Algemeen Marathonnieuws

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 29 mrt 2018.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het leek mij wel aardig om eens een marathon topic te openen met betrekking tot algemeen nieuws. Denk aan transfers, de oprichting van nieuwe ploegen, nieuws met betrekking tot wedstrijden etc. Het heeft weinig zin om al een nieuw topic aan te maken voor het komende seizoen, dus dit topic kan mooi als 'tussenstation' dienen voor de komende periode. Ook past dit prima naast het topic over de wedstrijden.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Transfernieuws:
  Er vindt een ware carousel plaats nu een aantal toppers stoppen; nu teams ermee stoppen, en; er een hoop nieuwe teams (zij het beloften- en tweedeteams) bijkomen. Komt een nieuwe OKAY ploeg, een tweede ploeg van Palet, Stehmann maakt de oversteek van de beloften naar de senioren (en heeft met mooie sponsoren de ploeg al helemaal rond - heel knap!) etc.

  Ondertussen heeft Jouke Hoogeveen ook onderdak gevonden. De Haan/Westerhof stopt ermee. Ik heb nog niet veel vernomen over de bestemmingen van zijn ploeggenoten, maar Jouke vertrekt naar het Groningse Bouwselect. Dat is een hele fijne ploeg die vorig seizoen echt naam hebben gemaakt. Helaas geen grote overwinning geboekt, maar wel een aantal knappe podiumplekken van Johan Knol. Ook Robin Snoek, Marco van der Tuin, Mart Bruggink en Daan Besteman zitten momenteel in de topklasse heren en tonen aansprekende resultaten. Met Jouke erbij hebben ze ook nog eens een blikvanger zodat de andere toppers (naast kopman Knol) zich in de luwte kunnen door ontwikkelen (na afgelopen seizoen was er heus meer aandacht gekomen). Interessante transfer en ik ben benieuwd wat Jouke's rol wordt. Op kunstijs maakt hij weinig kans op zeges, maar is het een ultieme knecht met dat vermogen van 'm. Had hem daarom als versterking voor het team van Hekman (AB Vakwerk) verwacht. Dat is dus niet gebeurd. Ik snap het opzich wel; Jouke wordt wat oud en ook dit seizoen kwam het er op zijn forte, natuurijs, niet uit. Hopelijk neemt hij bij Bouwselect revanche en kan hij ondertussen de talenten beter maken.

  AB Vakwerk heeft zelf ook iemand gevongen. Niels Overvoorde van Port of Amsterdam/SKITS gaat het team versterken. Jonge (21 jaar oud) schaatser met veel talent. Was dit seizoen ook zeer sterk en belangrijker nog: wist op zijn jonge leeftijd na al die reeds gereden kilometers juist in de tweede seizoenshelft sterker te worden. Was ook op natuurijs overtuigend. Mooie versterking en een goede knecht voor Hekman die zich vast individueel ook kan versterken om voor de zeges te gaan. Anderzijds verwachte ik dat ook van Willem Hoolwerf, maar op dat vlak heeft AB Vakwerk moeilijkheden (c.q: rijden voor de overwinning zonder Hekman).

  AB Vakwerk sprak aan het einde van het seizoen over meerdere versterkingen, dus ik ben benieuwd wie nog gaan komen. Zou mij niet verbazen als dat nog een echte knecht wordt, die ook op natuurijs uit de voeten kan. Misschien eentje uit De Haan/Westerhof zoals Erwin Mesu of Timo Verkaaik. Leander van der Geest zou ook kunnen. Was bepaald niet slecht afgelopen jaargang.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik denk dat ik vandaag een tijdje achter Sterre Jonkers van Palet Schilderwerken aan heb gefietst.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  H2O-s vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina