Belterwiede en beulaker

Discussie in '2012-2013' gestart door ab2000, 18 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Het is inderdaad goed schaatsbaar. De verbinding tussen de Bovenwijde en de Belterwiede kan ook via een andere route (zie het kaartje). Het ijs op deze route vraagt wel wat concentratie (scheuren). Bij Wanneperveen is een kluunplaat onder de brug neergelegd.

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Beaub

  Beaub Member

 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  klopt , hoewel deze post beter onder 'giethoorn 'had gekund.
  Tja, social media he, iedereen op naar Giethoorn.
  Er schijnt morgen een toertocht in Haren, bij Groningen, te zijn. KOMT ALLEN ! :D
 4. flipper01

  flipper01 New Member

  Vanochtend prachtig kunnen schaatsen van Blokzijl naar Belt-Schutsloot. De Beulakker en Belterwijde liggen er goed bij, prachtig zwart ijs. Op het zuidelijke deel van de Belterwijde zaten wat mindere stukjes.
  Ik ben benieuwd hoe het er aan het einde van de dag uitzag aangezien er al een behoorlijk verschil in ijskwaliteit was tussen vanochtend en een uur of 12.

  Mijn route: http://gps.motionx.com/maps/f5bc975af52 ... ea1cdff68e
 5. jokidoki

  jokidoki New Member

  Morgen naar overijssel, maar welke tocht gaat wat minder over de smalle kanalen, de blokzijler merentocht of de beltewiederTocht? Ik ben bang dat de kanalen eerder slecht gaan worden nl, of is dit ongegrond? Een routekaart is lastig te vinden.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  van Blokzijler Merentocht (in eerdere jaren meerdere keren gereden) weet ik dat het stuk van Giethoornse meer naar Dwarsgracht over smalle stukken gaat. Terug naar het meer over een iets breder kanaal.

  Belterwiedetocht weet ik niet. Nooit gedaan. Maar ik zou gokken dat je daar van Belt Schultsloot naar de Belterwiede moet en verder op het meer blijft.
 7. Hannekevanvliet

  Hannekevanvliet New Member

  Belterwiede, prachtige tocht geschaatst, grotendeels mooi ijs en door goede opstapplaatsen niet te druk. Geweldige organisatie, verkeer goed geregeld, ijs goed geveegd. Dank!!! Ook voor morgen een aanrader.
 8. Timm-E

  Timm-E New Member

  Klinkt allemaal erg positief! Morgen de Rond de Wiedentocht schaatsen, ben erg benieuwd!
 9. stellingdriel

  stellingdriel New Member

  Sluit mij aan bij de complimenten: prachtige tocht, merendeel goed ijs - ook bij ons uitstapje: de Belterwiede. Weet iemand met een gps hoe lanf de Belterwiedetocht van vandaag extact is geweest?
  Henk
 10. Nax

  Nax New Member

  Belterwiedetocht was 30,7km. Genoten!
 11. JantjeH

  JantjeH Member

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina