Astene, Oude Leie

Discussie in '2011-2012' gestart door ZeeKoei, 12 feb 2012.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  zaterdag daar lekker 25 km kunnen schaatsen, baantje geveegd van dikke 4km dus dikke 8 op en af
  het officieel toegelaten stuk van de linkerkant tot het lint dat vertelt dat enkel dieren verder niet door het ijs zakken is ongeveer anderhalve km, en van dat lint tot het rechtereinde is het een dikke 2,5... iedereen schaatste er gewoon onderdoor en er kwamen ook meer en meer wandelaars onderdoor... linkerdeel was dikker, maar al wat meer beschaatst en vertoonde ook de nodige scheuren, het rechterdeel was dunner en had meer stroken met nog echt lekker zwart ijs gecombineerd met zwakke stukjes sneeuwijs om de zoveel meter...

  er was trouwens een stuk bij dat me persoonlijk best tricky leek en waar ik zo liefst mogelijk zo snel mogelijk voorbij was, vosselare put? Daar was wel een deel afgespannen, maar er waren in het niet afgespannen deel teveel van die cirkelachtige ijsstructuren waar je over moest, vermoedelijk later dichtgevroren wakken?
  Dat lint aan de put schoof later in de middag ook meer en meer op, dus er waren wel mensen bezig met de veiligheid.
  Steeds meer volk naarmate de middag vorderde, wat het schaatsen bemoeilijkte (wandelaars op het ijs, honden, slee├źn) en hoewel de meesten wel gedisciplineerd vriendelijk even plaats maakten toch af en toe vol in de remmen moeten gaan achter tragere voorgangers om mensen te laten kruisen, het nadeel van geen volledige ronde te hebben en een relatief smal baantje op sommige stukken :)

  Vlaamse 'koek en zopie' aanwezig in het begin van het linkerstuk... mooi initiatief, sympathieke kerels.

  http://runkeeper.com/user/ZeeKoei/activity/70354338

Deel Deze Pagina