Alblasserwaard

Discussie in 'Natuurijs in Midden-Nederland (NH, ZH, FL, GD, UT)' gestart door Willem Altes, 13 feb 2021.

 1. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Vandaag heb ik de route van de Molentocht gereden. Ruim 76 km genieten. Het is zwart ijs, maar wel druk en met z'n allen hebben we er de nodige scheuren in gemaakt en uitgehakt.
  Op een aantal plekken klunen.
  Het vooral heel druk aan de westkant (Kinderdijk, Alblasserdam, etc.). Het zijn brede vaarten, dus alleen bij mindere plekken moet je goed je spoor kiezen en bij klunplaatsen ontstaat er opstopping
 2. emilio

  emilio New Member

  In de middag was alles compleet aan bonken gereden over de gehele route door de dorpen en Kinderdijk. Veel stukken afgezet met linten en grote stukken klunen.
  Opstappen bij kluunplekken werd steeds lastiger en dat kostte me ook een natte voet.
  Het ijs kon het aantal mensen gewoon niet aan zonde...
 3. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Toen ik 's ochtends bij de brug Kortland bij de aansluiting van Nederwaard op Alblas langs klunde dacht ik al dat dit niet het eind van de middag zou halen en dat alternatieven lang klunen zouden zijn.
 4. emilio

  emilio New Member

  Dat was ook waar ik een natte voet kreeg. Moest echt door de rietkraag om nog van het ijs af te kunnen komen, want het slootje waar eerder gebruik van gemaakt werd was echt niet meer te schaatsen. Bij de groep voor oud alblas was de korte route ook helemaal stuk gereden, dat was heen al schorsen lopen en op de terugweg afgezet. Veel van dergelijke plekken en bijna iedere brug was klunen. Erg jammer, maar dat krijg je met dat nu of nooit....
  Laatst bewerkt: 13 feb 2021

Deel Deze Pagina