Alblasserwaard

Discussie in '2009-2010' gestart door edwintje, 4 jan 2010.

 1. edwintje

  edwintje New Member

  wie weet hoe het op het moment is met het ijs in de Alblasserwaard en ligt er ook veel sneeuw op? Ik heb daar vorig jaar een schitterende tocht geschaatst, hopen dat dat dit jaar weer kan.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Avond allemaal,

  Heb zaterdag met de motor de Molentocht aardig stukje langsgereden, lag zo goed als overal dicht met lichte sneeuw op ijs. Wel wakken op de geijkte plekken.

  Vandaag weer stukje langs gereden, inmiddels veel sneeuw op het ijs. Moeilijk in te schatten wat de diktes zijn en hoe het nu al dan niet aangroeit.
 3. RobH

  RobH New Member

  Hoe gaat het hier? Zijn er al flinke stukken sneeuwvrij of is de sneeuw gewoon in het ijs gesmolten en later weer bevroren?
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag langs de graafstroom vanaf Alblasserdam totaan Bleskensgraaf gereden met de auto, hier wordt zeer weinig geschaatst, veel sneeuw op het ijs.
  Mark
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag op de Giessen geschaatst, bij Hardinxveld. Je kan er wel schaatsen, maar idd wel last van de sneeuw op het ijs. Er zijn nog maar weinig stukken sneeuwvrij gemaakt, maar er zijn al wel mensen bezig. Op deze stukken was het dan ook wel druk. Ik denk dat er wel een kans is dat het zaterdag beter is door het weghalen van de sneeuw. (mits het niet weer gaat sneeuwen dan :wink: )

  Groetjes
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag met mijn kinderen op de natuurijsbaan van alblasserdam geweest. Veilig schaatsen natuurlijk en vanaf daar goed zicht op de grote waterwegen. Veel sneeuw; er waren wel mensen op geweest en wat wezen schuiven, maar het was er verdacht rustig. Van daaruit langs de Alblas naar Oud-Alblas gereden. Aldaar zag ik 2 verdwaalde schaatsers in een witte wereld. Ik zou het dus niet doen. Jammer, jammer, jammer. Als je leest dat het zoeken naar de 2 vermiste schaatsers bij Marken is gestaakt: dat is het toch allemaal niet waard!
  Zaterdag, tsja: harde wind, nieuwe sneeuw....
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  @ dirk: ja nu je het zegt, dat over zaterdag. Ik had het weerbericht niet zó uitgebreid bestudeerd maar idd veel kans op sneeuw en windkracht 6 (!) (bron: KNMI)
  hoop nog wel steeds op een molentochtje hoor deze winter :p (liefst officiele natuurlijk!)
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is er iemand bekend met het ijs van de Molentocht of stukken daarvan ?
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Op de Alblas bij Alblasserdam (tussen Torenbrug en oude sluis) kan prima geschaatst worden. Veel stukken zijn sneeuwvrij gemaakt.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kun je ook de Graafstroom op? Ik zag gisteravond vanaf de Torenbrug een grote schijnwerper op het ijs, en een paar mensen.
 11. koning_winter

  koning_winter New Member

  Ben vandaag met de auto een rondje langs de dorpen Giessenburg, Ottoland, Goudriaan gereden. Bij de dorpen wordt het ijs sneeuwvrij gemaakt en wordt er mondjesmaat geschaatst. Alleen de verbindingsroutes zijn besneeuwd en hier wordt nog niet geschaatst. ik denk wel dat dit vrijdag 7 jan en zaterdag zal gebeuren
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Misschien morgen kijken en schaatsen hier
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag een stukje molentocht gereden, ijskwaliteit is prima en alleen onder de bruggen nog iets te dun. Door 2-3 cm sneeuw wel zwaarder schaatsen dan normaal. Alle vlieten en de giessen, en de boezems liggen mooi dicht. Nu alleen nog even de bezemwagen en de prachtige ijsvloer komt boven!

  veel schaatsplezier!
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  de site van de organisatie van de molentocht Alblasserwaard wordt vanaf vandaag elke dag (of om de 2 a 3 dagen als er geen nieuws is) bijgehouden. Zie www.schaatsmolentochten.nl
  Ik woon zelf in Hardinxveld-Giessendam en de Giessen ligt inderdaad helemaal dicht (uitgez. paar wakken), en er wordt op geschaatst, maar niet heel veel.
  De ijsbaan van ijsclub st moritz op de Giessen, een van de organisatoren van de molentocht, is nog gesloten. Het ijs is slecht 7,5 cm dik volgens st. moritz (meting van vanmiddag)
  Wellicht dat het ijs bijvoorbeeld op de alblas al wel dikker is hoor, maar dat weet ik niet. Meestal ligt dat wel eerder dicht. Heb begrepen dat bijvoorbeeld de ijsbaan op de boezem bij Groot-Ammers wel open is.
  Nog even paar dagen geduld denk ik als je een mooie toertocht wil maken, want door de sneeuw is de ijskwaliteit niet goed in te schatten en is het ijs sowieso nog net te dun denk ik. Laat het maar lekker vriezen vannacht en morgennacht :)
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

 16. Anonymous

  Anonymous Guest

 17. Anonymous

  Anonymous Guest

 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben vanmiddag gaan schaatsen op de Giessen bij Giessenburg. Hier is het nog matig/redelijk. Voor de rest is het slecht door de sneeuw op het ijs. Deze laag sneeuw zal echt eerst moeten worden verwijderd voordat je enigszins kan schaatsen. Ook is er veel sneeuwijs. Hopen dat we na het weekend een rondje kunnen schaatsen.
 19. skater

  skater Member

  Hele stukken zijn gewoon heel slecht. Krabbelen, diep de bevroren sneeuw in snijden, etc.
  Pas als er een echte tocht wordt georganiseerd kom ik daar terug. Helaas geen lange stukken zo te rijden. :(
 20. bloempje

  bloempje New Member

  vanmorgen aan de wandel geweest langs de boezem in nieuw-lekkerland
  het zag er dicht uit maar er waren geen schaatsers te zien .
  wel wat sporen van noren langs de kanten .
  ik hoop zaterdag een gezellige koek en zopie tocht te maken richting alblasserdam/oud-alblas maar of dat er in zit in nog maar afwachten.

Deel Deze Pagina