Ankeveen

Discussie in '2009-2010' gestart door blaffy, 3 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  vandaag in Ankeveen geweest, na eerst wat rondjes Kortenhoef. Er wordt flink geveegd en er was op de brede banen best een rondje van 10 kilometer te maken. Ijs was super.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ankeveen is prima, heel erg druk, een parkeer plaats of vier open, maar ruimte zat, ik kwam er pas tegen 14:00uur en had zo een plek, erg goed georganiseerd (complimenten voor de club aldaar). Op het ijs wel druk maar omdat er zo veel geveegd is, gaat de massa gemakkelijk op in de weidsheid. Alleen als je echt door wil rijden is het waar het wat smaller is een beetje slalommen. Scheuren zijn beperkt, degen die er zijn wel wat diep, maar ja,dan kom je er ook makkelijk weer uit, moet je maar denken. De koek-en-sopie dichtheid is wat laag, daarvoor moet je echt bij de opstapplaatsen zijn, de enige die er vrijdag was op het ijs ergens, was nu verdwenen :(.

  De ijsclub blijft vegen (al is er met de sneeuw van vandaag natuurlijk niet tegen op te vegen), ze doen erg goed werk ,is die drie euro voor het parkeren van je auto meer dan waard... Drie euro en dan vegen ze den baan ook nog eens voor je.... Waar vind je dat nog. Afin, een aanrader...
 3. tiswinter123

  tiswinter123 New Member

  Wat mooi is Ankeveen.
  We schrokken een beetje toen we aankwamen, file ,een overvolle parkeerplaats en een beetje klunen door het water in het begin en druk, druk ,druk.
  Maar na wat gebabbel en rondjesrijden en een stukje krabbelen (5 minuutjes, ja echt!!) onze beloning :grote ,weidse plas , waar al die mensen zich verspreiden en het gewoon supergezellig was, iedereen in the mood. Mooi geveegde baan en ondanks dat het bleef sneeuwen en sneeuwen goed te rijden. Voor herhaling vatbaar. Jammerrrrrrr dat we morgen weer moeten werken.
  WAt verzinnen we daar nou weer s op??
 4. abeekman

  abeekman New Member

  Vandaag ook lekker geschaatst in Ankeveen. Was er om half twaalf, weinig sneeuw, redelijk ijs, constant mensen in de weer om de banen sneeuwvrij te maken. Prima!
  Zie http://connect.garmin.com/activity/22092084 voor de route.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmorgen zijn we in Ankeveen geweest. Prima schaatsen daar. Er werd ook vanochtend nog steeds geveegd. Er ligt een route van waarschijnlijk 4 a 5km en er werden nog lussen bij geveegd. Hulde aan de vrijwilligers van ijsclub Ankeveen. Het ijs was goed. Af en toe wat slechte plekken maar dat hoort bij natuurijs. Heerlijk schaatsen zo tussen de rietkragen.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag, lekker in Ankeveen geschaatst, was genieten. Baantjes en lussen worden geveegd, de ijsclub houdt het perfect bij!!
  Gewoon weer heerlijk genieten van het natuurijs!!!
  Mark de Jong
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag slechts 500 meter geschaatst, direct vernomen dat de autosleutels (rond 15:00 uur) verloren waren!
  Hulde aan Wiegerd (heeft mij thuis gebracht) en natuurlijk het belangrijkste DE EERLIJKE VINDER.
  Morgen maar weer eens proberen.

  Henk
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  kan iemand mij zeggen waar je het beste op kunt stappen? ik ken het daar niet.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Rij naar Ankeveen en zie aldaar een weiland waar geparkeerd kan worden, zo niet rij dan naar de kerk, daar tegenover is ook een opstapplaats, hier huist de schaatsvereniging van Ankeveen.

  Succes,
  Henk
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zeker flink klunen daar, want volgens je hoogtemeter ben je 53 voet (17 meter) omhoog geklommen :lol:
 11. WouterB

  WouterB Member

  Mischien veel opkruiend ijs. :D
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kan er vandaag nog geschaatst worden? Ik wil morgen Ankeveen gaan bezoeken...
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ankeveen is prima te doen, afgezien van af en toe wat scheuren in het ijs. Vanochtend eerst gaan kijken bij de molen. Dit is sterk af te raden omdat het ijs hier compleet kapot is gereden. Opstappen kan prima in Ankeveen dorp. Vanaf hier is het perfect geveegd ijs.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag lekker geschaatst. opstappen bij de ijsclub of parkeren op het land langs de weg (staan borden).
  Vannacht een beetje sneeuw gevallen dus niet alle scheuren goed zichtbaar.
  Maar de ijsclub is druk bezig dit weer schoon te krijgen.
  Zitten wat zwakke plekken hier en daar, maar dat is niet erg.
  Mijn tochtje van vandaag kun je hier nog eens nakijken: http://trackr.nl/user/hslange/dtjbjxjz/
  invloed van wind op snelheid is te zien (of mijn conditie)!
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Klinkt goed, ik ga morgen zeker kijken!
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmorgen kilometers geveegde baan in Ankeveen.
  Goed ijs met hier en daar scheuren. Niet al te druk, ruimte zat!
  Wel heel zwaar door de steeds toenemende wind
 17. Lammert

  Lammert Member

  Wie naar Ankeveen wil: stap niet op bij de molen aan de noordoostkant, want het ijs is daar in de afgelopen dagen kapotgereden. De daardoor ontstane ijsdrap is weer aangevroren en dat heeft een zo goed als onbegaanbaar hobbeldebobbeltraject opgeleverd. Na een kilometer klunen schijn je weer op goed ijs te komen, maar het is een stuk slimmer om op te stappen bij de ijsbaan in het centrum van het dorp of aan de zuidkant bij het Bergse Pad. Het ijs is daar prima voor natuurijsbegrippen en het wordt goed geveegd en onderhouden door de mensen van de ijsclub. Ik stel voor om de anonieme ijsvegers in den lande uit te roepen tot Mens van de Week.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Helemaal mee eens Lammert. Prima geveegd daar.
  Ben opgestapt bij het Bergse Pad, bij de molen ben ik niet geweest, omdat het aan die kant meestal een stuk slechter is.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  heb afgelopen dinsdag heerlijk geschaats hier, denken julie dat er morgenochtend (donderdag) ook nog goed geschaatst kan worden op deze plassen?
  Zie niet helemaal voor me waar wij zijn opgestapt, dat was bij dat weiland dat verhuurd werd als parkeerplek :). Is daar nu het ijs slecht om op te stappen?

  Hulde inderdaad voor de vrijwilligers....
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag met een paar vrienden een aantal uren geschaatst op de Ankeveense plassen.
  Het ijs en de lengte van de baan overtrof onze verwachtingen. Het ijs was van goede kwaliteit, goed hard, en op een paar stukken is het zelfs zwart. In het uiterste noord-oostelijke deel leek er gesmolten sneeuw aangevroren, daar is het ijs veel slechter.

  Er was over vele km (zeker meer dan 10) een baan geveegd en het werd ook goed bijgehouden.
  Complimenten aan de vegers!

  We zijn opgestapt bij het Berge Pad, ten zuiden van het dorp.

Deel Deze Pagina