Alblasserwaard

Discussie in '2009-2010' gestart door edwintje, 4 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag hele molentocht gereden vanaf Noordeloos. Hele oostzijden prachtig ijs, noordzijde ouderwets buffelen. Zuidzijde door de dorpjes als vanouds vol scheuren, dus weer blauw pleken op de heupen. De sfeerbeelden waren weer geweldig, met spelende kinderen op het ijs, een kortebaanwedstrijdje in Bleskensgraaf en natuurlijk de molens van Kinderdijk. Het geveegde spoor vanaf de eerste molen kwam trouwens als geroepen. Door de sneeuw op de noordelijke route pittige tocht, met voor ons vijf uur schaatsen.
  Ik verbaasde me over de dikte van het ijs. Volgens mij is er zo erg gewaarschuwd over gevaarlijk ijs dat veel mensen niet meer door hebben hoe goed de mogelijkheden voor grote tochten zijn.
  Opvallend: in het noorden maar tien schaatsers getroffen, waaronder drie Belgen. Zij winnen met bier en wij met ijs en ik vind het leuk dat zij de moeite nemen hier te koemn rijden.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag (13- 1) rondje Alblasserdam - Ottoland - en via de Boezem weer terug naar Alblasserdam.
  Tussen Alblasserdam en Ottoland zeer slecht, zeker wanneer je lekker door wil halen op je Noren. Behalve bij de ijsclubs waar goed geveegd is. Tussen Ottoland en Groot - Ammers gaat het een stuk beter en op de Boezem ligt wel sneeuw en nog 1 groot wak ( 50 meter klunen ) maar is goed te doen. Er is een strook van ongeveer 2 meter waar de sneeuw wat minder is en je aardig tempo kan maken. Wel om de ongeveer 50 tot 100 meter overdwars een slecht stukje van ongeveer 1 a 2 meter waar je af en toe even overeind moet. Laatste stukje naar Alblasserdam ook weer slecht. Hopen maar op dooi, regen en nieuwe vorst. Overigens smaakte de Gluhwein weer prima.
 3. pa3dgg

  pa3dgg New Member

  Jammer dat het gaat dooien, maar vandaag woensadag 13 jan. 2010
  de route van de molentocht in de Alblasserwaard, geschaatst.
  De vele vrijwilleger's hadden het parcours tussen
  Alblasserdam en het einde van de Ottolandse vliet,
  prima in orde gemaakt.
  Het stuk vanaf het einde van de Ottolandse vliet,
  via Kinderdijk was niets aan gedaan en daardoor loodzwaar.
  Onder het sneeuwdek, ligt een gitzwarte ijsvloer.

  Als de vorst maar een paar dagen wegblijft,
  kan er snel weer een mooie ijsvloer liggen.

  Vrijwilleger's in elk geval bedankt, namens alle
  schaatsers, die een paar mooie dagen hebben gehad.

  Arie
 4. roger

  roger New Member

  Sinds 1985 heb ik nooit de kans gemist om de molentocht te rijden,ook al moet ik er 200km voor rijden uit Belgie.Vertrokken in Noordeloos,was verbaasd hoe schitterend het ijs erbij lag in vergelijking met zondag.Vandaar naar Goudriaan-Groot Ammers en dan de verschrikkelijkke lijdensweg naar Kinderdijk.Daar een lekkere choco gedronken en ander ondergoed aangedaan want ik was kletsnat van het zweet.Op de terugweg nog een klein stukje werken en van Allblasserdam naar Vuilendam was het perfect.Wat een sfeer,nu begrijp ik dat jullie nederlanders grote kampioenen hebben,het wordt er met de paplepel ingebracht.Proficiat en een grote dank aan al de vrijwilligers die de moeite doen om de sneeuw te ruimen.Nadien begon het bij mij verschrikkelijk moeilijk te gaan,geraakte voor geen vin vooruit en heb ik het stuk naar Giessendam overgeslagen om zo terug naar Noordeloos te gaan.Lang geleden dat ik zo nog heb afgezien,het stuk naar Kinderdijk heeft mij gekraakt waar ik nadien de gevolgen moest van dragen.Gelukkig was ik niet alleen want onderweg een Nederlander tegengekomen die ook hetzelfde voor had en die ik nadien in Noordeloos terug zag.
  Eenmaal in de wagen was alles vergeten en kon ik genieten van de zware inspanning.S'avonds telefoontje gekregen van de plaatselijke televisie om een intervieuwtje te doen over men 3 elfstedentochten maar vooral hoe ik mij voorbereid en welke de veiligheidsregels zijn om op natuurijs te schaatsen.Denk dat bij volgende vriesperiode is aan huisruil ga doen om nog meer te genieten van het toerschaatsen.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heb vandaag 50 km van de molentocht gereden. Tussen Alblasserdam en Groot-Ammers was het prima geveegd en was het ijs ook goed te doen. Het stuk van Groot-Ammers naar Kinderdijk was niet geveegd en erg zwaar. Daar was het afzien en zeker het laatste stukje naar Kinderdijk vond ik niet best. Het was allemaal wel heel prachtig!
 6. Alwin72

  Alwin72 New Member

  Het stuk naar Kinderdijk hebben wij ook maar overgeslagen. Het traject Alblasserdam - Oud Alblas was ook heel slecht maar voor de rest vond ik het goed te doen. Van de Molentocht dus alleen het stuk naar Kinderdijk gemist en het stuk naar Giessendam. Schat dat we zo'n 70 km gereden hebben. Heerlijk weer 8)
 7. keshe

  keshe New Member

  Hoi Roger

  Die Nederlander was ik, het was zeker een zware tocht, het stuk van Groot-Ammers naar Kinderdijk had me helemaal gesloopt.
  Ik heb ondanks dat toch een goed gevoel over gehouden aan de tocht en geen spijt dat ik hem gereden heb.

  Het was ook leuk dat ik effe contact met je gehad heb onderweg en later in Noordeloos.

  Ik had s'morgens het stuk naar Giessenburg al een keer heen en weer geschaatst, dus mijn teller stond dik boven de 75 km.

  Gr. Jan
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag (en gisteren) met mijn maat de grote tocht weer gereden. Begonnen in Groot-Ammers bij Schaatsvereniging 'De Telegraaf' (wat hangt daar toch altijd een geweldige sfeer). Van daaruit naar Kinderdijk en terug via Oud-Alblas naar Ottoland. Daarna helemaal naar beneden naar Giessendam. Retour via Gieselanden en Noordeloos. Veer retour en via Goudriaan weer terug naar Groot-Ammers. Dit is totaal ca. 75 km.
  Het was met name vandaag heerlijk genieten van het weer. Het ijs is ok. Af en toe flink harken door de sneeue en mindere ijsstukken. maar dat hoort erbij. Met name tussen Giesselanden en Noordeloos is het ijs geweldig.
  Hopelijk blijft het vriezen en kunnen we op de schaatsen nog meer genieten van deze fantastische omgeving.

  Marcel en edje.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Waar kan ik het beste opstappen bij Giessenlanden?
 10. roger

  roger New Member


  De wereld is toch klein zo via internet.Eenmaal in de wagen heb ik zeker 1 liter gedronken en moest nog altijd bekomen van de inspanning. Op de terugweg toch weer volop genoten van die prachtige dag. Vandaag een herstelritje gedaan met de fiets en alles is weer ok om hem misschien zaterdag nog eens te doen.Het stuk van Groot-Ammers naar KInderdijk ga ik dan overslagen maar wel de hele route en misschien nog een lusje meer om aan een 100km te komen.
 11. Echo

  Echo New Member

  voor arjan68, maar ook voor iedere andere geïnteresseerde :)

  Kijk maar op http://connect.garmin.com/activity/22148817 voor het gedeeelte van de route met het beste ijs.
  Opstapplaatsen:
  Giessenburg (parkeren bij de Rabobank),Peursumseweg. 25 mtr lopen en je staat op het ijs, midden in het dorp, Koek en Zopie
  kruising Giessen -N216 Doetseweg, langs de weg, direkt aan het ijs.
  Goudriaan, cafe-restaurant 't Raadhuis. Parkeren voor de deur, 15 mtr tot het ijs, altijd gezellig daar.
 12. pa3dgg

  pa3dgg New Member

  Inderdaad het mooiste stuk Arjan68,
  Nadat ik afgelopen woensdag de hele ronde heb gedaan, nu bewust het door jou
  aangehaalde gedeelte, inclusief het stuk naar Giesendam, wat er ook heel mooi bij lag.
  Totaal 40 km, ik was ook nog een klein stukje naar Langerak
  Ik was om een uur of 9 op het ijs, de conditie's waren prima.
  Later werd het ijs wat zachter en kwam er wat water op.
  Ben bang dat het de laatste keer is geweest, deze vorstperiode.

  Nogmaals alle vrijwillegers bedankt, voor de vele uren die jullie
  er in hebben gestoken, om de route sneeuwvrij te maken.
  gr. Arie Buurman
 13. Echo

  Echo New Member

  Net om kwart over vier nog even Giessenburg-Noordeloos v.v. gedaan. Inderdaad de laatste keer deze vorstperiode, als het vannacht niet gaat vriezen (en dat gaat het niet....) dan is het uit met de pret. Er ligt nu al heel veel water op het ijs en het wordt erg zacht....helaas, helaas. :(
  Maar ALS de vorst terugkomt over een paar dagen, dan hebben we wel heeeeeeel goed ijs over de hele route, duimen maar. :D
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag bijna hele molentocht geschaatst met ze 2en, opgestapt in Giessenburg, Goudriaan, Groot Ammers, Kinderdijk en via Alblas weer terug naar Giessenburg, denk ongeveer 60 km Was zwaar op vele stukken, vooral van Groot Ammers via Kinderdijk naar Alblasserdam. Daarna veel minder zachte prut op het ijs en dooi-richels. Scheuren waren vorig jaar veel erger. Op sommige stukken bijna geen kip ! We hebben genoten en lekker gebeuld, maar denk dat het inderdaad even voorbij is als ik het water tegen het eind van de middag op het water zag komen. Nog dank voor de jongens die met het passende schroefje van mijn klapschaats konden geven in Molenaarsgraaf, zodat we weer verder konden schaatsen. Was een Top daggie !! Brammie bedankt.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bedankt voor de tip Echo vandaag heerlijk 3 uur geschaatst in omgeving Giessenburg-Noordeloos. We hebben elkaar vast wel gezien. Ik was degene die op z'n Salomon's voorbij scheurde ;-) Wat een ijs, had ik echt niet verwacht na wat dagen dooi. Helaas zal het wel even duren voor het weer kan, maar goed eerst volgende week naar de Weissensee.
  Groetjes, Arjan68
 16. Echo

  Echo New Member

  Graag gedaan, we zien elkaar vast wel als het weer gaat vriezen....Succes op de Weissensee in ieder geval!
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag de route Noordeloos-Giessendam gereden. Alleen v Giessenburg naar Giessendam was t af en toe harken, maar verder nog een hele goede ijsvloer. Heb ontzettend genoten, maar t gaat morgen niet meer lukken hoor!! Alle ijsclubs vd genoemde plekken, maar ook de mensen die aan t ijs wonen ontzettend bedankt voor t vegen vd baan en voor alle bijzaken. T was geweldig. Hoop tot snel voor nog een tochie.
 18. sgsdebruijn

  sgsdebruijn New Member

  vrijdag gereden met m'n vrouw naar Groot Ammers, bakkie gedaan en weer terug.
  Ijs was echt al prut (15uur) hopen op vorst want dan gaat het mooi worden!
 19. roger

  roger New Member

  Gisteren heerlijk geschaatst,had het niet verwacht met zulke temperatuur.Eenmaal tegen de middag was het ijs merkelijk beter.Naar Noordeloos-giessendam-giessen-Groot Ammer,fantastisch stuk met wind in de rug maar de terugweg was wel werken tegen de wind.Zo terug op Giessen-Goudriaan.daar een Fries tegengekomen die vroeg of hij met mij mocht meeschaatsen daar hij het alleen niet zo graag deed.Hij had de tocht van 1963 meegemaakt maar in Franeker van het ijs gehaald.had ook 3 kruisjes en was ook 66 jaar.Spijtig dat ik zen naam niet gevraagd heb om misschien nadien eens contact met mekaar op te nemen als de Elfstedentocht moest doorgaan.Hij is afgeslagen naar Groot Ammers en gerustgesteld dat het ijs betrouwbaar was.Ik terug op Giessen en zo naar Noordeloos en terug op Giessen.Alles bij mekaar een goeie 73Km en een van men beste schaatsdagen.

Deel Deze Pagina