Babbelbox voor Giro praatjes

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Jippie, 4 mei 2017.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  laten we inderdaad eerst de bergen maar afwachten voor we beoordelen of Kruijswijk nou wel of niet in vorm is. En vergeet ook niet dat hij vaak in de 3e week op zijn best is.
 2. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik denk ook niet dat Bardiani er als team achter zit. Ik las ergens dat de twee zich gisternacht hadden opgesloten op hun hotelkamer om te schuilen voor de ploegbaas en vervolgens het eerste beste vliegtuig terug naar huis hebben gepakt. Dat doe je niet als je als team iets te verbergen hebt.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Er zijn twee belangrijke redenen om de ploeg ervoor verantwoordelijk te stellen
  1. Denk jij dat het zo gaat zoals je omschrijft Doping is tegenwoordig meer dan een pilletje pakken. Middel, dosering, kuurlengte, training aanpassing, timing...het is allemala van belang bij de juiste "preparatie". Dat is doktorenwerk, niet zomaar even wat nemen op een hotelkamertje. Hoewel het goed mogelijk is dat in dit geval, dus in dit geval, het een tweemansactie was.

  maar dan
  2. Nu is de controle in de handen van de dopingpolitie, die erg , erg moeizaam toegang krijgt tot de degelijkse handel en wandel van zo'n ploeg. Om het dan nog enigszins mogelijk te maken iets te vinden, moet je naar mensontereende situaties van plassen meteen na de meet, van whereabouts en van 's ochtends uit je bed geeld worden.
  Maak je de ploeg verantwoordleijk, dan maak je de ploeg ook deelgenoot van de opsporing. De ploegdokter zal nu afwijkingen moeten gaan signaleren, de trainer al opvallende stijging in prestaties eerder wantrouwen, etc.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Je hebt gelijk dat het doktoren werk is. Specialistisch doktorenwerk dat 95% van de teamartsen boven de pet gaat, zeker bij PCTs zijn dat gewoon een soort huisartsen. De dopingzondaars zoeken dan ook bijna altijd een dokter buiten de ploeg.

  De ploeg verantwoordelijk stellen gaat dan ook niet, dan zou de UCI hoog opgeleide artsen beschikbaar moeten stellen. Nu zou het zijn alsof je een bedrijf verantwoordelijk stelt voor alle daden van al zijn werknemers, dat kan gelukkig niet. Of wil je elk bedrijf waar bijvoorbeeld 5% van de werknemers wel eens wat fout doet buiten het bedrijf om, opheffen?
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Bedrijven zijn zeer zeker verantwoordelijk voor de fouten van hun werknemers, dat is het hem nou juist!
  Wat vreemd om dat anders te zien.
  Boertje vindt dit leuk.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ook als een accountant in zijn vrije tijd gaat beleggen met voorkennis? Of als een medewerker van het (overheids)bedrijf dat de flitspalen aan en uit zet hard rijdt langs de palen waarvan hij weet dat ze uit staan? Of als een medewerker van een bouwbedrijf in zijn vrije tijd klust zonder zich aan de bouwvoorschriften te houden? Natuurlijk niet en gelukkig niet, iedere directeur zou dan een detectivebureau moeten hebben... Net zo min is Bardiani verantwoordelijk voor privé handelen van Pirazzi, laat staan dat zijn ploeggenoten en de omkadering daar de dupe van moeten worden.

  Als het vanuit de ploeg geregeld wordt is het natuurlijk anders.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  • 4. Bob Jungels (Quickstep) ............. [0×] +13" (Jungels kan misschien dinsdag de roze trui pakken, die had hij vorig jaar ook al)
  • 11. Geraint Thomas (Sky) ................ [3×] +23"
  • 12. Vincenzo Nibali (Bahrain) ........ [17×] +23"
  • 13. Adam Yates (Orica) .................... [6×] +23"
  • 14. Domenico Pozzovivo (AG2R) .... [1×] +23"
  • 17. Nairo Quintana (Movistar) ....... [18×] +23"
  • 19. Tom Dumoulin (Sunweb) .......... [6×] +23"
  • 23. Mikel Landa (Sky) ..................... [3×] +23"
  • 26. Bauke Mollema (Trek) .............. [5×] +23"
  • 27. Tejay van Garderen (BMC) ....... [0×] +23"
  • 28. Thibaut Pinot (FDJ) .................. [9×] +23"
  • 36. Steven Kruijswijk (LottoNL) ..... [16×] +36"
  • 37. Wilco Kelderman (Sunweb) ....... [1×] +36"
  • 43. Ilnoer Zakarin (Katjoesja) .......... [4×] +43"
  • 159. Alexander Foliforov (GazProm) . [1×] +9:04" (@Duifs outsider gaat waarschijnlijk geen top zes meer rijden, maar zich gewoon op een paar losse bergetappes concentreren).
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  waarom haal je nou weer 'in zijn vrije tijd' erbij. Ze zijn toch in dienst van de ploeg?
  En in een poging de prestaties waarvoor ze speciaal zijn ingehuurd te verbeteren, snoepen ze van de verkeerde hagelslag.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Omdat de renners het meestal doen op een moment dat er geen anderen van de ploeg bij zijn, niet tijdens een koers of trainingskamp. Maar een thuiswerkende accountant die ondertussen belegt met voorkennis mag ook.  Maar goed, genoeg over die kleine visjes. Ik vind het voor de Giro eigenlijk erger dat Dennis door een val 5'22 verliest, was zeer benieuwd naar hem. Ging voor een eerste keer voor een klassement. Een beetje een type tussen Jungels en Dumoulin in, hij kon wel ver komen. Nu zal hij wel in dienst van Van Garderen gaan rijden.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Lastig dilemma dit. Ook nu krijgen de wielervolgers weer het gevoel dat er niet door wordt gepakt nu er weer eens stront aan de knikker is. Net zoals na de vele dopinggevallen bij Astana.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Dan ben ik het daar niet mee eens. De grootste dopingschandalen waren toch die waar de gehele ploeg achter zat. Festina, US Postal, Gewiss-Balan, TVM, en dit lijstje is zeker niet uitputtend.

  Ik zie ook wel dat er ook op persoonlijke titel gesnoept wordt, maar om te beginnen zal dat al veel minder succesrijk zijn. Juist ook omdat die medische begeleiding erbij noodzaak is. De genoemde ploegen hadden allen veel succes, de eenlingen zoals een Rumsas bovengenoemde namen etc zijn toch een beetje prutsers in de marge.

  Maar om het "probleem " aan te pakken dat eerlijke ploegen gedupeerd worden door oneerlijke ploeggenoten kom ik dus met dat principe, dat dan de ploeg, áls ze er dan inderdaad geen weet van hebben, dan maar wat meer sociale controle erop moeten uitoefenen. Zij zijn de eersten in lijn die de mogelijkheden hebben deze renners te testen en in de gaten te houden.
  Daarbij komt dan ook, dat we het nog niet over de strafmaat gehad hebben. je zou best de renner in kwestie fors kunnen straffen, en de ploeg een klein beetje, zeker bij een eerste vergrijp en zeker wanneer zij kunnen aantonen er alles aan gedaan te hebben dit te voorkomen.
  Maar nu gaat de ploeg altijd en volledig vrijuit.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Alle dopingzaken die jij noemt zijn meer dan 10 jaar oud, er is de afgelopen 10 jaar geen enkele zaak naar buiten gekomen van renners die via de ploeg doping gebruikten. Zoals ook hier: deze renners waren zelfs zo bang voor hun ploegleiding dat ze zich opsloten in hun kamer. En het grootste deel van de zaken is zelfs van renners aan het eind van het seizoen die hun contract kwijt raken en wanhopig op zoek zijn naar een methode om hun baan te houden. Doping via de ploeg is echt niet meer de standaard, het zijn allemaal eenlingen. En waarom zou je dan onschuldige ploeggenoten straffen?

  Ik ben heel blij dat sponsor Bardiani niet gelijk de stekker uit de ploeg trekt, dat zou weer een stuk of 40 onschuldige mensen zonder baan hebben opgeleverd, 40 gezinnen die problemen krijgen om hun hypotheek te betalen. Dan moet je dat opheffen van een ploeg niet gaan stimuleren met belachelijke maatregelen als 'de ploeg verantwoordelijk maken voor het gedrag van individuen'. Er zijn trouwens al wel ploegen een maand (ongeveer) geschorst voor dopinggebruik binnen hun ploeg. Beweren dat de ploeg altijd vrijuit gaat is dus onzin. Ook Bardiani wacht nog een schorsing heel terecht na de B-stalen en dus na de Giro.
  De maatregel van het schorsen van de ploeg lijkt trouwens geen preventieve werking te hebben en zouden ze wat mij betreft dus weer mogen afschaffen.

  Binnen de wielerwereld is de moraal al veranderd. Het kan dus ook niet ploegbreed, er zou volgens mij altijd wel minstens 1 medewerker of renner uit de school klappen over het dopinggebruik als het in de hele ploeg bekend is.  Maar goed, ze gaan vandaag de Etna op. Leuk!
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  We kunnen inderdaad beter over de 195 individuen gaan praten die wel gewoon (hopelijk) clean rijden en er een prachtige wedstrijd van gaan maken dan over die twee domme Italianen die denken dat ze weg komen met het gebruik van verboden middelen. Toch typisch, die dopeurs van Bardiani krijgen nu hartstikke veel aandacht, terwijl zij nou juist die aandacht niet verdienen*. Pöstlberger, Gaviria, om dat soort renners gaat het, die stijgen boven zichzelf uit. Etappe 1 en 3 kenden een verrassende ontknoping en dat leverde interessante uitslagen op. En wat doen wij? Doorpraten over Pirazzi en Ruffoni...

  *goed, de B-staal is nog niet geweest, maar het lijkt me duidelijk: twee mannen gebruiken het duidelijk foute groeihormonen buiten de ploeg om en worden geschorst. Een heel andere situatie dan met Armstrong/Landis/noem maar op (dopinggebruik in de hele ploeg), Pechstein (dat waren alleen bloedwaarden) en Kulizhnikov (hoe erg is meldonium nou? Is er een staatsgestuurd systeem?). Of Kulizhnikov wel of niet vrijgesproken had moeten worden is een heel andere discussie en laten we het daar nu vooral niet over gaan hebben.

  Hmm, nu gaat ook het grootste gedeelte van mijn bericht over doping...
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik vind het altijd zo fijn van dit forum dat we zo veel insiders hebben bij schaatsploegen en wielerploegen die precies weten hoe het daar werkt. En dat ze die inside-informatie ook delen en niet mee werken aan het onder het tapijt proberen te vegen van dopingzaakjes.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De klim op de Etna viel flink tegen. Maar er staan nog wel 16 renners binnen 23 seconden, waar onder vier Nederlanders. Dat belooft spanning.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  • 1. Bob Jungels (Quickstep) ............. [0×] ROZE (Jungels pakte inderdaad de trui)
  • 2. Geraint Thomas (Sky) ................ [3×] +6"
  • 3. Adam Yates (Orica) .................... [6×] +10"
  • 4. Vincenzo Nibali (Bahrain) ........ [17×] +10"
  • 5. Domenico Pozzovivo (AG2R) ..... [1×] +10"
  • 6. Nairo Quintana (Movistar) ....... [18×] +10"
  • 7. Tom Dumoulin (Sunweb) ........... [6×] +10"
  • 8. Bauke Mollema (Trek) ............... [5×] +10"
  • 9. Mikel Landa (Sky) ...................... [3×] +10"
  • 10. Thibaut Pinot (FDJ) ................. [9×] +10"
  • 11. Tejay van Garderen (BMC) ..... [0×] +10"
  • 12. Andrey Amador (Movistar) .... [0×] +10"
  • 13. Davide Formolo (Cannondale) [0×] +10"
  • 14. Ilnoer Zakarin (Katjoesja) ........ [4×] +14"
  • 15. Steven Kruijswijk (LottoNL) ... [16×] +23"
  • 16. Wilco Kelderman (Sunweb) ...... [1×] +23"
  • 64. Alexander Foliforov (GazProm) [1×] +13'19"
  Van de 13 renners in het VSS genoemd behoren er 12 tot die eerste 16. Plus Jungels, Van Garderen, Amador en Formolo. De Giro is nog lang, maar voorlopig lijken dit wel de voornaamste klassementsrenners.
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Er waren wel wat aanvallen op de Etna, en daar valt wellicht iets aan af te lezen. je valt immers niet aan als je er nog net aanhangt.
  Nibali viel aan, Dumoulin viel aan, Zakarin is ook goed. jungels, Thomas en Mollema waren minder sterk.
  Landa en Kruijswijk hadden kort daarvoor pech gehad.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Jungels en Thomas vallen bijna nooit aan bergop, de sprint van Thomas was wel erg goed. Vooral Quintana en Pinot vielen me tegen, als die goed zijn vallen ze wel aan.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  Quintana valt veel minder vaak aan dan hij zou kunnen.
 20. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Zijn ploeg heeft geen zin om nu al de roze trui te moeten verdedigen. Niet met een enorm zware derde week in het achterhoofd. Denk dat na de Blockhaus de kaarten wel zijn geschud. Daar wordt duidelijk wie de sterkste klassementsmannen zijn.

  Op de Etna stond te veel wind. Dan is het veel moeilijker om weg te springen uit een sterk groepje.

Deel Deze Pagina