Anni in AD

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Jessie, 18 jan 2008.

 1. Jessie

  Jessie Member

  Vandaag in AD (zie ad.nl) mooie bikini-foto van Anni
 2. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  [​IMG]

  :D :oops:

  HEERENVEEN - Anni Friesinger verdedigt komend weekeinde in Thialf haar titel op de WK sprint. De Duitse schaatsster heeft geen idee hoe het met haar vorm zit.


  Of het nou een teek, een spin of een ander insect was, Anni Friesinger weet niet precies wat haar voorbereiding op de WK sprint in Heerenveen heeft verstoord.

  Zeker is dat ze tijdens een trainingskamp op het Canarische eiland Lanzarote is gestoken en daardoor een infectie heeft opgelopen. ,,Vorig jaar had ik een ideale voorbereiding op de WK sprint in Hamar, nu moet ik maar zien wat het gaat worden. In elk geval zijn er veel meer kanshebbers en zal het een hele klus worden om mijn wereldtitel te behouden,’’ zegt de Beierse schaatsster in de aanloop naar de uitverkochte titelstrijd in schaatsmekka Thialf.

  Ze weigert al te diep in te gaan op haar huidige vorm. Ze onderging een antibioticakuur en moet nu naar eigen zeggen maar afwachten hoe ze er morgen voorstaat bij de verdediging van haar wereldtitel.

  Behoudens haarzelf rekent Friesinger ook de Chinese Beixing Wang en de Koreaanse Sang-Hwa Lee tot de favorieten, met haar landgenote Jenny Wolf en Ireen Wüst als gevaarlijke outsiders.

  ,,Ik denk dat de 1000 meter van Jenny niet goed genoeg is, maar we zullen het zien,’’ zegt de pupil van de Nederlandse coach Gianni Romme. Dat omgekeerd de 500 meter van Ireen Wüst nog niet indrukwekkend is geweest dit seizoen, zegt Friesinger weinig.

  ,,Ze is helemaal terug, zoals iedereen heeft kunnen zien op de EK allround in Kolomna. Zoals ze daar de vijf kilometer reed, dat was heel bijzonder. Ireen in een vol Thialf hoort altijd tot de favorieten. Ze is vorig jaar niet voor niets tweede geworden op de WK sprint.’’

  Juist op dat moment loopt de Goirlese langs het rijtje stoelen waarop de schaatsers tijdens de trainingen hun schaatsen aan- en uittrekken. Meteen is er vriendelijk contact tussen de twee concurrenten op het ijs. ,,We kunnen heel goed met elkaar opschieten. Dat maakt de sport toch alleen maar leuker. Met Ireen en met Marianne Timmer ga ik heel gemoedelijk en gezellig om.’’

  Ze beschouwt wedstrijden in Thialf langzamerhand dan ook meer en meer als thuiswedstrijden. In de keuze tussen de WK sprint in Heerenveen en de WK allround in Berlijn koos ze uiteindelijk voor de mondiale strijd in Friesland, haar tweede thuis. Daarin was de stem van haar coach belangrijk. ,,Wanneer je op twee paarden gokt, dan is de kans groot dat je met lege handen komt te staan. Daarom moet Anni focussen op één kampioenschap,’’ aldus Romme.

  Friesinger onderschrijft die visie. ,,Het is moeilijk om een WK in eigen land te missen, maar het kan niet anders met deze seizoensopbouw. Door me op de sprint te concentreren, mis ik voldoende duurvermogen om op de WK allround op een drie en vijf kilometer goed te presteren.’’ Dus moet Thialf komend weekeinde het hoogtepunt van haar seizoen worden. Vreemd genoeg past de presentatie van het februarinummer van het mannentijdschrift Maxim juist beter bij de WK allround (9/10 februari) in de Duitse hoofdstad.

  Anni siert de komende weken de cover van de Duitse uitgave van Maxim en geeft binnenin het blad veel van zichzelf bloot. ,,Gewaagd,’’ noemt ze de fotoproductie, ,,maar niet over de grens. Zoals ik in dat blad sta, zo zou je me ook op het strand kunnen aantreffen.’’

  De fotosessie werd afgelopen zomer gemaakt in samenspraak met haar sponsor Triumph, fabrikant van lingerie. Ze ging pas akkoord op voorwaarde dat haar vriend Ids Postma, met wie ze ooit hoopt te gaan samenwonen op de nog te verbouwen boerderij van de Olympisch kampioen in Dearsum, zijn fiat zou geven. ,,Ik heb wel vaker zulke fotosessies gedaan,’’ bekent ze. ,,Meer dan dat wil ik van mezelf niet laten zien. Dat is privé, dat is alleen voor Ids. Hij is trots op het resultaat.’’

Deel Deze Pagina