cm sneeuw en het sneeuwt maar door. De Flaes is ons dihctst bijzijnde rondje met een omloop van 3 km maar daar waren ook windwakken dus ik vrees dat dat dit weekend niet veel gaat worden.
 14. Groover

  Groover New Member

  massaal schuiven! .... ?
 15. BP

  BP Active Member

  Heel goed, moet je er wel eerst op kunnen staan. Ik ga morgen op onderzoek uit...
 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Als je er niet op kunt staan zou je het eigenlijk stuk moeten maken. Dat kan met windwakken m.i. enigszins. Met die sneeuw wordt t anders nooit wat.
 17. fjild

  fjild New Member

  Weet iemand of de route van deze tocht inmiddels geveegd is? Ik zou zo denken dat de tocht maandag of dinsdag gereden gaat worden en dat men vandaag al bezig is geweest met het vegen van de baan.
  :?
 18. nos

  nos New Member

  woensdag wordt deze officieel geschaatst
 19. Zenactions

  Zenactions New Member

  Fantastisch geschaatst diverse TourtjEs' mogelijk, wordt zeer ambitieus geveegd. Ijs op de meeste plekken prima, her en der wat scheuren. Km of 40 gereden.
 20. obw

  obw New Member

  Op 8 februari dan de officiële Blokzijler Merentocht.
  Banen perfect uitgezet en geveegd - prima ijs.

  Voor een aardige indruk zie:

  http://youtu.be/914cFP_paI0

Deel Deze Pagina