Beelden OS Turijn 2006

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door diploma, 14 feb 2021.

 1. diploma

  diploma Active Member

  Hallo allemaal!

  Voor mijn collectie Olympische televisiebeelden ben ik op zoek naar iemand die mij kan helpen aan zoveel mogelijk Studio Sport-materiaal (waaronder zoveel mogelijk schaatsen) van de OS in Turijn in 2006. In mijn verzameling Olympische toernooien vanaf 2000 ontbreekt namelijk dat toernooi, omdat ik daar zelf aanwezig was. Op internet zijn slechts fragmenten terug te vinden.

  Is er iemand die mij aan het gevraagde beeldmateriaal kan helpen?

  Groet van Coen
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @sysya heeft de 3km vrouwen in elk geval.

  wel echt een cool idee, beelden verzamelen. Heb je ook de OS-beelden van 2018? Op internet staan alleen de beelden met crappy Engels commentaar.

  ennnnnn heb je heel toevallig het EK en Wk allround van 2006 en 2007??
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  @diploma OS 2006 3km heb ik volledig op Youtube gezet (die kun je zo downloaden voor je eigen collectie), de rest is inderdaad nergens te vinden. Je kunt alleen tegen betaling de volledige afleveringen kopen bij Beeld en geluid, zo heb ik de 3km band gekregen.  Via https://www.beeldengeluid.nl/collectie kun je de juiste banden vinden (let op, behoorlijk zoek werk nog want Beeld en geluid blinkt niet uit in logische filtermogelijkheden).

  En inderdaad wat @EenBrabander zegt, als je beelden van vooral 2018 hebt zou ik ze heel graag willen zien, die beelden zijn allemaal verwijderd en ook niet via beeld en geluid te verkrijgen vanwege die belachelijke copyright oorlog. Ik was in de tijd te laat om de NPO afleveringen te downloaden omdat ik verwachte dat ze nog wel even online zouden staan.
  Laatst bewerkt: 14 feb 2021
  diploma vindt dit leuk.
 4. Sasha_Krotov

  Sasha_Krotov Active Member

 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja de video's heb ik wel, maar ik wil de studio sport uitzendingen. Dat Engelse commentaar is echt verschrikkelijk, ik wil graag de wedstrijden met het Nederlandse (enthousiaste) commentaar

  Yeah i have the video's, but i want the Dutch broadcasts. The English commentary is terrible and i want the Dutch excitement :D
 6. diploma

  diploma Active Member

  Dank voor je reactie.

  De OS-beelden van 2018 heb ik bijna allemaal. Op dit moment nog op DVD, het heeft me nog even aan tijd ontbroken om ze ook te digitaliseren.

  Van de allroundtoernooien heb ik niets.
 7. diploma

  diploma Active Member

  Dank voor je bericht. Kan je oude beelden bij Beeld en geluid opvragen? Dat was een tot nu toe onbekende route voor mij, ik ga me er eens in verdiepen. Sowieso alvast dank voor het uploaden van de 3 km.

  Voor wat betreft de beelden van Pyeongchang 2018: nu nog alleen op DVD, ik zal een seintje geven als ik ze kan doorsturen.
  sysya vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wat gaaaaf, als je ze hebt gedigitaliseerd zou je ze dan misschien ergens beschikbaar kunnen maken? (niet publiekelijk want dan worden ze gelijk verwijderd weet ik uit ervaring haha)
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Yes dat kan, maar ik zeg het eerlijk de website is de hel en dan overdrijf ik niet. Zoeken naar de juiste uitzending duurt soms echt uren, dan moet je de aanvraag indienen en wachten op goedkeuring (tip, je krijgt geen toestemming tenzij je expliciet vermeldt dat het gaat om privé gebruik, mijn Youtube activiteiten worden niet erg gewaardeerd zeg maar ;)). Ik zet hieronder de link naar de pagina waarop ik de 3km (na lang zoeken) heb gevonden dan weet je hoe de pagina eruit ziet, je ziet dan dus verschillende onderdelen van de uitzending en dan kun je klikken op degene die je wilt. Gewoon zoeken op Olympische spelen 2006 leidt helaas tot 603 pagina's aan resultaten en helaas is het lang niet allemaal gerelateerd aan...

  https://zoeken.beeldengeluid.nl/program/urn:vme:default:program:2101608060046767131
 10. diploma

  diploma Active Member

  Ja, dat kan natuurlijk. Omzetten is nog even een gedoetje, maar nu het schaatsseizoen er op zit en het natuurijs is gedooid, moet dat goed komen. Ik geef je tegen die tijd een seintje, als ik jouw e-mailadres heb, dan stuur ik de bestanden toe.

  Aan mijn zoektocht in de krochten van Beeld en geluid ga ik eerdaags ook maar eens beginnen.
  sysya vindt dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Helemaal top, ik stuur je mijn email even in een privé bericht :D:D
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Navenant nieuw verschenen beelden van toernooien op youtube (oa WK's 2005, enkele WR's 05/06) vraag ik me af: wat is hiervan geworden?
  De eigenaar van dit kanaal heeft ook beelden van OSen in jaren 80, 90 en 2006. 2002 niet, afgezien van een jaaroverzicht.

  https://www.youtube.com/user/slikkeraar/videos
  strawbale vindt dit leuk.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Met een mooi portret van Shani Davis

  Laatst bewerkt: 21 aug 2021

Deel Deze Pagina