Bannetocht afgelast voor zondag

Discussie in '2011-2012' gestart door michel1975, 11 feb 2012.

 1. michel1975

  michel1975 New Member

  Op het moment dat ik de vraag stelde hier welke tocht te gaan rijden morgen zag ik hier : http://www.knsb-nhu.nl/index.php?b=143 dat de Bannetocht afgelast is voor morgen (zondag 12-02) Dus doe er je voordeel mee voor de mensen die van plan waren af te reizen.
 2. beyellow2

  beyellow2 New Member

  Het ijs van de Bannetocht was de zaterdag voor de afgelasting van zondag wel erg slecht geworden, dit kwam gewoonweg door de enorme aantallen schaatsers.
  Ik heb afgelopen zaterdag mijn eigen Elfstedentocht gedaan, had ik die maar in het echt geschaatst zonder tijdsdruk van afgelopen zaterdag. De Bannetocht van afgelopen zaterdag 120km was echt slopend. Niet zozeer door de afstand(eitje) :mrgreen: maar vanwege het ijs wat op zeer veel plekken heel erg slecht was en gigantische geulen daarbij enorme drukte (20.000 tot 25.000 ipv 10.000)ik moest constant remmen en versnellen waar mogelijk ook gaan sprinten om vóór de sluiting van de stempelposten te arriveren. Ik deed er iets minder over dan 4.40uur mijn start was vijf voor elf en finishte om tien over half vier je had er zes uur voor (10.00-16.00). Volgens mij was ik één van de weinige die op zaterdag 120km heb gereden aangezien ik alleen maar mensen inhaalde. Wat wel leuk was dat de vrijwilligers van de stempelposten mij vanaf de derde ronde begonnen aan te moedigen, dat was wel erg fijn aangezien de pijn in mijn voeten vanwege de wrijving/wrikken in de schaatsschoen dit kwam vooral door de krachten die vrij kwamen bij het op snelheid nemen van het slechte ijs.
  Dit was dus voor mij de derde keer op natuurijs en persoonlijk gezien een hele overwinning, en ben zelfs nog bruin geworden op mijn wangen deze dag. :D

Deel Deze Pagina