19 uren in beeld De Tocht van 97

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door wimijpelaar, 15 jan 2014.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 2. proeme

  proeme Well-Known Member

 3. Koen

  Koen Well-Known Member

  net even filmpje op omroep Friesland gezien over dorpje Oude Leyen. 9 km voor Bartlehiem. dag er voor en tijdens de tocht. krijg zo zin in weer een tocht door die beelden.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het is onbelangrijk, maar ik geloof het wel. Snijders zal er zijn zinnen op hebben gezet om als eerste op het ijs te komen, dus hij zal flink door hebben gelopen zonder helemaal te verzuren. Laten ze we zeggen dat hij in zijn tien kilometer wedstrijdtempo heeft gelopen. 17 kilometer per uur is ruim 35 minuten op 10 kilometer. Dat kon hij zeker.

  En de nummer twee, Bert Verduin, heeft volgens mij later ook eens een akelig snelle marathontijd gelopen en deed het ook altijd goed bij het NK Wintertriatlon.

  Het ziet er bij schaatsers met hun dikke bovenbenen altijd wat sloom uit als ze lopen. Het doet me denken aan de afsluitende 1500 meter bij de tienkamp. Die lopen hun 1500 meter toch met 20 per uur en dat ziet er heel vergelijkbaar uit qua ritme.

  Vader G1ant was trouwens de snelste loper van groep 3, volgens zijn eigen verhaal. Maar daarvoor ontbreekt alleen elk bewijs. Al sluit ik het niet uit, want ook hij was een behoorlijk goed loper met 10 kilometer PR van ergens rond de 37 minuten.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 5. Koen

  Koen Well-Known Member

  als er nu Elfstedentocht komt moeten ze waarschijnlijk nog verder lopen (als ik goed opgelet heb). Gister was voorzitter elfsteden in omroep Friesland. beroepsvaart vaart lang door en dan moet er nog een ponton worden aangelegd waar ook over gelopen moet worden. maar niet heel goed opgelet dus misschien weet iemand het beter :)
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  laurent Fignon kwam ook acht seconden te laat.
  Waar ik me wel aan ergerde, is de sluiting in Dokkum. Die zou om 23.00 uur zijn. De klok liep boven in beeld mee, maar men hanteerde de klok bij het stadhuis, die voor liep.
  Zal er wel mee te maken hebben dat Dokkum de meest oostelijke stad is van de elf, daar is het altijd wat vroeger.
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik dacht dat er nu juist aan het ijs werd gestart. Of geldt dat alleen voor toerrijders?
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  vond ik ook vrij wonderlijk inderdaad. En je mag dan ook gewoon niet verder. Kijk, al die mensen die na 12 uur de Bonkevaart bereikten hebben geen kruisje, maar kunnen wel zeggen dat ze de tocht uitgereden hebben. Dat kun je niet als je een paar tellen te laat in Dokkum was.
 9. Koen

  Koen Well-Known Member

  misschien verder lopen dan naar het ijs zonder hard lopen, dat weet ik eigenlijk niet. de start was alleen verder weg dan vorige keer. maar misschien zijn er mensen die gister gekeken hebben naar voorzitter van Elfsteden? ze gaan in iedergeval met hesjes om zwart rijden tegen te gaan, transponders zodat ze weten waar iedereen is, maar stempelen blijft verplicht.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, je moet wat voor de veiligheid. Mensen die door gaan tot 3 uur 's nachts oid zou wellicht doden of in elk geval ongelukken opleveren, dat wil je ook ten kostte van alles voorkomen. Dus dat ze het ijs leeg vegen op bepaalde plekken en niet alleen de finish sluiten is wel logisch.

  Wat er aangekaart wordt over die startgroepen is natuurlijk wel een oneerlijkheid. Maar daar is denk ik weinig aan te doen. De enige optie is dan minder mensen laten starten, dan hoeven er geen schaatsers meer zo laat te starten.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, helemaal terecht dat ze voor de veiligheid gaan. Alleen wel sneu dat ze een klok gebruiken die niet goed loopt.
 12. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ik vind stempelen nou net een van die charmes van de tocht. het is ook een van de weinige tastbare dingen die je eraan overhoudt
  Ik heb m zelf gereden in 2012, en had toen het idee zelf een kaart te maken en die door mensen te laten tekenen. Niet gedaan, wel spijt van.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik zat deze week ook over zoiets te speculeren. Hoe zou ik dat doen als het ooit zo ver komt? Een foto in elke stad was mijn oplossing. Liefst met plaatsnaambordje, maar die moet dan maar net langs de waterkant staan...
 14. Koen

  Koen Well-Known Member

  bij stempelposten staat meestal toch wel plaatsnaam?
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  klinkt logisch, maar als ik het op een andere dag rij, niet-officieel dus, staan die stempelposten er dan? Vast niet...
 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Zeker niet..
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik zou er maar meer en meer op gaan rekenen hem nog een keer zelf te rijden, niet georganiseerd.
  Vaak genoeg geweest dt er al mensen bij de wereld graait door zaten terwijl de ijsmeesters nog druk waren te kijken hoe ze aan de niet 21e eeuwse eis van 16 cm gaan komen.
  Mijn tocht was destijds ook op schaatsforum begonnen.

  helemaal alleen heeft geen voorkeur, maar ik zou wel met een klein groepje starten.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  deze kwam ik tegen op Facebook (en komt oorspronkelijk van Twitter)


  Oproep via Twitter van NUsport @NUsport
  : Voor een verhaal zijn we op zoek naar toerschaatsers die na de Elfstedentocht van 1997 lid zijn geworden van de Elfstedenvereniging en elk jaar weer hunkeren naar de Tocht der Tochten. Ben of ken jij diegene? Stuur dan een DM of mail naar [email protected].
 19. Koen

  Koen Well-Known Member

  ik pak deze even, komt meest in de buurt.
  maar schijnbaar vanavond elfstedentocht van 1985 op Nederland 3
  ik las half negen, maar dat ziet er uit als van Kooten en die Bie.
  begrijp nu vanaf kwart voor 11, dus dan kwart voor vijf klaar .
  mwah. dan liever overdag als we toch binnen moeten blijven
  proeme vindt dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  gekke tijd inderdaad. Maar als ie dan ook op uitzendinggemist komt, kun je hem overdag alsnog zelf aanzetten
  Koen vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina