5000 meter vrouwen, vrijdag 12.00 uur

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

 1. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Sprookjes bestaan dan dus toch. De laatste maanden kon je zien aankomen dat ze iets gaafs zou kunnen gaan doen (medaille halen). Maar wie in Oktober had gezegd dat Esmee Visser goud zou halen op de OS was niet alleen uitgelachen, maar ook gecontroleerd op of alles wel helemaal goed bij je zat. Bizar dat een ontwikkeling zo snel kan gaan.
  G1ant en Duif vinden dit leuk.
 2. arsimo

  arsimo Active Member

  Weet niet of iemand het al noemde, maar just in case:

  Pechstein won eerste keer goud op 5000m in 1994, 2 jaar voordat Esmee Visser werd geboren (1996) die nu goud op de 5km wint en waarbij dus Pechstein 8ste is. Best bizar.
  EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
 3. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Ik was er al bang voor... De Jeannie Longo van het schaatsen.
  G1ant en Monique vinden dit leuk.
 4. vergeer

  vergeer Well-Known Member

  En dan brons halen. Dat getuigt van doorzettingsvermogen. Hopelijk kan zij de komende jaren het stokje van Sablikova overnemen om het tegen de vele Nederlandse talenten op te nemen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  en ze won brons op haar eerste Olympische 5000m, in Albertville (1992), 2 jaar en 8 maanden voordat Voronina, de winnares van brons van vandaag werd geboren (21 okt 1994)
  arsimo vindt dit leuk.
 6. arsimo

  arsimo Active Member

  Ah, ja, ook dat nog. Dus met andere woorden:

  Pechstein had al goud en brons op de OS 5000m voordat de huidige 5km goud en brons winnaressen waren geboren - en Pechstein daarachter 8ste werd. Wow.
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ze werd 2e op haar eerste WK Junioren, dertig jaar geleden, in 1988, in... Zuid Korea

  PS: bij haar 1e Olympische 5ooom medaille waren van de deelneemsters van vandaag alleen Sablikova, vd Weijden, Blondin en Peeters al geboren
  Laatst bewerkt: 16 feb 2018
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik kan me voorstellen dat ze de Duitse selectie niet eens haalt over vier jaar, die talentdroogte blijft niet duren (Stirnemann, Scholz,... of een nog niet bekende fraulein fischer)
  JohnZero en EenBrabander vinden dit leuk.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  En haar leeftijd gaat haar echt wel in de weg zitten hoor. Over 4 jaar is ze 50 en in de overgang.
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  wel op de 5000m, vrees ik...
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Mooi verhaal daarnet in PyeongChang vandaag: Esmee is gewend om achter mannen aan te schaatsen, en deze week zag ze Sven rijden en is ze achter hem aan gereden. Ze heeft dat nog naar hem geschreeuwd, iets als “Hey Sven, ik rij even een paar rondjes achter je aan hoor”, en Sven was stomverbaasd. Er zijn weinig vrouwen die hem bij kunnen houden en zij had nog adem om naar hem te roepen dat ze daar ging rijden. Ik wou dat daar beelden van waren. Ik geloof dat ik een beetje verliefd op Esmee ben.
  ZeeKoei, Hannah, G1ant en 4 anderen vinden dit leuk.
 12. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ah, nu weten we dus waarom Kramer zo slecht op de 10km gereden heeft, het beeld dat Esmee steeds achter hem aan reed heeft hem helemaal van slag gebracht.:D
  Eelco, ZeeKoei, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Cool. :cool:
 14. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Ik heb onder 'Langebaan' een topic geopend m.b.t. Visser en de toekomst van de 5 kilometer. Misschien dat jij daar ook iets aan wil toevoegen of aanmerken? Het is in ieder geval mooi om te kijken naar een echte stayerstalent. Vaak zie je dames toch over de baan zwoegen en krijg je bijna medelijden dat ze mee hebben moeten doen. Nu was het een hele mooie afstand om naar te kijken en dat zeg ik niet vaak over de 5km dames.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Bart Veldkamp zei dat ook al, dat hij nu echt met heel veel plezier naar de 5 heeft gekeken en dat hij dat normaal nooit doet. Maar Esmee schaatst als een kerel zei Bart, supervlak en met een fantastische techniek. En zo is het ook.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En het was in de jaren van Sablikova geen mooie afstand? Oei... win je zoveel wereldtitels en rij je goeie tijden... alles vergeten.
 17. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  We hebben er 30 jaar op moeten wachten, een gouden plak op deze afstand. Yvonne van Gennip was de laatste, nu Esmee Visser :)
  EenBrabander en chicagodude vinden dit leuk.
 18. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Nee het was niet echt leuk, omdat Sábliková nauwelijks tegenstand had. Haar eerste jaren toen ze records reed en soms fantastisch uithaalde op Allround-toernooien, dat was mooi. De laatste jaren rijdt ze op 90% van haar kunnen en wint alsnog vaak vrij eenvoudig. De 10 km werd ook mooier toen Bergsma tegenstand ging bieden aan Kramer.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zekers.. alleen leek het alsof je Sablikova kampioen van de armoede leek te willen noemen?
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik zou ook van slag zijn als ik zo'n stalker had :D
  JohnZero vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina