Ankeveen

Discussie in '2009-2010' gestart door blaffy, 3 jan 2010.

 1. blaffy

  blaffy New Member

  Niet echt een verrassing, maar Ankeveen is best goed begaanbaar. Je kan nog niet over de grote plas tussen de 2 dijken, maar tussendoor kan je naar de andere kant van de grote plas. Helaas kan je niet achterlangs onder de bruggen door want bij het gemaal(tje) lag t vandaag nog open. Met een beetje mazzel in de loop vd week wel. Bijna overal ligt sneeuw,maar ijs is smooth. Hulde voor de man die vandaag het ijs sneeuwvrij aan t maken was!
 2. martin1972

  martin1972 New Member

  Vandaag bij de molen op de Loodijk opgestapt en via de smale sloot (voor de molen direct rechts, langs de parkeerplaats) naar de noordkant van de plassen gegaan. Het ijs is daar goedbegaanbaar zolang je maar in de sporen (langs de kanten dus) blijft die beschaatst zijn. Ga je de plassen over dan kan het soms akelig kraken en is het volgens mij niet betrouwbaar. Morgen maar weer in de pauze!
 3. IJsburo

  IJsburo New Member

  Ankeveen vanmiddag geveegd

  Was vanmiddag in Ankeveen. Uitstekend schaatsen, ook door de sneeuw. Er werd druk geveegd zodat er nu al een paar km sneeuwvrij is. Ziet er hoopvol uit. Ik ben er morgen om 9.00 uur weer :D
 4. IJsburo

  IJsburo New Member

  Pas op! BIj de Molen is het echt slecht en morgen overdag weer Dooi. Opstappen in het centrum of bij het Bergse pad. Daar is een slimme boer met een hele grote parkeerplaats direct aan het geveegde ijs. :wink:
 5. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Foto van vorig jaar en een van de de lokaties waar de tourtochten (die de komende dagen zeer waarschijnlijk komen) starten. Hier bij de molen kan men ook parkeren.
  [​IMG]
  Lokatie:
  http://www.panoramio.com/photo/17740625
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  ankeveense plassen

  kun je ook schaatsen op de ankeveense plassen? Ik kom uit de NOP. Ga normaal gesproken vaak schaatsen in Noordwest Overijssel maar is dit jaar onmogelijk!
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

 8. Edo

  Edo New Member

  Prima ijs vandaag op de Ankeveense Plassen. Alleen moet je niet opstappen bij de molen aan de weg Weesp-Bussum, want daar is het ijs slecht. Beter kun je het dorp Ankeveen helemaal doorgaan; voorbij het laatste huis aan de rechterkant is een parkeerplek voor € 3.- (vanmiddag was er nog ruim voldoende plaats). Je kunt natuurlijk ook van de andere kant komen, dan hoef je het dorp niet door.
  Er is daar een koek-en-zopie. Vandaar kun je zo de plas op. Kilometers geveegde banen, maar verder op de plassen is het ook goed ijs met een paar cm sneeuw, maar dat hindert niet.

  Veel schaatsplezier!
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb rond het middaguur geen meter geveegde baan gezien, maar het ijs op de plassen was prima (behalve naar de molen)!
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hoe krijg ik eigenlijk een plaatje geupload?
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bron: Ekkel.com:
  "update 6-1
  De ijsbaan was overdag nog gesloten. Dat gaf niets, eromheen werd veel geschaatst (een deel is geveegd) en het is ronduit schitterend. Her en der even over een klein bobbelig stukje heen, maar weinig tot geen scheuren. Voor individuele schaatsers prima.
  Chantal."
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is iemand vandaag hier geweest? Graag een update over de ijskwaliteit e.d.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ben aan het eind van de middag geweest en inderdaad alles is goed te doen behalve de grote snelweg dwars op de molen. dus advies: beter vanuit Ankeveen dorp of bij Bergse Pad vertrekken. Als je dan toch via de molen gaat dan niet de 'snelweg' nemen maar de kleine slootjes rechtsom vanuit de molen gezien. Daar is het wel even werken maar mooie omgeving.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vrijdag tot 13.00 uur vanuit het dorp Ankeveen (ijsbaan) geschaatst. Redelijk geveegd route met hier en daar mooi en over het algemneen redelijk ijs. Goed te doen en schitterende omgeving. Leuke koek en zopie tentjes. Goede parkeergelegenheid. Vriendelijke en behulpzame mensen.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hoe is het schaatsen in Ankeveen voor kinderen van ca. 11 jaar. Zijn er tochten uitgezet van ca 10 kilometer of kleinere rondjes van een kilometer of twee. Waar beste parkeren en ijskwaliteit ?
 16. edwinwined

  edwinwined New Member

  Vandaag met de kids van 7 en 9 geschaatst vanaf ingang bij Bergse dijk (nummer 1 invoeren in gps) en kruising Stichtse End. Daar op het weiland voor EUR 3 geparkeerd. Daar is ook een tent bij het water waar je je schaatsen aan kan doen. Daar is ook muziek en je kan er wat drinken of je opwarmen bij een vuurtje. Je schaatst vaak erg beschut, maar toch hebben we nog wel eens tegen de wind in moeten hakken (kids op sleeptouw en gaan!) Check mijn video: http://video.yahoo.com/watch/6747695/17538033. Wij waren er al 's ochtends vroeg, dus ik weet niet of ze vanmiddag het ijs erg verrot hebben getrapt. Ohja, er waren geen tochten uitgezet, maar het wijst zich daar wel vanzelf.
 17. Lammert

  Lammert Member

  Mijn zoon (12) en ik hebben vandaag het noordelijke deel vanaf de molen gereden tot aan de Dammerkade. Je schaatst grotendeels tussen de begroeide legakkers door, waardoor je ook nog een beetje beschut bent tegen de wind. Mijns inziens goed te doen voor kinderen die een beetje kunnen schaatsen. Traject dat wij geschaatst hebben is denk ik een kilometertje of tien. Via de Dammerkade kom je bijna voor de deur uit bij pannenkoekenrestaurant Pan & Koek, wat ons ook wel goed uitkwam. :)

  Parkeren is mogelijk bij de molen (weet niet wat het kost, want wij zijn met de fiets gekomen). De ijsclub had ook nog een parkeerplaats ingericht op het Hollands End (op het deel tussen Stichtsekade en Loodijk) waar verbazingwekkend weinig auto's stonden.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bij Ankeveen is het ijs goed geveegd en geborsteld, daar wordt men man en macht aan gewerkt. Schaatsen kan met alle leeftijden, je kunt korte of langere tochten maken, de lengte bepaal je zelf. Het is een soort slalom tussen de legakkers door, maar je kunt ook vaak afsteken. Het ijs is heel redelijk, weinig scheuren. Opstappen kan heel goed bij de ijsbaan Ankeveen, waar ook voorzieningen zijn. Tussen de verschillende delen van de plassen 1 keer 7 meter klunen.

  Jeroen
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  goede morgen,
  iemand al enig idee hoe het nu is in ankeveen?
 20. bullie

  bullie Member

  Ziet er erg goed uit beter als hier in het noorden dus mischien morgen een dagje vrij nemen en op naar Ankeveen
  :mrgreen: :mrgreen:

Deel Deze Pagina