Ankeveen en Kortenhoef: perspectiefloos. Loosdrecht: kansen

Discussie in '2012-2013' gestart door ola26, 15 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ola26

  ola26 New Member

  Volgens onze lokale weerman van weerstation De Arend zijn de kansen op schaatsijs tijdens deze vorstperiode voor Kortenhoef en Ankeveen vandaag gereduceerd tot vrijwel 0%. Op een dunne ijsvloer ligt momenteel 5cm sneeuw. Het is helaas niet anders. Loosdrecht daarentegen, is een ander verhaal. Deze plassen liggen nog grotendeels open. Met de verwachte vorst, en de geringe windverwachting is het niet onwaarschijnlijk te noemen dat daar aankomend weekend het een en ander mogelijk is op schaatsgebied.
 2. Hugo

  Hugo New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Misschien is het een goed idee als iemand met een motorboot even de boel kapot vaart, daar waar er sneeuw op het ijs ligt? Zoals het er nu naar uitziet zul je helemaal niet kunnen schaatsen, maar als je het kapot vaart groeien die kleine schotsjes binnen een nacht wil aan elkaar vast (als de wind rustig blijft dan).
 3. nelis

  nelis Member

 4. comebackskater

  comebackskater New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Oostvaardersplassen verpest door sneeuw.
  Hier in zeewolde 15 cm. Randmeren nog open hopenlijk daar van het weekend schaatsijs.
 5. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Beste mensen,
  Dit forum is bedoeld om aan te geven waar je al kunt schaatsen en niet waar je (nog) niet kunt schaatsen of waar je zou willen schaatsen.
  zie: viewtopic.php?f=12&t=8
 6. joha59

  joha59 New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Het is m.i. toch wel prettig om te weten, waar er nog niet geschaatst kan worden,
  dat kan een lange rit voor nop besparen.
  Dit geldt zeker voor de plaatsen, waar normaal gesproken snel geschaatst kan worden
 7. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Ik vind het irritant om te lezen waar je allemaal niet kan schaatsen. ik zie graag een overzicht van plaatsen waar je wel en waar je bijna kan schaatsen. We kunnen namelijk ook niet schaatsen op het Ijsselmeer, dat je het even weet.
 8. IJskrasser

  IJskrasser Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Dit is het oude liedje, en het is regel ÉÉN op dit forum om dit NIET te doen. (RTFM)

  Even simpel redeneren: als mensen aangeven waar WEL te schaatsen is, dan kun je er van uitgaan dat op de overige plaatsen NIET te schaatsen is.

  Het is absolute vervuiling als 17 miljoen mensen hier gaan vragen of er soms te schaatsen is. En ook nog eens over oneindig veel specifiek plaatsen. En ook nog eens binnen willekeurige onderwerpen.

  Voor misplaatste opmerkingen over willekeurig plaatsen ("Oostvaardersplassen") geldt hetzelfde.
 9. Zavo

  Zavo New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Dat ergens NIET geschaatst kan worden is ook hele nuttige informatie als je op zoek bent naar een plek om te schaatsen, zodat je niet voor niks ergens gaat kijken, als een ander dat al gedaan heeft.

  Een beetje te simpel geredeneerd, want als het niet gemeld wordt weet je ook niet of er al iemand op die plek is gaan kijken.
 10. ola26

  ola26 New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Zo is dat. Verder vind ik de regelzucht die bij bepaalde lieden leeft naar het dictatoriale neigen. Gelukkig is er een mogelijkheid om te negeren dmv scrollen.

  Voorts ligt Loosdrecht er op dit moment schitterend bij. Nog een paar nachtjes wachten en dan kunnen de ijzers onder. :)


  http://youtu.be/WYT4kSuq5TE
 11. Tonio

  Tonio Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  ik heb net met veel plezier het filmpje van ´de arend´ bekeken hij stond volgens mij bij de 1e plas in Loosdrecht. Het ligt er inderdaad prachtig bij zo te zien, het is geheel dichtgevroren en er ligt geen sneeuw op het ijs, gezien de weersverwachting met voorlopig vorst zal daar over een aantal dagen toch goed geschaatst kunnen worden. Nog even geduld denk ik.
 12. ola26

  ola26 New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Het is absoluut fantasieloos en fout om mensen daarom maar te verbieden (althans, een poging doen tot :mrgreen:) het over doodnormale en zeker ook relevante zaken mbt natuurijs te hebben. Een doodeenvoudige oplossing zou bijvoorbeeld kunnen zijn om de TS, in dit geval ondergetekende, te vragen de titel even aan te passen in een poging verdere vragen te beperken. Dat doe ik nu overigens (nog) niet. Ik zie de beschreven chaos namelijk niet.
 13. nelis

  nelis Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Wow de schaatskoorts is nu echt toegeslagen. Ola26 post midden in de nacht. Slaap goed want er moeten meters worden gemaakt op natuurijs. Vanavond nog ene keer op keihard kunstijs (vechtse banen) en tweekend het echte werk!
 14. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Graag allemaal even aan de regel houden om meldingen te doen van plaatsen waar geschaatst kan worden.

  Dit bevordert de duidelijkheid en voorkomt ergernissen.
 15. Emile

  Emile New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Vanmorgen met 3 man ijs op geweest bij Ankeveen. Zoals reeds bekend veel sneeuw op ijs. Daaronder soms zwart ijs maar ook behoorlijk veel bros. Kraakte op veel stukken stevig en soms golvend ijs. Dat betekent dat ijsdikte nog geen 4 cm is op bepaalde plekken. We zijn droog gebleven maar hoorde van aanwezige politieman dat ieder die op ijs was geweest, met nat pak er af kwam. Het is kortom nog niet veilig. Verslagje hier: http://emilejaensch.punt.nl/content/201 ... js-in-2013
  NB Wij gingen met touw en priem.
 16. ola26

  ola26 New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht


  Ik wil niet vervelend zijn, maar ergernis vloeit ook voort uit overbodige regelzucht. Bovenstaand is gebleken dat er voldoende argumenten zijn om iets meer te melden dan enkel de mededeling dat er ijs is wat beschaatsbaar is. Berichten of filmpjes van een goedwillende weeramateur zoals bijvoorbeeld Jos Werkhoven zijn er juist om mensen te informeren omtrent de (on)mogelijkheden op natuurijs, maar door de regelgeving hier zou dat niet geplaatst mogen worden. Dan schiet je dus echt door vwb regelgeving. Bovendien, mochten mensen weigeren te lezen en herhaaldelijk domme vragen stellen, dan is dat mi altijd minder erg dan deze niet bepaald wereldschokkende vraagstelling helemaal maar te verbieden. Maar dat is een principekwestie.
 17. johan1971

  johan1971 New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Beste beheerder,

  Misschien is het beter deze draad te sluiten. Het bevat geen nuttige schaatsinformatie. De header suggereert drie mogelijkheden tegelijk. Verder wordt het gebruikt om medeschaatsers uit te schelden.

  Ik zou zeggen: we beginnen opnieuw!
 18. ola26

  ola26 New Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Een kop is natuurlijk eenvoudig aan te passen. Schelden wordt nergens gedaan, en is ook nergens voor nodig. Irritaties zijn er over en weer. Iedere keer brand roepen terwijl er helemaal geen brand is levert bijvoorbeeld ook irritatie op. Verder is het jammer dat goede argumenten gewoon terzijde worden geschoven.
 19. Beaub

  Beaub Member

  Re: Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht

  Ik vind het op zijn vriendelijkst gezegd wel een beetje jammer dat je speciaal voor dit bericht een account aanmaakt. Ik vind het namelijk wel prettig om te weten hoe alles zich ontwikkeld. Mensen houden het met elkaar in de gaten en vertellen wat ze gezien hebben. Zo weet ik nu bijvoorbeeld waar in het Paterswoldsemeer gisteren en eergisteren nog wakken zaten, wat weer voorkomt dat ik er morgen of zaterdag onverhoopt in rijdt. Mensen die willen weten hoe de situatie in Giethoorn of de Weerribben is vragen dat ook omdat je daar normaal gesproken vrij snel de schaatsen kunt onderbinden. Nu weten ze dat het ook daar gesneeuwd heeft en de kansen voor dit weekend nog niet heel groot zijn. Ik zie dus vooral pluspunten!
 20. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Re: Ankeveen en Kortenhoef: perspectiefloos. Loosdrecht: kan

  Ik vind het vreselijk irritant om wanneer ik op zoek ben naar plekken om te schaatsen alleen maar draadjes te openen waarin wordt geconcludeerd dat met niet kan schaatsen. In voorgaande jaren opende men meestal pas een topic als het ging over plaatsen waar men kon schaatsen. Nu opent men alleen maar topic over plaatsen waar dit niet kan.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina