Baflo, Winsum en omstreken

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 26 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag een aantal mensen gesproken die tussen Onderdendam en Baflo hadden geschaatst. Redelijk ijs, met op stukken wat zand erop. Zij hadden weer anderen gesproken die vanaf Fraamklap naar Onderdam waar geschaatst, en weer anderen zijn van Baflo naar Mensingewier geschaatst. Met nog een nacht -10 lijkt een rondje Baflo-Mengsingewier-Schouwerzijl-Winsum (daar werd bij de Brake ook geschaatst op het Winsumerdiep) en via Onderdam weer terug naar Baflo mogelijk? Zijn er meer liefhebbers om dit te proberen?
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ga morgen die kant op. Liefst vanaf een uurtje of tien, want er kan regen/ijzel komen later op de dag.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  wij zijn vandaag van munnekezijl naar zoutkamp gegaan,
  daar aangekomen zijn we de dijk overgegaan het reitdiep op richting electra.
  daar ook klunnen over de weg richting rode haan zo naar schouwerzijl,toen richting wehe den hoorn,daar is het ijs niet heel dik,langs de boten kan het maar houd niet over.
  we zijn toch doorgegaan richting leens en van leens naar ulrum en van ulrum naar zoutkamp,
  en van zoutkamp weer naar munnekezijl mooie tocht.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  en wat denken jullie, zit een Noorderrondrit of Oldambtrit er dit jaar nog in? Het is in Groningen zo koud geweest dat er toch een enorm pak ijs in de kanalen en meren moet liggen lijkt me.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  De Noorder rondrit zal nog wel even op zich laten wachten.
  Dat enorme pak ijs ligt niet overal. Het Slochterdiep en het afwateringskanaal vanaf Schaaphok tot het Schildmeer ligt meest nog (alweer want ik heb erover geschaatst) open.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mooie berichten van "m zijl" över het tochtje zoutkamp-schouwerzijl-wehe den hoorn-zoutkamp. ik denk dat ik dat dit weekend ook maar eens ga doen. misschien iets dichter bij de stad opstappen. het stuk voor schouwerzijl is ook mooi.
  Weet iemand hoe de toestand is op het stuk schouwerzijl de andere kant op, tot het starkenborgkanaal???
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bij Wierumerschouw lag het Reitdiep gisteravond (8-2-2010) nog helemaal open. Dat op een paar schotsen na die uit het Van Starkenborgkanaal die kant op waren gedreven. Onder de brug van Garnwerd waren ook nog eendjes aan het zwemmen, maar een paar meter uit de brug was er gelukkig wel ijs te zien. Tussen Garnwerd en Dorkwerdersluis kan er voorlopig dus sowieso niet geschaatst worden. De andere kant op mogelijk wel, misschien dat iemand anders daar iets over kan zeggen?
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik zou graag willen weten hoe het is in de omgeving van Baflo/winsum/onderdendam. Wellicht gaan we daar morgen schaatsen. Kan iemand mijn zijn of haar ervaringen in dit gebied vertellen? B.v.d.

  groetjes.

Deel Deze Pagina