begin seizoen

Discussie in 'Techniek & training' gestart door casselt, 3 okt 2010.

 1. casselt

  casselt New Member

  hallo iedereen
  gister weer mijn eerste training gehad op de uithof..
  ik was natuurlijk weer blij, eindelijk weer schaatsen!
  na 5 minuten al pijn in mijn voeten
  na 15 minuten de eerste blaar
  na een uur de 2e en 3e blaar er bij..
  geen fijne start dus
  ik heb ook altijd wat met die schoenen van mij
  ik hoop dat de eerste trainingen bij jullie beter waren!
 2. Rinus

  Rinus Member

  Nog niet mijn eerste training, maar wel al twee uur op de baan gestaan in Leiden (220m ofzo, kort iig). Ietwat wiebelig, na een half uur ging het alweer redelijk goed. Geen last van de in het slijptopic genoemde deukjes in m'n snijkanten.

  Wel na een uur behoorlijk moeie spieren, vooral de scheenbeenspier en de wreefspier. Heb nu op de voorkant van m'n grote teen (?) een bijna-blaar. Spierpijn heeft zich vandaag nog niet voortgezet, dus ik ben benieuwd. Toch maar van de week nog een keer zelf op de baan trainen, voordat ik vrijdag voor het eerst op Haarlem train.

  Verder: ijs in Leiden dikke prima, hier en daar wat gele plekken in het ijs van lekplekken in het dak (was vorig jaar nog niet), maar het ijs was rond die plekken niet slechter. Beetje dun aan de randjes waar je het ijs op gaat. Lekker rustig vanwege de kermis en 3 oktober, dus 't kleine grut bleef weg. Gratis chocolademelk op vertoon van je kaartje, koekje d'r bij :D En een nieuwe winkel van Oomssport, naast de toko van De Grimsport.

  :D :D :D
 3. casselt

  casselt New Member

  Ok, ik ga morgen ook weer naar leiden.
  FF kijken hoe het daar gaat hopelijk beter dan op de uithof XD.
  Het voordeel van leiden is dat het bijna altijd goed ijs is.
 4. Flurie

  Flurie New Member

  Ik heb (in Tilburg) mijn eerste week trainen alweer achter de rug en dat ging eigenlijk wel goed. De eerste superbocht van het jaar alweer gereden. M.a.w. het gevoel is na 5 jaar niet trainen weer snel terug...

  Eens kijken wat mijn eerste wedstrijd op 10 oktober zal gaan doen...
 5. georgemidwoud

  georgemidwoud New Member

  Gisteren voor het eerst in Hoorn. Heb de afgelopen zomer geskeelerd en dat was te merken aan mijn conditie maar ook mijn Vikings zaten nu als gegote, zelfs na 2 uur rijden geen schrijntje. Wel heb ik er ruim 1,5 uur over gedaan om kontakt te maken met het ijs. Alleen maar zwabberen en glijden over het ijs. Sta gewoon te rechtop op de schaats en moet nu even het gevoel weer terug krijgen. Bochten was helemaal een drama.
 6. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Helaas is de Vechtsebanen nog niet open. :(
 7. Corne

  Corne New Member

  Hoi!

  ik heb mijn allereerste en tweede les er nu op zitten: op de zaterdagochtend in één van de beginnersgroepen in Tilburg. Maandagmiddag (en vorige week ook trouwens) meteen een klein uurtje zelf geweest. Hartstikke rustig, dus geen last van pottekijkers bij mijn gekriebel in de bochten en oefeningetjes!

  Heb er helemaal zin in! (had ik in de zomervakantie al... er zullen niet veel mensen in augustus een paar Vikings gaan shoppen... :D
 8. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Hoe is de baan in Tilburg verder? Ga deze herfstvakantie de hele week trainen daar. Is het altijd zo rustig? En hoe is het ijs?
 9. Corne

  Corne New Member


  Oei daar vraag je me wat... ik ben geen ervaren gebruiker van het ijs... de dagen dat ik er zelf was was het erg rustig (max 5 schaatsers of zo), de zaterdag ochtend met de ijsclub is het best druk = gezellig want goed schaatsvolk (Lees: dan dus echt helemaal geen tieners met baggy trousers op hockeyschaatsen...)!

  De kwaliteit van het ijs... tja, ook hier kan ik weinig over zeggen want ik weinig vergelijkingmateriaal... ik ken het ijs in Eindhoven van het jaarlijkse schooluitje met de 2e klassers van mijn school... of dat ijs nou beduidend beter/slechter is dan Tilburg...???

  Wellicht dat meer ervaren gebruikers onder de forumleden hun licht kunnen laten schijnen hierover??
 10. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Toch bedankt! Mooi dat er geen tieners met baggy trousers zijn! Dan kan het niet zo heel erg tegen vallen
 11. schaatsgirl

  schaatsgirl Member

  Ik heb alweer 2 weken training erop zitten in Thialf.
  Gaat goed, was binnen 5 minuten alweer gewend,
  Heb de eerste wedstrijd ook alweer gehad op de 500 meter 1 seconde boven mijn PR
  en op de 1000 1.5 seconde.
  Zondag alweer wedstrijd, eens kijken hoe het dan gaat :D :D
 12. georgemidwoud

  georgemidwoud New Member

  Ben nu al 5dagen in Hoorn geweest en daar is het vrijwel elke middag en avond bom en bomvol. Het lijkt wel of heel Nederland hier aan het schaatsen is. Heel veel ploegen uit de regio NH rijden momenteel hun rondjes. Ijs is redelijk, af en toe te zacht door de zon die erop schijnt.
 13. Wouter87

  Wouter87 New Member

  Vanavond mijn eerste training in 15 jaar gehad. Ik doe alles verkeerd :mrgreen:
  Heb dus genoeg om aan te kunnen werken komende week, hopelijk is meneer de trainer volgende week trots op me :wink:
 14. Rinus

  Rinus Member

  Vanavond training gehad in Haarlem. Wat een goddelijke baan jongens! - maar had ook m'n ijzers laten ronden en slijpen, dus dat kan 't ook zijn. :mrgreen: Ik kon het weer! Tips van trainster voor in de bocht, dikke prima, resultaat in een keer voelbaar!
 15. schaatsgirl

  schaatsgirl Member

  Mijn tweede wedstrijd zit er weer op.
  Ik heb niet voor niks getraind deze zomer op de 500 meter bijna 1 seconde van mijn persoonlijk record af. Nu 49.69
  En op de 1000 meter meer dan 2.5 seconde :D Nu 1.41.26
  Ben benieuwd wat voor tijden ik heb aan het einde van het seizoen.
 16. Corne

  Corne New Member

  volgens mij hangt het ook van de tijd af hoor, ik ben er meestal rond 12uur al, hoorde van iemand dat er een vrijdag 's middags wel veel kinderen waren die kunstig aan het doen waren op de 400meter baan... er zou best wat meer toezicht mogen komen in Tilburg...
 17. Flurie

  Flurie New Member

  Beetje na de herfstvakantie, maar alsnog.

  Het ijs in Tilburg zou het beste kunnen zijn van het hele land. Door redelijk rustige publieksuren kan het ijs erg dun gehouden worden. Alleen is er één probleempje, de ijsput van de 30 x 60 baan is te klein, waardoor ze al het schraapijs in het midden in de hal neerleggen. Met alle vocht in je lucht van dien. Neerslag op het ijs plus condens druppels van het dak vallen op het ijs en vriezen vast tot mooie struikelobjecten.

  Al met al, er zitten zelfs na 1 jaar nog wat kinderziektes in. Hopelijk kan gemeente Tilburg het voor volgend seizoen allemaal oplossen...

Deel Deze Pagina