Bargerveen

Discussie in '2017-2018' gestart door bertschaatsgek, 8 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Oeps, dat is wel ver weg ja!
 2. Oeps, dat is wel ver weg ja!
 3. Voor mij was het in 2016 ook 200 km en nu "nog maar" 100 km. Ben vorig jaar september verhuisd van Ouderkerk aan de Amstel naar Blokzijl.
 4. Niet dat ik weet.
  Google gewoon schaatsen bargerveen en ga naar het schaatsforum bericht van 21 januari 2016. Daar vind je een goed kaartje van Bart Vreeken
 5. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Als de weerverwachting uitkomt is er tegen einde van deze week misschien een nieuwe kans. Als het oude ijs niet helelmaal weg kan het snel weer mogelijk zijn.
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dit geeft ziet er hoopvol uit:

  "De dagen daarna wordt het alleen maar zonniger en kouder. In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig en overdag wordt het zo'n 3 graden. Begin volgende week schommelt het kwik in de middag zelfs rond het vriespunt en zijn ijsdagen (temperatuur overdag onder nul) niet uitgesloten. De noordoostenwind neemt in kracht toe zodat de gevoelstemperatuur onder het vriespunt uitkomt en het schraal aanvoelt."
  bertschaatsgek vindt dit leuk.
 7. ulrik

  ulrik New Member

  Ik ben benieuwd of het weer gaat lukken. Het ziet er goed uit! Twee jaar geleden was ik er ook bij (22 januari 2016), 2 weken terug lukte helaas niet. Ik moet wel van ver komen (Utrecht), maar dat was/is het zeker waard.
 8. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Als je dit bericht op buienradar van vandaag ziet , zou het goed moeten komen:
  "De dagen daarna blijft het zonnig en koud. 's Nachts en 's ochtends vriest het licht tot matig. In de middag komt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt uit. Met een gure oostenwind blijft de gevoelstemperatuur onder nul! Daarnaast kunnen de schaatsen uit het vet, want begin volgende week wordt het nog kouder! Blijf de ijsgroei hier volgen."
  ruita00 vindt dit leuk.
 9. Leonjill

  Leonjill Member

  weet iemand iets over de situatie hier? Ik zag dat voor de wind opzette hier al redelijke nachtvorst was. Ik hoop dat het grootste gedeelte al dicht was voordat de wind opzette. Is hier iemand van de week al wezen kijken? Ik wil vanuit Rotterdam die kant opkomen maar als het bij oorbaat al kansloos is zoek ik het wat dichter bij huis.

  groetjes Leon
 10. vbuiten

  vbuiten Member

  Wat een onwijs leuke film! Bargerveen is niet echt in de buurt maar ben echt benieuwd! Wordt daar nu ook gereden?
 11. Voor zover mijn informatie strekt van een locale inwoner is Bargerveen (nu) nog niet schaatsbaar.
 12. Lange1

  Lange1 New Member

  Ben zojuist wezen kijken bij het Bargerveen. De wind is daar de grote spelbreker. Er liggen her en der grote en minder grote windwakken. Niet alleen in het midden maar ook af en toe aan de kanten. Daardoor is het (in ieder geval voor mij) onbetrouwbaar. Zal een foto proberen te uploaden (deze heb ik genomen bij de opstapplaats van 3 weken geleden). Overigens ligt de Rietplas bij Parc Sandur ook nog grotendeels open.

  Bijgevoegde bestanden:

 13. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Die windwakken van nu maken het de komende dagen als ze dicht vriezen extra gevaarlijk. Kort nadat ze dicht zijn gevroren zie je bijna niet dat daar het ijs veel dunner is.
 14. Oppassen dus als je Gaat!
 15. Groover

  Groover New Member

  Emon, bedankt voor je update. Ben benieuwd wanneer het weer kan op Bargerveen
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina